Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 08 28 /19:34

Nevykęs pirmadienis: po ilgo laukimo Lietuvos rinktinė į Izraelį taip ir neišvyko

Lietuvos rinktinės planai vėl jaukiasi. Dėl lėktuvo gedimo nacionalinė komanda pirmadienį neišskrido į Izraelį, kur ketvirtadienį pradės Europos čempionato grupės varžybas. Vidurdienį iš Vilniaus oro uosto pakilti planavę krepšininkai į Tel Avivą išskris tik antradienį.
Lietuvos krepšinio rinktinė išskrenda į Europos čempionatą
Lietuvos krepšinio rinktinė išskrenda į Europos čempionatą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Lėktuvas su Lietuvos rinktinės delegacija į Tel Avivą turėjo pakilti pirmadienio popietę. Krepšininkai išdalijo interviu, užsiregistravo skrydžiui ir jau ruošėsi kelionei, kai susėdę į lėktuvą sužinojo, jog atsirado nenumatytų problemų.

Mechanikai pusantros valandos bandė taisyti gedimą, bet kapitonas buvo informavęs delegaciją, kad išskristi nepavyks.

Krepšininkai paliko lėktuvą ir buvo išėję pasistiprinti, tačiau toli neišsiskirstė.

Lietuvos krepšinio federacija 17 valandą pranešė, kad išvykti komandai pirmadienį galiausiai bandys – tačiau tik 21 valandą.

Visgi vakare paaiškėjo, kad pirmadienį skrydžio nebus. Lietuvos rinktinė buvo sugrąžinta į komandos viešbutį ir skrydis nukeltas į antradienį.

Lietuvos krepšinio federacija patvirtino, kad lėktuvo suremontuoti nepavyko.

„Apie 19 valandą buvo pranešta, kad lėktuvo suremontuoti nepavyks. Skrydis atidėtas iki antradienio, laikas bus patikslintas, bet pirminis planas yra apie 16 val.“, – apie parą vėluosiantį išvykimą informavo atstovas spaudai Vaidotas Zajarskas.

Lietuvos rinktinė į Tel Avivą skris užsakomuoju reisu „Boeing 737“ lėktuvu, kuriame žaidėjai jau buvo patogiai įsitaisę vidurdienį, kai iškilo techninė kliūtis.

Paaiškėjo, jog tai – pavienės elektros sistemos sutrikimas

„Orlaivio sistemų diagnostikos, standartiškai vykdomos prieš kiekvieną skrydį, metu užfiksavus vieno iš priešsparnių daviklių klaidą, pradėta išsami situacijos analizė, kurios metu paaiškėjo, jog tai – pavienės elektros sistemos sutrikimas“, – pranešime spaudai pirmadienį vakare teigė „Avia Soliution group“ atstovas Dominykas Maisiejus.

Verslo klasės lėktuvas „Boeing 737“, kuriame yra 56 vietos, priklauso „Avia Solutions Group“ dukterinei grupės įmonei „KlasJet“. Šiuo lėktuvu ateinantį sezoną į Eurolygos rungtynes turėtų skraidyti ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Anot D.Maisiejaus, vasaros pradžioje orlaivio sistemos, dizainas ir konfigūracija buvo atnaujinami, o po darbų pabaigos sistemos pagal visus aviacijos standartus buvo vertinamos ekspertų.

„Gauti visi Europos aviacijos saugumo institucijų leidimai ir saugumo patvirtinimai. Elektros sistemos sutrikimai – dažnas atvejis aviacijoje, su kuriuo susiduria net ir visiškai nauji lėktuvai. Nepaisant to, skrydžių saugumas yra mūsų svarbiausias prioritetas, todėl priimtas sprendimas prieš atliekant skrydį klaidos indikaciją pašalinti. Techninis personalas jau identifikavo problemos priežastis ir šiuo metu atlieka korekcinius veiksmus“, – teigiama lėktuvo savininkų atstovo pranešime.

Europos čempionatas prasidės rugpjūčio 31-ąją, ketvirtadienį.

Beje, panašių problemų mūsiškiai turėjo prieš ketverius metus, kai laiku nepavyko išvykti į Europos čempionatą Slovėnijoje.

Jeigu manote, kad šis techninis gedimas – blogas ženklas, nereikėtų sunerimti. 2013-aisiais po lėktuvo gedimo lietuviai iškovojo Europos pirmenybių sidabrą.

Lėktuvu į Izraelį planuoja vykti 11 rinktinės žaidėjų. Dvyliktas, Donatas Motiejūnas, šiuo metu lankosi Hjustone, kur trumpam išvyko aplankyti gimdančios draugės.

Treneris Dainius Adomaitis aukštaūgio rinktinės treniruotėje Tel Avive laukia trečiadienio vakarą. Dėl uragano Harvey, kuris laikomas didžiausiu per pastarąjį dešimtmetį Amerikoje, baiminamasi, jog D.Motiejūnas gali nespėti prisijungti prie rinktinės iki pirmųjų čempionato rungtynių.

Bet dabar nacionalinei komandai atsirado naujų rūpesčių – į tą treniruotę, kurioje laukiama D.Motiejūno, lietuviai turi suspėti patys.

VIDEO: Į Europos čempionatą išlydėta Lietuvos krepšinio rinktinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius