-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 30

Dainius Adomaitis: „Palikite Donatą Motiejūną ramybėje“

Lietuvos rinktinės snaiperių metimai vienas po kito skrodė Tel Avivo arenos tinklelį. Nors nacionalinė komanda Europos čempionato grupės varžybų mieste tik trečiadienio vakarą surengė pirmąją treniruotę, daug laiko prisijaukinti krepšių mūsiškiams neprireikė. Jau ketvirtadienį 18 val. 30 min. Lietuvos krepšininkų būrys stos į pirmąją kovą su Gruzijos nacionaline komanda. Tik kol kas neaišku, ar į šį mūšį mūsiškiai stos pajėgiausia sudėtimi.
Dainius Adomaitis
Rinktinės treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pirmiausia bus galima galvoti, jeigu jis bus“, – nusikvatojo D.Adomaitis paklaustas, ar esant galimybei Donatas Motiejūnas išbėgs į aikštę Europos čempionato varžybų starte.

Strategas dabar juokiasi, tačiau D-Mo kelionė į Tel Avivą nebuvo labai juokinga.

Kurį laiką net pati nacionalinė komanda nežinojo, kada tiksliai viena ryškiausių ekipos žvaigždžių prisijungs prie rinktinės Izraelyje. Buvo planuojama, kad D.Motiejūnas su bendražygiais bumbsins kamuolį Tel Avivo arenoje, bet trečiadienio vakarą jo dar nebuvo net šalyje.

VIDEO: D.Adomatis: neskubėkite teisti Donato Motiejūno

D.Motiejūnas trumpam iš viso buvo dingęs iš rinktinės radarų – su juo kurį laiką nepavyko susisiekti nei treneriams, nei federacijai.

Palikime jį ramybėje ir duokime truputį pozityvesnės energijos jam. Nes jam to reikia. Neskubėkime smerkti.

Amerikoje 213 cm ūgio puolėjas palaikė sūnelį pagimdžiusią draugę ir Tel Avivo oro uoste leisis rungtynių dieną.

D.Adomaičio teigimu, D.Motiejūnas spės iki rungtynių su Gruzija pradžios, bet natūralu, kad 26-erių puolėjui po keturių dienų pertraukos be treniruočių ir aklimatizacijos gali tekti likti užribyje prieš atsakingą dvikovą su pavojingu varžovu.

Bet D.Adomaitis prašo suprasti D.Motiejūno situaciją.

„Pirmiausia, jūs palikite ramybėje ir jį, ir komandą. Neskubėkite teisti. Jis išvažiavo ne pasibūti, o į gimdymą.

Žinote, tai yra šeimyniniai reikalai, kurių negalime kontroliuoti. Tai jo šeimos reikalai. Jis išvažiavo į gimdymą. Jis susilaukė sūnaus. Tai na... Palikime jį ramybėje ir duokime truputį pozityvesnės energijos jam. Nes jam to reikia. Neskubėkime smerkti.

Neskubėkite teisti, vieno prašau“, – pasikartojo strategas, kuriam ketvirtadienio mūšis su Gruzija pažymės oficialų debiutą prie Lietuvos rinktinės vairo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Kiek suirzęs treneris prasitarė, kad Lietuvos rinktinė su Gruzija ruošiama žaisti be D.Motiejūno.

Jo pagalba būtų labai reikalinga stumdantis su galingais gruzinų aukštaūgiais, kurie priekinėje linijoje turi tikrus jaučius Zazą Pačuliją ir Tornikę Šengeliją.

Pastarąjį D.Motiejūnas sėkmingiausiai dengė draugiškose rungtynėse Klaipėdoje, kai fizine jėga varžovui negalėjo prilygti nei Mindaugas Kuzminskas, nei Edgaras Ulanovas, nei kažkuris kitas rinktinės žaidėjas.

„Manau, jie kiekvienoje pozicijoje yra labai aukšto lygio. Ypač starto penketas. Tai labai gera komanda, – gruzinų priekinės linijos jėgos nesureikšmino D.Adomaitis. – Labai gerai žinome mūsų varžovą. Tai yra labai solidi ir patyrusi komanda. Didžiausia jų persvara prieš visas komandas – susižaidimas, nes jie jau daug metų žaidžia kartu. Ypač dabar, kai jie tokios geros formos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius