Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06

Dviprasmiškos nuotaikos Prienuose: vietiniai pradeda abejoti, svečiai – linksmi

Prienų-Birštono „Vytautas“ prieš Minsko „Tsmoki“. Toks didelis plakatas su kvietimu palaikyti savo miesto komandą vis dar kabo Prienų mieste. Tačiau jis jau bevertis, mat klubo vadovybė, pasikvietusi brolius Ballus, nusprendė spjauti į Baltijos krepšinio lygą (BBL) ir stačia galva nerti į beprotybę. Toks sprendimas mieste pasitinkamas dviprasmiškai.
Prienų ženklas ir LiAngelo Ballas
Prienų ženklas ir LiAngelo Ballas / 15min nuotr.

Šeštadienio popietę Prienų gyventojai traukė į kultūros centrą, kuriame vyko romansų vakaras „Ilgesio dainos“, o dieną bandžiusią lįsti saulę paslėpė niūrūs debesys.

Niūriai dieną pasitiko ir kai kurie miesto krepšinio mylėtojai. Nors 16-mečio LaMelo ir 19-mečio LiAngelo Ballų atvykimas daugeliui miestelėnų iš pradžių patiko dėl dėmesio miestui, dabar nuotaika – ne tokia pakili.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prienai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prienai

24sek pasikalbėjo su Prienų gyventojais ir panašu, kad jiems klubo sprendimas atsisakyti konkurencingo krepšinio ir pasirinkti draugiškas rungtynes su LKL ir NKL komandomis ne itin patinka.

Data Rungtynės Laikas
Sausio 9 d. „Vytautas“ – Kauno „Žalgiris-2“ 20:30
Sausio 15 d. „Vytautas“ – Vilniaus „Lietuvos rytas-2“ 20:30
Sausio 17 d. „Vytautas“ – Šakių „Vytis“ 21:00
Sausio 23 d. „Vytautas“ – Alytaus „Dzūkija“ 21:00
Sausio 28 d. „Vytautas“ – „Jonava“ 21:00

„Nesuvokiu“, – taip trumpai ir aiškiai nuomonę apie komandos vadovų sprendimą išsakė ant suoliuko šalia miesto eglės sėdėjęs vyriškis.

Dauguma kalbintų prieniškių svarstė, kad, jei klubo vadovai taip nusprendė, reiškia, jie žino geriau, bet į sprendimą žiūri įtariai.

„Vytautui“ dar buvo likę penkerios reguliariojo BBL sezono rungtynės, o komanda rikiavosi ketvirtoje A grupės vietoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Ši pozicija garantuoja vietą atkrintamosiose varžybose ir dar bent dvi rungtynes su pirma kitos grupės komanda.

Nors realu, kad tada Virginijaus Šeškaus ir kompanijos kelionė būtų užsibaigusi, tačiau ne dėl to miestelėnai susikrimto.

Jiems tiesiog keista, kad komanda, pasikvietusi Ballų šeimą į Prienus, atsisakė turnyro, kuriame teoriškai galima laimėti trofėjų. Būtina paminėti ir tai, kad realybės šou virtęs projektas gali baigtis jau po mėnesio. Tiek trumpiausiai Lietuvoje bus Ballai.

Atvykęs tėtušis LaVaras kartojo, kad jis su sūnumis nori laimėti čempionatus. „Mes mėgstame laimėti viską. Net jei tai – čiulpinukų turnyras“, – penktadienį sakė Ballų šeimos galva. Atrodo, kad tik čiulpinukų turnyras „Vytautui“ ir liko, nes Lietuvos čempionate kažką laimėti šansų praktiškai nėra.

Geresnėmis nuotaikomis aplink „Vytautas Mineral SPA“ sukiojosi operatoriai, filmuojantys „Ball in the Family“ realybės šou.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Vytautas Mineral Spa“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Vytautas Mineral Spa“

Lauke viešbutį filmavę vyrai linksmai pamojavo iš laikinų Ballų namų išvykstančiam „Vytauto“ treneriui Virginijui Šeškui, šis atsakė tuo pačiu.

„Mums labai patinka treneris. Jis nuostabus vyrukas“, – V.Šeškų gyrė kiekvieną Ballų šeimos žingsnį sekantys vyriškiai.

Jie Lietuvoje nusileido dar anksčiau nei garsioji šeimyna ir pradėjo darbus. „Ball in the Family“ – tikrų tikriausias realybės šou, o jį kurianti kompanija labai panašiai suka filmukus ir apie Kardashianų šeimos gyvenimą.

„Šis projektas – daug įdomesnis už visus kitus, kuriuos kuria mūsų kompanija“, – pasakojo amerikietis.

Tada 24sek dar nežinojo, kad broliai Ballai su komanda nevyks į Vilniuje vyksiančias „Vytauto“ rungtynes prieš „Lietuvos rytą“ ir operatoriai, paklausti ar vyks į sostinę, numykė teigiamą atsakymą, nors, žinoma, žinojo situaciją.

Jie į klausimus apie vizitą Lietuvoje atsakinėjo identiškai kaip ir Ballų šeima: „Broliai čia atvažiavo žaisti krepšinį“. Panašu, kad šeimos pozicijos primygtinai turi laikytis ir visi, kas dirba kartu su jais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ballai atvyko į Birštoną
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ballai atvyko į Birštoną

Abiejų operatorių ausyse buvo po ausinę, abu jie turėjo nedidelius mikrofonus. Taip bendrauja visa, daugiau nei 20 žmonių komanda, filmuojanti realybės šou. Viskas, kas vyksta, yra slapta, todėl pokalbio su 24sek metu, vyriškiai kaskart nusisukę šnabždėjo į mikrofoną, kai reikėjo bendrauti su kolegomis.

Paklausti, koks tėvas LaVaras yra tada, kai jo nestebi filmavimo kameros, realybės šou filmuojantys operatoriai kaip mat patikino, kad 50-metis prieš kameras ir už jų yra lygiai toks pats.

„Jis visada yra savimi. Dėl to ir yra toks šaunus“, – tėtušį gyrė vienas iš vaikinų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Abu pašnekovai jau yra spėję susidaryti nuomonę ir apie Lietuvą. Ir ji – kitokia, nei daugelis amerikiečių galvojo dar prieš Ballams atvykstant.

„Atskridome iš Los Andželo ir galvojome, kad čia bus vat tiek sniego“, – ties keliu ribą brėžė amerikietis.

Filmavimo grupė yra apsistojusi Kaune, todėl kasdien važinėja į Birštoną ar kitur, kur vyksta Ballai. Tiesa, laisvadienio nei vienas iš operatorių dar neturėjo, todėl nespėjo pasivaikščioti po laikinąją sostinę.

„Ir nežinome, kada ta laisva diena bus, bet tada būtinai išeisime į miestą apsižvalgyti“, – žadėjo operatorius.

Tokiomis skirtingomis nuotaikomis dabar gyvena vietiniai Prienų gyventojai ir čia atvykę svečiai. Vos po mėnesio šis šou gali baigtis ir Ballai su palyda tuomet patrauktų namo, o „Vytautas“, nors ir išgarsėjęs pasaulyje, liktų be vieno iš dviejų turnyrų ir milžiniško dėmesio. Tokia realybė ir žarsto logiškus prieniškių klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius