Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2019 12 30

E.Venskų gyręs Šaras apie įspūdingą pergalę: „Smagiai žiūrėjosi vyrai. Tikrai“

Šarūnas Jasikevičius patenkintas uždarė 2019-uosius. Jo auklėtiniai Utenoje 101:77 užtikrintai nugalėjo „Juventus“ klubą ir be pralaimėjimų užbaigė metus vietinėse pirmenybėse.
Šarūnas Jasikevičius
LKL rungtynės: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 2019 m. Gruodžio 30 d. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ uždominavo taip, kad apie rimtą pasipriešinimą „Juventus“ komandai galvoti buvo sunku. 12:0 rungtynes pradėję žalgiriečiai po pirmųjų 10-ties minučių buvo priekyje net 38:11.

Nors antrajame ketvirtyje Šaro vyrai kiek atsipalaidavo ir prisileido varžovus arčiau savęs, po pertraukos vėl šovė į priekį ir paliko varžovus dulkėse.

„Turime būti labai patenkinti rungtynėms. Atvažiavome su problemomis, bet, kaip derėtų LKL, pradėjome agresyviai. Aišku, pataikymas prideda ir malonumo žaisti, ir šiaip yra viskas žymiai geriau. Antram kėlinuke atsipalaidavom, buvom nubausti, bet trečiam kėliny komanda galutinai perlaužė rungtynes ir smagiai žiūrėjosi vyrai. Tikrai“, – džiaugėsi Š.Jasikevičius.

Atvažiavome su problemomis, bet, kaip derėtų LKL, pradėjome agresyviai

Paklaustas, kas lėmė net 38 taškus, pelnytus per pirmas 10 minučių, treneris akcentavo pataikymą ir pasiteisinusias rizikas.

„Žinojome, kad kažkur mus rizikuos. Tai rizikavo, o mes pataikėme. Mes rizikavome – jie nepataikė. Gavosi paprasčiau viskas nei tikėjomės“, – sakė Šaras.

Gavosi paprasčiau viskas nei tikėjomės

Net ir 12 varžovų kamuolių, nuimtų po „Žalgirio“ krepšiu, Š.Jasikevičiaus nejaudino.

„Antrajame kėlinyje atsipalaidavome, varžovai paėmė 5-6 kamuolius, kurie buvo niekieno ir atrodė, kad mes jau labai atsipalaiduojam. Tai viena iš mūsų problemų šiais metais. Mes turime žaisti tą krepšinį, kurį žaidėm, tik ilgesnėm atkarpom. Taip šiandien ir žaidėme. Vėlgi, antram kėliny praleisti 29 taškai yra atsipalaidavimo požymiai“, – pabrėžė Šaras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LKL rungtynės: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 2019 m. Gruodžio 30 d.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LKL rungtynės: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 2019 m. Gruodžio 30 d.

Gruodį žaliai balti turėjo įtemptą grafiką, o Utenoje daugmaž po lygiai teko pasižaisti visiems, tačiau strategas nemano, kad tai yra esminis faktorius žvelgiant tolyn.

„Gruodis įtemptas, sausis dar įtemptesnis. Mūsų vyrai turi būti prie to pripratę. Bandome koreguoti treniruočių procesą, kad jie kažkiek atsigautų, bet „Žalgiry“ žaidžiantys žmonės supranta, į kur ateina“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Gyrė treneris ir jaunąjį Eriką Venskų, pelniusį 12 taškų (6/8 dvit.) ir atkovojusį 6 kamuolius.

„Manau, kad nuostabiai Venskus sužaidė puolime, gynyboje turėjo problemų su Šulskiu. Vėlgi, jis labai daug laiko dubleriuose praleidžia penktoje pozicijoje, čia teko žaisti ketvirtoje. Jei jis nori turėti ateitį, tai yra ketvirta pozicija aukštame lygyje ir jis parodė, kad gali ten žaisti“, – komplimentų nepagailėjo Šaras.

Manau, kad nuostabiai Venskus sužaidė puolime

„Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas neabejojo, kad viską šiose rungtynėse nulėmė pirmas kėlinys.

„Man patinka ambicija, bet jų neužtenka prieš „Žalgirį“. Turėjome ambicijas, negali sakyti, bet turėjome problemų pačioje pradžioje. Pradėjome įsitempę labai stipriai, nepadėjo ir keitimas, ir įeinantys žmonės. Kalbėkime paprastai: jei būtume pataikę laisvus metimus...

Mes pralaimėjome pirmą kėlinį. Čia yra viskas. Taip, grįžome prie 16-kos taškų, bet kiek tu jėgų išnaudoji, kad grįžtum prieš „Žalgirį“...“, – prošvaisčių po oponentų spurto nebematė Ž.Urbonas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LKL rungtynės: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 2019 m. Gruodžio 30 d.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./LKL rungtynės: Utenos „Juventus“ – Kauno „Žalgiris“ 2019 m. Gruodžio 30 d.

Treneris sutiko, kad sausakimšoje arenoje jo žaidėjus galėjo slėgti įtampa.

„Atsakomybė galėjo slėgti. Turim sužaisti, su „Žalgiriu“, turim susikauti. Pirmą kartą tokioj arenoj žaidėm, malonu tai turi būti, bet tam, kad bangą pagautume, reikia pataikyti, o mes badėm ir badėm laisvi tuos tritaškius, iš po krepšio irgi nepataikėme“, – guodėsi Ž.Urbonas.

Nepraleido progos treneris ir padėkoti pirmadienio varžovams.

Ačiū „Žalgiriui“ už geras pamokas. Pamatė chebrytė kokiam lygyje reikia judėti ir dirbti

„Š“, kai nuėjo, pradėjom ir tritaškius pataikyti. Ačiū „Žalgiriui“ už geras pamokas. Pamatė chebrytė kokiam lygyje reikia judėti ir dirbti“, – sakė Ž.Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius