-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 06 15

Dovydas Giedraitis – apie Ispanijos klubų dėmesį ir galimybes toliau žaisti Lietuvoje

Dovydas Giedraitis – vienas daugiausiai žadančių jaunųjų Lietuvos krepšininkų, stipriai prisidėjęs prie sidabrinio Panevėžio „Lietkabelio“ sezono. Nuomos sąlygomis sezoną Aukštaitijos klube praleidęs 21-erių gynėjas laukia žinių iš Ispanijos, į kurią gali sugrįžti kitam sezonui, nors neatmetamas variantas ir toliau spindėti Lietuvoje.

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) uždarymo šventėje dalyvavusio Panevėžio „Lietkabelio“ stovykloje – dvejopos nuotaikos. Aukštaitijos klubo legendos statuso užsitarnavusio Nenado Čanako kariauna sužaidė geriausią sezoną klubo istorijoje, nors skambia nata sezono užbaigti nepavyko.

Kovoje dėl aukso favoritu laikytas „Lietkabelis“, kuris pusfinalyje suvalgė Kauno „Žalgirį“, finalo serijoje iki keturių pergalių 1:4 nusileido Vilniaus „Rytui“.

Tai – antras sidabrinis apdovanojimas Panevėžio klubo biure, kuriame nuo vasario mėnesio garbingoje vietoje stovi ir Karaliaus Mindaugo taurės antrosios vietos prizas.

„Jeigu prieš sezoną kas būtų pasakęs, kad žaisime KMT ir LKL finaluose, manau, ne visi būtų tuo patikėję. Bet mes įrodėme, kad esame viena geriausių komandų Lietuvoje. Galvoju, kad daugeliui padarėme staigmeną. Europos taurėje aštuntfinalyje pralaimėjome būsimiems čempionams, tad sezono rezultatas yra tikrai geras, – 15min sezoną apibendrino Dovydas Giedraitis. – Žinoma, antra vieta LKL užimta pralaimėjimu, o trečia – pergale. Mūsų nuotaikos galėtų būti geresnės, bet nėra taip, kad esame nuliūdę.“

Istorinį sezoną užfiksavęs „Lietkabelis“ atsiėmė ir geriausios „Betsafe-LKL“ sezono organizacijos apdovanojimą.

„Visa komanda buvo kaip vienas kumštis, – komandos galybės priežastis aiškino D.Giedraitis. – Nebuvo atskirų grupelių, nebuvo individualių dalykų rodymo. Mes buvome komanda – palaikėme vieni kitus ir sunkiais, ir gerais momentais. Žinoma, privalau išskirti trenerį Nenadą Čanaką, kuris padarė gerą darbą.“

Kaip ir kiti komandos draugai, D.Giedraitis negailėjo pagyrų nuo 2017-ųjų metų „Lietkabelio“ vairą prižiūrinčiam strategui iš Serbijos.

„Treneris įstato visus žaidėjus į tuos vaidmenis, kuriuose jie geriausiai jaučiasi ir geriausiai moka žaisti. Jis visais pasitiki, sako, kad žaistume krepšinį. Mes gerai tą supratome ir mėgavomės žaidimu“, – sakė rugpjūtį 22-ąjį gimtadienį minėsiantis žaidėjas.

Dovydas Giedraitis
Dovydas Giedraitis

N.Čanakas sezono metu ne kartą gyrė D.Giedraitį dėl sugebėjimų gynyboje, kurie neatsispindi statistikos protokole. Jaunasis lietuvis pusfinalyje puikiai savoje aikštės pusėje tvarkėsi su Kauno „Žalgirio“ varikliuku Luku Lekavičiumi, o finale prižiūrėjo „Ryto“ dirigentą Speedy Smithą.

Tiesa, geriausios savo versijos kovoje dėl aukso D.Giedraitis negalėjo pademonstruoti dėl čiurnos traumos. Per penkerias rungtynes su „Rytu“ jis rinko po 5,6 taško ir 2,6 rezultatyvaus perdavimo.

Viso LKL sezono vidutinė statistika – 8 taškai, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 8 naudingumo balai.

„Žinoma, kad finalo serijoje galėjau tikrai geriau sužaisti, bet buvo galima ir prasčiau. Galiu pasakyti, kad aš atidaviau viską, ką galėjau. Nereikia žvalgytis į praeitį, noriu žvelgti į priekį“, – apie savo pasirodymą kalbėjo Dovydas.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Krepšininkas patvirtino, jog turi dar dvejų metų kontraktą su Ispanijos klubu Madrido „Estudiantes“, o paklaustas, ar išpirkos suma siekia 300 tūkstančius eurų, atsakė: „Kažkas tokio.“

D.Giedraičio likimą savo rankose laiko „Estudiantes“, šiuo metu kovojanti antrosios pagal pajėgumą Ispanijos lygos pusfinalyje. Jei šis Madrido klubas sugrįš į ACB, į „Estudiantes“ sugrįš ir lietuvis.

„Viskas dabar priklauso nuo „Estudiantes“. Jei jie sugrįš į ACB, sugrįšiu ir aš, jei jiems nepavyks to padaryti, tuomet bus įvairių galimybių, tarp kurių – ir grįžimas į Lietuvą“, – sakė Dovydas.

Ketverius metus nuo 2017-ųjų iki 2021-ųjų metų Madride rungtyniavęs gynėjas šioje šalyje nebėra laikomas legionieriumi, o tai yra svarbi detalė, jei tektų ieškotis komandos kitam sezonui.

„Ispanijoje man tai duoda pliusą, nes kiekviena komanda privalo turėti po keturis vietinius žaidėjus. Tai yra didelis pliusas. Yra keli pasiūlymai iš Ispanijos, bet dar reikia susidėlioti visus taškus ant i“, – sakė D.Giedraitis.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis

15min jau rašė, kad susidomėjimo D.Giedraičiu neslepia į jo atstovus jau kreipęsis ir Kauno „Žalgiris“, ir bręstantis Gedimino Žiemelio klubas.

Pagal kokius kriterijus perspektyvus krepšininkas žada rinktis naująją ekipą, jei „Estudiantes“ neprasibrautų į ACB arba atsirastų klubas, norintis išpirkti jo kontraktą?

„Reikėtų pradėti nuo trenerio, tuomet – nuo žaidėjų, kurie žaidžia mano pozicijoje. O tuomet žiūrėčiau į turnyro pajėgumą – Čempionų lyga, Europos taurė ar net Eurolyga. Tokie būtų mano prioritetai“, – aiškino D.Giedraitis, kuris viliasi, jog jo ateitis paaiškės per artimiausią mėnesį.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Songaila ir L.Kleiza – „Spurs“ išskirtinumas, Šaras NBA ir „Žalgirio“ naujokas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius