Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 29

Žygdarbio kaina: „Žalgiris“ Šarūnui Jasikevičiui mokės rekordinį atlyginimą

Kauno „Žalgiris“ pasiekė vienareikšmiškai svarbiausią vasaros pergalę – dar metams išsaugojo Šarūną Jasikevičių. Tačiau šis klubo žygdarbis turi atitinkamą kainą. 24sek žiniomis, Šaro atlyginimas pasiekė naują rekordą.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors „Žalgiris“ su Š.Jasikevičiumi dar pernai pasirašė dvejų metų sutartį, kauniečiams teko persirašyti naują sutartį, kad pasakos autorius liktų Kaune. 24sek šaltinių teigimu, Šaras kitą sezoną „Žalgiryje“ uždirbs apie 850 tūkst. eurų.

Palyginimui, praėjusį sezoną Š.Jasikevičius uždirbo apie 550 tūkst. eurų. Jau tada tai buvo didžiausias trenerio atlyginimas „Žalgirio“ klubo istorijoje.

Tiek uždirba tik dar vienas Lietuvos treneris. 24sek žiniomis, Jonas Kazlauskas Kinijoje praėjusį sezoną gavo panašų atlyginimą kaip ir Š.Jasikevičius gaus Kaune. Anksčiau vieno geriausių visų laikų stratego atlyginimas Azijoje siekė 1 milijoną JAV dolerių per metus – maždaug 860 tūkst. eurų.

Eurolygoje daugiau už Š.Jasikevičių uždirba tik keli strategai – elitiniai treneriai Željko Obradovičius (Stambulo „Fenerbahče“), Davidas Blattas (Pirėjo „Olympiakos“), Dimitris Itoudis (Maskvos CSKA) ir Xavi Pascualis (Atėnų „Panathinaikos“).

Užmokestį Š.Jasikevičiui teko gerokai pakelti po įspūdingo 2017–2018 m. sezono. Žalgiriečiai pribloškė Eurolygą užimdami trečiąją vietą, aštuntą kartą iš eilės tapo LKL čempionais ir išsaugojo Karaliaus Mindaugo taurę.

Š.Jasikevičiumi vasarą domėjosi bent keli klubai, tačiau Maskvos CSKA nusprendė neatleisti Dimitrio Itoudžio, „Barcelona“ išreiškė pasitikėjimą Svetislavu Pešičiumi, o Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlymas nesugundė „Žalgirio“ specialisto.

Š.Jasikevičius taip pat buvo sulaukęs kvietimo iš NBA, bet atsisakė „Toronto Raptors“ trenerio asistento paslaugų.

„Kaune ir „Žalgiryje“ turiu pačias geriausias sąlygas tobulėti kaip treneris. Čia mano namai, mano gimtinė, su šeima čia jaučiamės gerbiami bei mylimi. Turime nuostabią „Žalgirio“ areną, idealią infrastruktūrą, puikiai komandą palaikančius aistruolius, todėl kartu su klubo vadovybe ir treneriais tęsime pradėtus darbus ir sieksime džiuginti Lietuvos krepšinio aistruolius kovingu bei geru žaidimu“, – zalgiris.lt sakė Š.Jasikevičius.

2017–2018 m. sezoną „Žalgiris“ visiems žaidėjų ir trenerių atlyginimams išleido apie 5,6 mln. eurų. Visas klubo biudžetas siekė apie 8,5 mln. eurų. Artėjantį sezoną jis turėtų nežymiai išaugti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius