Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 14 /20:48

Dar vienas lengvas pasivaikščiojimas: Lietuvos krepšininkai sumindė baltarusius

Lietuvos krepšinio rinktinė toliau galingai žygiuoja link Rio de Žaneiro. Ketvirtadienio vakarą Jono Kazlausko auklėtiniai Kėdainiuose nesunkiai pranoko Baltarusijos rinktinę – 84:51 (21:9, 24:20, 23:16, 16:6). Užtikrintai įveikę visus tris varžovus, lietuviai iškovojo „Huawei“ taurę.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Persvarą aikštės šeimininkai pradėjo krautis vos tik žengę ant parketo. Jau po pirmųjų 10 minučių mūsiškiai pirmavo dviženkle (21:9) persvara ir nuolat ją didino.

J.Kazlauskas vėl dažnai keitė krepšininkus, leisdamas pasireikšti ir taškus pelnyti visiems. Nors šį mačą praleido svarbius vaidmenis Brazilijoje vaidinsiantys Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis bei Paulius Jankūnas, o kartu su jais ant suolo sėdėjo ir Edgaras Ulanovas, baltarusiai prilygti savo priešininkams neturėjo jokių šansų.

Geriausias rungtynes šią vasarą sužaidė rinktinės debiutantas Vaidas Kariniauskas. Gynėjas žaidė drąsiai, puikiai skirstė kamuolius ir neklydo. Įžaidėjas mačą baigė savo sąskaitoje turėdamas 11 taškų, keturis rezultatyvius perdavimus, tris perimtus kamuolius bei nė vienos klaidos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Netikėtas Jono Kazlausko verdiktas: rinktinę palieka Mindaugas Girdžiūnas ir Deividas Gailius

Sėkmingas rungtynes sužaidė ir jauniausias rinktinės narys – dvigubą „dublį“ (11 taškų ir 13 atkovotų kamuolių) surinkęs Domantas Sabonis.

Lietuvių persvara galėjo būti ir dar didesnė, jei ne labai prastai mesti baudų metimai. Mūsiškiai pataikė tik 12 metimų iš 22 bandymų (54 proc.).

„Nors ir praleidome tik 51 tašką, broko žaidime yra dar nemažai. Tikrai yra nemažai dalykų, kuriuos reikėtų taisyti. Tikiuosi, kad geriausios mūsų rungtynės bus ateityje“, – po mačo kalbėjo rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidęs ir 14 taškų pelnęs Mindaugas Kuzminskas.

Tai buvo jau penktoji mūsiškių pergalė šiame pasirengimo cikle. Pirmosiose rungtynėse lietuviai 88:58 sutriuškino Naująją Zelandiją, 81:56 pasismagino su Tunisu, 84:53 nesulaukė pasipriešinimo iš Venesuelos, 86:61 sudorojo Nyderlandus.

VIDEO: Po rungtynių su baltarusiais Jonas Kazlauskas „atkabino“ du žaidėjus

Lietuva – Baltarusija 84:51 (21:9, 24:20, 23:16, 16:6)

Lietuva: Mindaugas Kuzminskas 14 taškų (1/1 dvit., 3/5 trit., 3/4 baud.), Vaidas Kariniauskas ir Domantas Sabonis (13 atk. kam.) po 11, Robertas Javtokas ir Artūras Milaknis po 9, Jonas Mačiulis 7, Mindaugas Girdžiūnas 6, Renaldas Seibutis 4, Adas Juškevičius 3, Antanas Kavaliauskas ir Deividas Gailius po 2.

Baltarusija: Vitalijus Liutychas 13 (2/8 dvit., 0/1 trit., 9/11 baud.), Mikita Meščeriakovas 10, Kirylas Sitnikas 9.

VIDEO: Rinktinės žaidėjus Kėdainiuose palaikė linksmai nusiteikę muzikantai

Kitose „Huawei Cup 2016“ turnyro rungtynėse ketvirtadienį antrą pergalę iškovojo bei į antrąją vietą pakilo Nyderlandų rinktinė, 64:59 (15:13, 14:18, 19:12, 16:16) nugalėjusi trečiojoje pozicijoje likusius Venesuelos krepšininkus.

Galutinė turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis, taškai):

1. Lietuva 3 0 252:175 6
2. Nyderlandai 2 1 201:206 5
3. Venesuela 1 2 190:208 4
4. Baltarusija 0 3 171:228 3

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko komentaras po rungtynių su Baltarusija

Rungtynių eiga:

I kėlinys. Lietuviai rungtynes pradėjo tokiu starto penketu: Vaidas Kariniauskas, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Domantas Sabonis ir Robertas Javtokas.

Pirmą tašką baudų metimu pelnė J.Mačiulis, dar keturis taškus pridėjo kapitonas R.Javtokas ir lietuviai šovė į priekį 5:0.

Tuomet svečiai atsakė dviem rezultatyviomis atakomis, bet iš toli taikliai šovė ir V.Kariniauskas – 8:4. Po minutės Lietuvos įžaidėjas jau blykstelėjo aštriu perdavimu R.Seibučiui (10:6).

Įpusėjus kėliniui R.Seibutis gavo trečią asmeninę pažangą, tad J.Kazlauskas į aikštę metė Artūrą Milaknį.

Kėlinio pabaigoje lietuviai spurtavo 7:0 ir truktelėjo priekin 17:8.

Po I kėlinio lietuviai turėjo apčiuopiamą persvarą 21:9.

VIDEO: Vaido Kariniausko mintys apie žaidimą rinktinėje

II kėlinys. Antrą ketvirtį gražia ataka pradėjo Mindaugas Girdžiūnas ir Mindaugas Kuzminskas. Klaipėdos „Neptūno“ gynėjas pakabino kamuolį virš baltarusių krepšio ir naujasis „New York Knicks“ narys ataką užbaigė galingu dėjimu.

Po minutės M.Kuzminskas pataikė pirmą savo tritaškį (26:14).

Antrasis ir A.Milaknis tolimas šūvis – lietuviai vis rečiau dairėsi į rezultatą ir pradėjo spręsti savo uždavinius (31:14)

Kėlinio viduryje kojos traumą patyrė D.Gailius. Puolėjas susiėmęs už šlaunies paliko aikštę, o jį pakeitė J.Mačiulis. 17-ąją minutę jis pataikė fantastišką tritaškį (37:18).

Kėlinį sunkiu metimu atsilošus užbaigė D.Sabonis, tačiau likusių kelių sekundžių užteko, kad baltarusiai pataikytų tritaškį. Po dviejų kėlinių – 45:29.

VIDEO: Artūro Milaknio mintys po laimėjimo prieš baltarusius

III kėlinys. Apsukų lietuviai nesumažino ir po didžiosios pertraukos. Antrą rungtynių pusę lietuviai pradėjo taikliais tritaškiais. Iš pradžių pataikė M.Girdžiūnas, po jo – M.Kuzminskas.

Dvidešimties taškų atstumu lietuviai išlaikė savo priešininkus ir trečiajame kėlinyje. Trečiojo kėlinio viduryje vienintelis krepšininkas, kuriam nebuvo pavykę pelnyti taškų, buvo Marius Grigonis. Tiesa, puolėjas į krepšį atakavo tik kartą.

Antruoju savo mėginimu iš toli M.Grigonis buvo tikslus – 64:42.

J.Kazlauskas toliau labai drąsiai keitė krepšininkus ir bandė įvairius penketus.

Vieninteliu dalyku, kuris Lietuvos strategui turėjo kelti galvos skausmą, buvo baudos metimai. Baigiantis trečiajam kėliniui, lietuviai baudos metimus pataikė vos 55 proc. taiklumu.

Nepaisant to, po trečiojo kėlinio mūsiškiai užtikrintai buvo priekyje – 68:45.

IV kėlinys. Paskutinis ketvirtis, kaip ir ankstesnėse dvikovose, tebuvo formalumas.

Po puikaus Ado Juškevičiaus perdavimo iš po krepšio nepataikė R.Javtokas, taip sukeldamas šias rungtynes praleidusių J.Valančiūno ir P.Jankūno juoką.

Visgi kitoje aikštės pusėje Lietuvos kapitonas atsilygino varžovui „pūsdamas“ jo mestą kamuolį.

Įpusėjus ketvirčiui M.Girdžiūnas pataikė iš toli ir lietuvių persvara padidėjo iki 31 taško (78:47).

Lietuviai ramiai užbaigę rungtynes ir šventė dar vieną užtikrintą pergalę – 84:51.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius