Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 16

Dainius Adomaitis: „Po kitų rungtynių bus padėkota vienam žaidėjui“

Lietuvos krepšinio rinktinė antrą kartą sutriuškino Suomiją. Po įtikinamos pergalės 87:46 Espe rinktinės treneris Dainius Adomaitis ir toliau barė komandą dėl klaidų skaičiaus.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Manau, kad iš šių rungtynių mes galime pasiimti modelį žaisti su skirtingais penketais. Pabandėme penktosios pozicijos žaidėjus ir dar vieną variantą gynyboje. Turėsime nemažai medžiagos po tokių rungtynių. Vienintelis dalykas yra tos 15 klaidų. Galima sakyti tai yra vienas dalykas, kurio neįgyvendinome. Po rungtynių Klaipėdoje kalbėjome, kad čia negalime jiems leisti įmesti daugiau nei 50 taškų. Džiugino agresyvi gynyba ir greitas išėjimas į puolimą“, – po rungtynių kalbėjo D.Adomaitis.

VIDEO: Dainius Adomaitis | Suomija - Lietuva

Klaidų skaičius Lietuvos rinktinės strategą neramina viso pasirengimo pasaulio čempionatui ciklo metu.

„Padarėme klaidas, kai jie dvigubindavo gynybą prieš mus. Neturėjome jų daryti. Kai žaidėme sistematiškai, viskas buvo gerai. Kai kažkas sugalvodavo kažką savo sužaisti, tai jos ir atsirasdavo. Tiesa, pirmą ketvirtį drausmė buvo geriausia per visas žaistas rungtynes“, – auklėtinius gyrė treneris.

Dvikovą praleido Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis ir Mindaugas Kuzminskas.

Dainius Adomaitis šiose rungtynėse davė pasireikšti atsarginiams, kurie kovoja dėl vietos dvyliktuke.

„Vaizdą jau turime susidarę, bet šiose rungtynėse norėjome žaidėjams duoti šansą. Sėsime, žiūrėsime, analizuosime. Jie visi duoda atsakymus“, – savo sprendimą komentavo treneris.

D.Adomaitis atskleidė, kad po šeštadienio rungtynių su Rusija rinktinę paliks dar vienas žaidėjas: „Į Pietų Korėją skris 14 žaidėjų. Vienam reiks padėkoti už darbą“.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Treneris tikisi sunkių rungtynių su pajėgesne Rusijos rinktine.

„Manau, kad reikia tikėtis sunkių rungtynių. Jos gali būti klampios. Jie gynyboje žaidžia agresyviai ir greitai keičiasi. Turi daug panašaus ūgio žaidėjų. Jų gynyba gerai juda. Mums reiks išnaudoti pranašumą, puolimą. Ir svarbu nedaryti klaidų, nes tai yra talentinga komanda puolime. Norime 10 klaidų arba mažiau“, – šypsojosi D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius