Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 12

Drama iki paskutinės sekundės: „Juventus“ galiausiai palaužė „Lietkabelį“

Utenos „Juventus“ savo aikštėje 74:72 (20:19, 15:14, 20:18, 19:21) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“, kuriam tai jau trečias pralaimėjimas ir pastarąsias keturias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes.
Utenos „Juventus“
Utenos „Juventus“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmoje rungtynių pusėje nė vienai komandai nepavyko įgyti didesnio nei 5 taškų pranašumo.

Būtent tokiu atstumu „Juventus“ buvo atitrūkusi antro kėlinio pradžioje (24:19), bet solidesnę persvarą šeimininkai įgijo tik trečiajame kėlinyje (48:38).

Kantriai į nugaras varžovams kvėpavę panevėžiečiai rezultatą išlygino tik ketvirto kėlinio vidury (64:64), kai su atakos sirena skubotą metimą pataikė S.Galdikas. Po M.Lukauskio dėjimo „Lietkabelis“ jau buvo priekyje (64:67).

Tuomet dėl pražangų limito aikštę paliko abu „Lietkabelio“ vidurio puolėjai – S.Galdikas ir K.Lavrinovičius, tačiau netrukus penktą kartą prasižengė ir „Juventus“ lyderis V.Čepukaitis.

VIDEO: M.Lukauskio dėjimas

Aikštėje pasirodęs O.Galdikas suvaidino svarbų paskutinės minutės vaidmenį – 217 cm ūgio krepšininkas iš pradžių pataisė netaiklų komandos draugo metimą, o po to sėkmingai „uždarė“ L.Williamso prasiveržimą.

Likus 7 sekundėms „Lietkabelis“ turėjo panaikinti 3 taškų deficitą (74:71), bet uteniškiai neleido išmesti tritaškio, o pasiuntė L.Williamsą prie baudų metimo linijos.

L.Williamsas sąmoningai prametė antrą baudos metimą, o „Lietkabeliui“ pavyko „nuimti“ kamuolį nuo O.Galdiko galvos. Vis dėlto kamuolys po to paties L.Williamso metimo išsisuko iš krepšio, ir „Juventus“ šventė pergalę 74:72.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis 14, Jamaras Diggsas 12 (6 atk. kam., 6 rez. perd.), Gytis Sirutavičius 10, Dainius Šalenga 8.

„Lietkabelis“: Mindaugas Lukauskis 16, Simas Galdikas (5/6 dvitaškiai) 10, Žygimantas Skučas 9, Benas Madgenas 8.

VIDEO: A.Sireikos komentaras
VIDEO: K.Maksvyčio komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius