-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 05

Domantas Sabonis – apie Jono Kazlausko patarimą, svajonių asmenukę Rio ir naujienas iš NBA

Domantas Sabonis negali atsidžiaugti būdamas su visais geriausiais sportininkais pasaulyje. Tiesa, savo svajonių asmenukės 20-metis puolėjas pasidaryti dar neišdrįso. „Su Michaelu Phelpsu visai patiktų!“ – trumpai pagalvojęs, sušuko Domantas. Kol startas krepšinio varžyboms dar neduotas, lietuvis gali mėgautis olimpine atmosfera ir sportininkų kaimelio privalumais. Tačiau netrukus prasidės rimtos kovos, kuriose Lietuva lauks ir didesnio Domanto indėlio.
Domantas Sabonis, Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis
Domantas Sabonis, Jonas Kazlauskas ir Arvydas Sabonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Labai džiaugiuosi, kad čia esu. Dar smagiau, kad čia yra ir tėtis. Būti čia su geriausiais sportininkais pasaulyje yra daug. Vaikštai, matai Michaelą Phelpsą, Novaką Džokovičių. Faina matyti visas žvaigždes!“ – šypsojosi Lietuvos rinktinės narys.

Bet jaunasis olimpinis debiutantas jau nori kuo greičiau sužaisti pirmąsias oficialias rungtynes. Jų teks palaukti – po smagių eitynių žaidynių atidaryme, po poilsio dienos, sekmadienį 14 val. 15 min. vietos laiku laukia pirmasis mūšis su šeimininkais brazilais.

„Svarbiausia – psichologija. Visi labai laukiame rungtynių. Bus sunku, bet darome viską, kad būtume geriausi“, – tikino D.Sabonis.

Pernai jis ambicingai pasirodė pasiruošimo Europos čempionatui cikle, bet Latvijoje ir Prancūzijoje žaidė nedaug.

Treneris sakė, kad esu dar vienas žaidėjas ir rinktinėje yra daug geresnių, kurie čia daug metų.

Jonas Kazlauskas šiemet iš jaunojo aukštaūgio tikisi jau didesnio indėlio. Pats D.Sabonis neprognozuoja savo vaidmens komandoje, bet atskleidė, kokį patarimą po nervingo pasiruošimo starto jam davė treneris.

„Jis sakė, kad esu dar vienas žaidėjas ir rinktinėje yra daug geresnių, kurie čia daug metų. O aš atvažiavau daryti savo darbo, – pasakojo D.Sabonis.

– Pamatysime, kaip seksis. Turiu parodyti, kad aš galiu žaisti. Viskas priklauso nuo manęs“.

Patarimų jis sulaukia ir iš tėčio Arvydo. Unikalu, kad žaidynėse dalyvauja ir tėtis, ir sūnus. Aišku, Arvydas Sabonis savo indėlį rinktinei įneša iš šalies.

„Jis visada akcentuoja tą patį – kad nebijočiau naujovių aikštėje, būčiau drąsus. Ir negaučiau traumos“, – juokėsi jauniausias Saboniukas.

„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

Beje, nors yra vienas iš trijų NBA atstovų rinktinėje, jis kol kas dar nesudarė oficialios sutarties su „Oklahoma City Thunder“. Tiesa, derybos turėtų finišuoti, kadangi Oklahomos klubas išsprendė svarbiausią likusį rebusą – išlaikė lyderį Russellą Westbrooką.

„Esu žiauriai patenkintas, kad jis liko. Dabar būsime geresnė komanda. Jis bus lyderis. Man jis labai patinka“, – tikino D.Sabonis.

Jo teigimu, dabar turėtų būti galima pasirašyti naujoko kontraktą su „Thunder“, kuris aiškiai apibrėžtas pagal NBA naujokų teises. Pirmaisiais metais Domantas uždirbs 2 mln. JAV dolerių (neatskaičiavus mokesčių).

Bet NBA reikalai – po Rio. Dabar Domanto gyvenimas sukasi aplink olimpines žaidynes.

15MIN MULTIMEDIJOS PROJEKTAS: 15 OLIMPINIŲ AKIMIRKŲ, DĖL KURIŲ DIDŽIUOJAMĖS LIETUVA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius