Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Didžiausia Vilniuje arena lipdo naują pavadinimą

„Avia Solutions Group“ arena trečiadienį pradėjo keisti savo iškabą. Ant 10 tūkst. vietų turinčio pastato išorinės sienos atsirado naujas užrašas.

Ji trylika metų buvo žinoma kaip „Siemens“ arena, pustrečių metų vadinosi „Avia Solutions Group“ arena, o dabar trečią kartą keičia titulinį pavadinimą.

Antradienį ant pastato, kuriame namų rungtynes žaidžia „Wolves“ krepšininkai, atsirado naujos raidės.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Avia Solutions Group“ arena keičia pavadinimą
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Avia Solutions Group“ arena keičia pavadinimą

Nesunku įžvelgti, kad su statybinio krano ir darbuotojų pagalba atsiranda naujas pavadinimas – „Twinsbet“ arena.

Suprasti akimirksniu

  • 2004 m. pastatyta arena yra skirta įvairiems renginiams. Per koncertus ten telpa apie 13 tūkst. žiūrovų, per krepšinio varžybas – iki 10 tūkst.
  • Joje daug metų rungtyniavo Vilniaus „Ryto“ klubas, kuris pastaraisiais metais nuomojasi areną svarbiausioms savo rungtynėms.
  • Beveik visus namų mačus ten žaidžia „Wolves“ klubas, kurio ir arenos valdytojas iš esmės yra tas pats asmuo – verslininkas Gediminas Žiemelis. Tiesa, dėl arenos užimtumo „Wolves“ krepšininkai dažniau treniruojasi Širvintose.
  • Arenoje vyksta koncertai, cirko pasirodymai, įvairių sporto šakų varžybos – pavyzdžiui, po kelių savaičių vyks tarptautinis ledo ritulio turnyras.
  • Kai buvo nugriautas „Žalgirio“ stadionas ir kol nepastatytas Nacionalinis stadionas, – tai didžiausia arena Vilniuje.
  • LFF stadione ir koncertams skirtoje „Compensa“ arenoje telpa po 5 tūkst. žiūrovų, Pramogų arenoje ir Vilniaus „Jeep“ salėje – po 2,5 tūkst.

Apie numatomus pokyčius 15min rašė jau antradienį.

Naujienų agentūra BNS gavo „Wolves“ klubo atstovo patvirtinimą, kad lošimo namus Klaipėdoje ir Vilniuje valdanti uostamiesčio bendrovė „Nesė“ turėtų tapti viena pagrindinių verslininko Gedimino Žiemelio įkurto ir valdomo krepšinio klubo „Wolves“ rėmėjų ir partnere.

„(Nesė – BNS) taps vienu iš partnerių, taip (...) Partneris ir rėmėjas – čia iš esmės žodžių žaismas. Taip, jie planuoja tapti vienu iš mūsų generalinių rėmėjų“, – BNS pirmadienį teigė krepšinio klubo „Wolves“ atstovas spaudai Martynas Pocius. Jis nenurodė, kokią paramą „Nesė“ skirs sostinės krepšinio klubu.

„Avia Solutions Group“ arena bei „Nesė“ pranešė trečiadienį popiet ketinančios pristatyti naują arenos partnerį bei pavadinimą, taip pat naują lošimų bendrovės partnerystę sporto ir pramogų srityje.

„Nesė“ pristatys savo naują internetinį prekės ženklą, jo plėtros planus Lietuvoje ir užsienyje, bei vieną didžiausių šalies sporto istorijoje rėmimo sutarčių“, – skelbia „Nesė“.

15min rudenį rašė, kad G.Žiemelio grupei priklausančiame „Aerocity“ komplekse įregistruota įmonė „GT Sportas“ pateikė paraiškas keletui prekės ženklų su „Twinsbet“ pavadinimu ir jo variacijomis.

Šie prekės ženklai, įskaitant „Twinsbet arena“, pavasarį po truputį buvo perleisti UAB „Nesė“.

„Twinsbet“ yra naujos UAB „Nesė“ valdomos neseniai startavusios lošimų platformos pavadinimas. Iki šiol 1991 m. įkurta bendrovė užsiėmė tik lošimais fizinėse vietose.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Avia Solutions Group“ arena keičia pavadinimą
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Avia Solutions Group“ arena keičia pavadinimą

Daugiau informacijos apie „Nesės“, „Avia Solutions Group“ bei „Wolves“ bendradarbiavimą klubo bei arenos atstovai nepateikė ir žadėjo daugiau komentarų trečiadienį.

Buvusi Vilniaus „Siemens“ arena į „Avia Solutions Group“ pervadinta 2021-aisiais, ją įsigijus G. Žiemelio kontroliuojamai bendrovei „DG21“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius