-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 13

Darius Maskoliūnas – apie dvejones dėl I.Brazdeikio, kapitono traumą ir rinktinės dvyliktuką

Darius Maskoliūnas vis dažniau kontaktuoja su mūsų šalies krepšininkais. Likus pusantro mėnesio iki olimpinio atrankos turnyro, Lietuvos krepšinio rinktinės treneris dėlioja pasirengimo žingsnius.
Darius Maskoliūnas sunkiai įsivaizduoja I.Brazdeikį savo schemose, bet išbandyti puolėją norėtų.
Darius Maskoliūnas sunkiai įsivaizduoja I.Brazdeikį savo schemose, bet išbandyti puolėją norėtų. / Roko Lukoševičiaus ir Scanpix/AP nuotr.

D.Maskoliūnas vis dažniau mąsto ne tik apie Eurolygą, bet ir Lietuvos rinktinės reikalus.

„Barcelona“, kurios trenerio Šarūno Jasikevičiaus štabe dirba Darius Maskoliūnas, rengiasi Eurolygos finalo ketverto turnyrui gegužės 28–30 d. Kelne, paskui seks lemiamos Ispanijos lygos kovos, bet lietuviams dar svarbesni įvykiai prasidės birželio 29 dieną.

Tada Kaune startuos šešių komandų olimpinis atrankos turnyras, kurio nugalėtojai liepos 4 dieną iškops į Tokijo žaidynes.

„Su dauguma žaidėjų palaikome ryšį, pasikalbame su kai kuriais, jei kas nors nutinka. Kalbėjausi su Edgaru Ulanovu, Mantu Kalniečiu, taip pat pabendraujame su Jonu Valančiūnu, – 15min portalui Barselonoje sakė D.Maskoliūnas. – Sezonui einant į pabaigą vis pabendrauju su žaidėjais, kurie bus kviečiami į rinktinės stovyklą.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Maskoliūnas

Pernai Lietuvos rinktinės treneriu federacijos pasirinktas 50-metis jonavietis kontaktuoja ir su žaidėju, kuris iki šiol nebuvo kviestas į mūsų šalies nacionalinę komandos stovyklą.

NBA klubo „Orlando Magic“ puolėjas Ignas Brazdeikis yra atstovavęs Kanados jaunimo rinktinei, bet Lietuvoje gimęs ir pirmuosius trejus metus čia augęs 22 metų krepšininkas pagaliau buvo patvirtintas Lietuvos piliečiu šį pavasarį, liko tik pasidaryti lietuvišką pasą.

„Susirašinėjau su I.Brazdeikiu. Jis manęs paprašė, kad norėtų pasikalbėti, kai pabaigs sezoną. Kaip suprantu, jam nebedaug liko, tad susiskambinsime, pasikalbėsime. Aš jam papasakosiu, ką mes matome, ko norime. Visgi jis yra mažai žinomas Europos krepšinyje žmogus. Spręsti pagal G-league arba epizodinius pasirodymus NBA nėra lengva, todėl žiūrėsime, ką jis pats mąsto ir kalba.“

Prieš dvejus metus po sezono Mičigano universitete NBA naujokų biržoje 47-uoju „New York Knicks“ klubo pašauktas 198 cm ūgio žaidėjas pusantro sezono migravo tarp NBA ir rezervinės lygos.

„Knicks“ gretose jis tesužaidė 13 rungtynių, gavęs minučių nuotrupas NBA čempionate, po mainų tik vieną mačą vilkėjo „Philadelphia 76ers“ ekipoje, bet sulaukė šanso trečiojoje NBA komandoje.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Gegužę 10 dienų sutartį su Orlando klubu sudaręs I.Brazdeikis iškart pelnė 14 taškų, kitose rungtynėse – 16. Per penkerias rungtynes jo rezultatyvumas NBA buvo 10 taškų ir 4,6 atkovoto kamuolio, o tai paskatino „Magic“ sudaryti su puolėju sutartį iki sezono pabaigos.

Ar ir D.Maskoliūnas regi I.Brazdeikį rinktinės žaidimo schemose?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius