Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 21

Deividas Gailius apie priežastį, sukliudžiusią patekti į rinktinę: „Maistas buvo įdomus“

Deividas Gailius įsitikinęs, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgi užlipti ant garbės pakylos Europos čempionate. Tačiau, jei taip bus, tai vyks jau be D.Gailiaus. 29 metų puolėjas atsisveikino su bendražygiais likus dešimt dienų iki pirmenybių.
Deividas Gailius
Deividas Gailius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prancūziška virtuvė tinka ne visiems. Tai gali patvirtinti D.Gailius, apsinuodijęs per turnyrą Orleane.

„Toks įdomus“, – maistą per kontrolines rungtynes Prancūzijoje apibūdino Lietuvos rinktinės krepšininkas.

Jis nenorėjo gilintis į detales, bet Orleano viešbučio restorano patiekalų pasekmes jaučia iki šiol – prieš dvi savaites per kontrolines varžybas Prancūzijoje su Kroatija ir Prancūzija sunegalavo ne vienas Lietuvos krepšininkas, o ilgiausiai sirgo D.Gailius.

29 metų dvimetrinio krepšininko organizme rasta bakterijų, o tai buvo ir viena pagrindinių priežasčių, kodėl likus dešimt dienų iki Europos čempionato Lietuvos komandos treneris Dainius Adomaitis padėkojo D.Gailiui už darbą ir su juo atsisveikino.

„Gydytojai prisakė gerti dvi savaites antibiotikus, o laiko iki Europos čempionato beveik nebeliko. Jiems tai atrodė geriausias sprendimas“, – sakė D.Gailius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antrosios rinktinės rungtynės: Lietuva – Gruzija

O koks geriausias sprendimas atrodė jam pačiam? D.Gailius pripažino: „Gerti antibiotikus ir sportuoti nėra paprasta – taip nepridėsiu sveikatos. Paskui reikės važiuoti į klubą Ispanijoje ir ten nuvažiuoti be energijos taip pat nesinori.

Be to, ir konkurencija mano pozicijoje – patys suprantate, kokia ji buvo.“

Lengvuoju puolėju įprastai rungtyniaujantis D.Gailius, prieš mėnesį atvykęs į Lietuvos rinktinės stovyklą, šioje pozicijoje jau atrado komandos senbuvius Mindaugą Kuzminską ir Joną Mačiulį bei ypač solidžiai Kauno „Žalgiryje“ sezoną sužaidusį Edgarą Ulanovą.

Po sudėtingo sezono Vilniaus „Lietuvos ryte“ D.Gailius negavo daug progų pasireikšti D.Adomaičio vadovaujamoje rinktinėje – puolėjas pasirodė aikštėje per trejas kontrolines rungtynes, per jas vidutiniškai žaidė po 11 min. ir pelnė po 3,3 taško, vis ieškodamas savo vietos aikštėje.

Treneriai išbandė D.Gailių sunkiuoju puolėju, paskui sugrąžino į lengvojo puolėjo vietą, o galiausiai buvo nusprendę pabandyti ir atakuojančiu gynėju. Tik nebespėjo, nes 201 cm ūgio žaidėją pasičiupo liga.

„Bandymams laiko realiai nebeliko. Treneriai jau įsivaizduoja žaidėjus, kurie rungtyniaus „antrais numeriais“, – kalbėjo D.Gailius. – Aš važiavau į rinktinę, siekdamas patekti į dvyliktuką, nebijojau konkurencijos. Tačiau, jei koją kiša tokie dalykai, nieko nepadarysi.“

krepsinionamai.lt nuotr./Deividas Gailius
krepsinionamai.lt nuotr./Deividas Gailius

Skirtingai nei 2015 metais, kai pateko į Lietuvos rinktinę ir padėjo jai iškovoti sidabro medalį Europos čempionate, šįkart D.Gailius žemyno pirmenybes stebės per ekraną.

Jis mano, kad komanda dar įjungs aukštesnę pavarą ir parodys geresnį krepšinį nei repeticijose, per kurias iš septynerių rungtynių laimėjo trejas.

„Draugiškos rungtynės nepasako tikrojo pajėgumo. Europos čempionate viskas bus kitaip ir viskas bus gerai – kovosime dėl medalių.

Susirinko tikri kovotojai, visi gerai sutaria – atmosfera viduje yra labai gera.

Vis dėlto naujas treneris, naujos sistemos – žaidėjams dar reikia laiko. Manau, kad viskas bus gerai, nes susirinko tikri kovotojai, visi puikiai sutaria – atmosfera viduje yra labai gera. Faktas, kad visi pasitiki treneriu. Viskas bus gerai“, – kartojo D.Gailius.

Šią vasarą su „Burgos“ klubu sutartį sudariusio krepšininko agentas jau dairosi bilietų D.Gailiui ir jo šeimai kelionei į Ispaniją.

Veikiausiai jau šį savaitgalį į Ispaniją D.Gailius iškeliaus drauge su žmona ir dviem dukromis, kurių vyresnioji – Goda – Burgose pradės lankyti mokyklą.

Tačiau rudenį D.Gailius gali sugrįžti į Lietuvą ir mūsų šalies rinktinę.

Dėl chaoso globaliame krepšinyje pasaulio čempionato atrankos varžybose tikriausiai teks žaisti be NBA ir Eurolygos krepšininkų – D.Adomaitis jau užsiminė D.Gailiui, kad jo paslaugų lapkritį gali prireikti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Gailius su žmona Jolita Gaile ir atžalomis, Mindaugas Girdžiūnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas Gailius su žmona Jolita Gaile ir atžalomis, Mindaugas Girdžiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius