Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

E.Beržininkaitis pasakojo, kodėl iššovė A.Polonara: „Pamatėme, kad tai veikia“

Eurolygoje kovą dėl patekimo į pirmąjį komandų aštuntuką tęsiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išgyveno iššūkių pilną praėjusią savaitę, per kurią pasiekė dvi pergales turnyre nugalėdami Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL klubus.

Svarbių pergalių savaitę vainikavo nemalonus pralaimėjimas vietiniame fronte Vilniaus „Rytui“, tačiau jau šią savaitę „Žalgirio“ klubas stos į kovą su vienu iš Eurolygos grandų – Pirėjo „Olympiakos“.

Prieš laukiantį iššūkį tinklalaidėje apsilankė komandos trenerių štabo atstovas Evaldas Beržininkaitis.

„Aišku, mes treneriai galime sakyti, kad nežiūrime į turnyro lentelę, bet, žinoma, kad tai yra visiems įdomu. Pats krepšinis įdomus, todėl įdomu stebėti, kur kitos komandos yra turnyre, įdomios jų rungtynės. Tai yra normalus dalykas krepšinio žmonėms – sirgaliams, treneriams ir žaidėjams“, – apie žalgiriečių ir kitų klubų pozicijas Eurolygos turnyro lentelėje pasakojo E.Beržininkaitis.

Praėjusią savaitę žalgiriečiai Berlyne palaužė ALBA klubą (66:63), o po kelių dienų namuose kiek lengvesnės pergalės scenarijumi pasibaigusiame susitikime įveikė ir ASVEL (85:67). E.Beržininkaitis džiaugėsi, kad nepaisant žaidimo broko, komanda sugebėjo iškovoti dvi labai svarbias pergales.

„Žinome, kad reikia gerinti žaidimą. Kita vertus, džiugu, kad net nežaisdami gerai sugebėjome laimėti prieš geras komandas. Nesvarbu, kur yra ALBA ir ASVEL turnyro lentelėje. Turnyro lentelės padėtis nepasako, kad tai yra blogos komandos. Daug komandų vargo žaisdamos Berlyne. Tai yra specifinė komanda. Džiugu, kad laimėjome ir nežaisdami fantastiškai. Vadinasi, turime dalykų, kuriuos dar galime pataisyti“, – aiškino specialistas.

zalgiris.lt /Evaldas Beržininkaitis
zalgiris.lt /Evaldas Beržininkaitis

Pastaruoju metu žalgiriečių žaidime Eurolygoje geresnius rodiklius demonstravo ir abu vėliausiai prie komandos prisijungę žaidėjai – Isaiah Tayloras ir Achile Polonara. Dvigubos savaitės metu I.Tayloras rinko po 14,5 taško, o A.Polonara – po 10 taškų ir 18 naudingumo balų.

„Kalbant apie mūsų abu naujokus, aišku, kad jie žaidžia geriau. Yra ir trukdžių – atrodo, kad Isaiah jau įsivažiuoja, pradeda jausti ritmą ir trauma jį išima iš žaidimo. Aišku, tai apsunkina procesą. Šiaip abu žaidėjai stengiasi, dirba.

Kalbant apie A.Polonarą, žinojome, kokio tipo tai žaidėjas. Galbūt mes anksčiau neakcentavome, kad šis žaidėjas turi praleisti daugiau laiko aikštėje. Tarkime „Baskonia“ komandoje jis žaidė ilgas atkarpas, žaisdamas „Anadolu Efes“ jis nežaidė ilgų atkarpų. Jo rodikliai tada krito. Pas mus pradžioje jis irgi žaidė pradžioje gana trumpas atkarpas, buvo matyti, kad jis buvo nervingas. Mes neišgaudavome iš jo norimo rezultato, kurio tikimės. Po to susiklostė situacijos, o ir patys pastebėjome, kad jam reikia žaisti ilgesnes atkarpas. Pamatėme, kad tai veikia. Jis turi ištvermės ir jis tapo gerokai produktyvesnis. Esame patenkinti jo žaidimu ir žinome, kad jis gali žaisti dar geriau“, – kalbėjo treneris.

VIDEO: Tinklalaidė su E.Beržininkaičiu – apie turnyro lentelę, „Žalgirio“ žaidimą ir A.Polonarą (IŠTRAUKA)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius