-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28

Drama Šiauliuose – „Lietkabelis“ išnešė sveiką kailį

Šiauliuose trečiadienio vakarą susidūrė dviejų praėjusiame sezone Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalyje žaidusių komandų keliai. Dramatiškame susitikime Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (2-0) 88:85 (22:24, 28:19, 21:19, 21:19) palaužė „Šiaulius“.
Željko Šakičius
Željko Šakičius / LKL nuotr.

Galingai antrajame kėlinyje spurtavę panevėžiečiai vienu metu turėjo 13 taškų pranašumą (50:37), bet 16:1 atsaką surengę Antano Sireikos vyrai trečiajame ketvirtyje jau patys pirmavo 53:51.

Tuomet iniciatyva vėl perėjo į „Lietkabelio“ rankas, o trapų pranašumą Panevėžio klubas išsaugojo ir paskutinėmis minutėmis.

Likus 28 sek. „Šiaulių“ gynėjas Eimantas Stankevičius pataikė tik vieną baudą iš dviejų ir šeimininkams atsiliekant 84:86 teko pražanga stabdyti „Lietkabelio“ estą Kristianą Kullamae.

Vis dėlto patikimas metikas šį kartą klydo – jis prametė abu metimus ir paliko šansą „Šiauliams“.

24 taškus pelnęs Kyle'as Mangasas bandė išplėšti pergalę mesdamas tritaškį, bet nepataikė, tačiau kamuolį nusiėmė Arminas Urbutis, prieš kurį varžovams teko prasižengti.

„Šiaulių“ aukštaūgis pataikė tik vieną baudą iš dviejų likus 5 sekundėms, o dar sykį subauduotas K.Kullamae jau neklydo – likus 2,1 sek. įmetė abi baudas ir nutolino „Lietkabelį“ iki 88:85.

Saulės miesto komanda dar turėjo paskutinį šansą, kuriuo vėl bandė naudotis K.Mangasas, bet jo šūvis iš toli nebuvo tikslus ir LKL vicečempionai išnešė sveiką kailį iš Šiaulių.

LKL nuotr./Paulius Murauskas
LKL nuotr./Paulius Murauskas

„Lietkabelis“ šiame sezone iškovojo jau dvi pergales – savaitgalį Nenado Čanako auklėtiniai 86:74 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Šiauliams“ tai buvo pirmas sezono mačas LKL pirmenybėse.

„Šiauliai“: Kyle'as Mangasas 24 (5/12 trit.), Donatas Sabeckis 16 (7 rez. perd.), Jonas Bergstedtas 13.

„7bet-Lietkabelis“: Željko Šakičius 19 (4/4 trit., 7 atk. kam.), Kristianas Kullamae ir Paulius Murauskas (6/6 dvit., 8 atk. kam.) po 15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius