Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 03

Dainius Adomaitis – netikėtas favoritas treniruoti Lietuvos rinktinę

Naujuoju Lietuvos rinktinės treneriu daugelis matė Rimą Kurtinaitį. Ir 24sek skaitytojų, ir lažybininkų nuomone, jis turėtų vesti nacionalinę komandą į naują ketverių metų olimpinį ciklą. Tačiau 24sek žiniomis, R.Kurtinaitis visai nėra favoritas perimti darbus iš Jono Kazlausko. Pasirodo, tas favoritas yra Dainius Adomaitis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis praėjusią savaitę patvirtino, kad Jonas Kazlauskas nebetęs darbo rinktinėje ir federacija ieškos naujo specialisto.

Tada jis neįvardijo favorito. Bet D.Adomaitis jau iškart buvo minimas kaip vienas pagrindinių kandidatų treniruoti rinktinę. Tiesa, kur kas geriau už jį vertinamos buvo Rimo Kurtinaičio bei Šarūno Jasikevičiaus perspektyvos.

Vis dėlto Kauno „Žalgirio“ trenerio darbas rinktinėje dar nedomina – vyr. trenerio pareigose Šaras debiutavo dar tik sausį ir turi puikią vietą mokytis dirbdamas Lietuvos čempionų klube.

Tuo tarpu R.Kurtinaitis, 24sek žiniomis, neturi tokio didelio palaikymo federacijoje, kaip galėjo pasirodyti.

„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis
„Scanpix“ nuotr./Rimas Kurtinaitis

Beje, D.Adomaitis prieš porą savaičių buvo susitikęs su J.Kazlausku, bet tada 24sek tikino, kad apie galimybę dirbti nacionalinėje komandoje kalbėta nebuvo.

Vis dėlto J.Kazlauską ir D.Adomaitį sieja draugiški ryšiai. Nieko keisto, jei A.Sabonis atsižvelgtų į J.Kazlausko nuomonę ieškodamas naujojo trenerio – išvien žengė ketverius pastaruosius metus.

Juolab, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas buvo užsiminęs, kad net ir baigęs darbą rinktinėje J.Kazlauskas dar kurį laiką rūpinsis jaunimo rinktinių ruošimo strategija ir savo darbus perduos į patikimas rankas.

Naujasis nacionalinės komandos treneris ir bus atsakingas už tą Lietuvos krepšinio piramidę.

D.Adomaičio ir J.Kazlausko keliai susikirto dar 1996-aisiais Kauno „Žalgiryje“, taip pat – Lietuvos jaunimo rinktinėje. Dainius buvo išmintingas krepšininkas, todėl su J.Kazlausku greitai rado bendrą kalbą.

Vis dėlto D.Adomaitį LKF vertina ne šiaip už gerą pažintį su J.Kazlausku.

Prieš dvejus metus D.Adomaitis su Utenos „Juventus“ iškovojo istorinius LKL bronzos medalius, kai mažojo finalo serijoje nugalėjo Eurolygoje debiutavusį Klaipėdos „Neptūną“.

A.Sabonis buvo minėjęs, kad naująjį rinktinės trenerį ketina surasti iki spalio 25-osios posėdžio.

O pernai stojęs prie uostamiesčio klubo vairo, D.Adomaitis „Neptūną“ atvedė į LKL finalą, pusfinalyje patiesdamas Vilniaus „Lietuvos rytą“.

Abu kartus jis buvo išrinktas LKL metų treneriu.

Kita vertus, netikėta kliūtimi deryboms gali tapti Klaipėdos „Neptūno“ startas 2016-2017 metų LKL sezone. Klaipėdiečiai pralaimėjo trejas pirmąsias čempionato rungtynes Prienų-Birštono „Vytautui“, Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ ir Kėdainių „Nevėžiui“ – toli gražu ne LKL favoritams.

Artėjančias rungtynes LKL „Neptūnas“ žais Panevėžyje su „Lietkabeliu“, kur drąsiai gali įsirašyti ketvirtąjį pralaimėjimą. O penktajame ture laukia mūšis su „Dzūkija“, bet rungtynės vyks Alytuje, kur gali kilti sunkumų.

A.Sabonis buvo minėjęs, kad naująjį rinktinės trenerį ketina surasti iki spalio 25-osios posėdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius