Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
04 12

Eurolygos čempiono vertinimai – pažymiai žalgiriečiams bei žvilgsnis į jų ateitį Kauno klube

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužaidė paskutinį mačą Eurolygoje šį sezoną, ketvirtadienį kibę į atlapus Madrido „Real“, bet nusileidę reguliariojo čempionato nugalėtojams po dramatiškų paskutinių sekundžių. Po žalgiriečių finišo dukart Eurolygą su Pirėjo „Olympiakos“ laimėjęs Martynas Gecevičius įvertino Kauno krepšininkų bei trenerio pasirodymą.

Drama iki paskutinių sekundžių neatnešė „Žalgiriui“ pergalingo finišo Eurolygoje.

Kauno krepšininkai ketvirtadienį savo arenoje 62:64 nusileido Madrido „Real“ ir baigė sezoną Eurolygoje, užėmę keturioliktą vietą galutinėje įskaitoje.

„Madrido klubui šis mačas mažai ką reiškė, nežaidė Facundo Campazzo, bet „Žalgiris“ norėjo gražiai pabaigti sezoną. Pradžia buvo keistoka – niekaip negalėjo pataikyti ir atrodė, kad rungtynės nebus įdomios. „Žalgiris“ ėmė vytis, kai Brady Manekas pradėjo pataikyti tritaškius, o pabaigoje, kai jau žaidimas vyko taškas į tašką, sukrito kosminiai tolimi metimai: K.Haeyso tritaškis, kuriuo „Žalgiris“ buvo išlyginęs rezultatą, o tada fantastinis G.Decko metimas.

Realiai, galima buvo trijų kėlinių nežiūrėti, bet būtinai peržiūrėti ketvirtą kėlinį – jame ir buvo visa intriga“, – rungtynes apibendrino Martynas Gecevičius.

2012 ir 2013 m. Pirėjo „Olympiakos“ klubui Eurolygos titulą padėjęs laimėti krepšininkas, šį sezoną atstovaujantis Mažeikių „M Basket Delomode“ ekipai, 15min prašymu įvertino „Žalgirio“ žaidėjų ir trenerio pasirodymą bei pasvarstė kai kurių žalgiriečių likimą klube.

Keenanas Evansas – 7

(29 min., 14 taškų, 3/6 dvitaškių, 2/8 tritaškių, 4 atk. kam., 5 rez. perd., 0 klaidų, 16 naud. balų)

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans

Keenanas jau ir Monake nesužaidė taip įspūdingai, galbūt kiek pasėdo, galbūt gauna daugiau varžovų dėmesio, bet vėl pataikė mažai metimų – keista, kad nepataiko laisvas ir vis atrodo, kad geriau jau mestų per rankas – tada geriau pataiko. 2/8 tritaškių nėra jam įprastas pataikymas, bet net ir žaisdamas sau nelabai geras rungtynes, vis tiek sugeba būti naudingiausias komandos žaidėjas. Jis gerai vadovavo komandai, laikė atakų gijas – faktas, kad lygiu jis išsiskiria „Žalgiryje“, sužaidė puikų sezoną Eurolygoje.

Kur jį įsivaizduoju kitą sezoną? Mano nuomone, jis tiktų Šarūnui Jasikevičiui Stambulo „Fenerbahče“, buvo kalbų dėl „Olympiakos“, bet ten yra Thomas Walkupas, nors galbūt jie galėtų žaisti drauge – Walkupas užglaistytų daug dalykų ginantis. Įsivaizduoju K.Evansą ir Milane – nelinkiu jam ten važiuoti, bet manau, kad „Olimpia“ irgi jo labai norėtų. Manau, kad Evansas būtų pagrindiniu įžaidėju daugumoje Eurolygos klubų.

Lukas Lekavičius – 4

(10 min., 2 taškai, 1/1 dvit., 0/1 trit., 3 naud. balai)

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Prametė laisvas tritaškį, pataikė dvitaškį sužaidus ispanišką pikenrolą, bet daugiau pernelyg neišsiskyrė. Daug kas manė, kad prie A.Trinchieri Lukas gaus didesnį vaidmenį, bet ne viskas taip vyksta – vaidmuo rotacijoje sumažėjo net ir nežaidžiant Tomui Dimšai.

Kevarriusas Hayesas – 6

(20 min., 5 taškai, 1/5 dvit., 1/1 trit., 3 atk. kam., 7 naud. balai)

Buvo sužaidęs gerų rungtynių atkarpą, bet dabar jam nebuvo sėkmingas mačas, kaip ir bene visiems „Žalgirio“ žaidėjams. Tritaškis paskutinėmis sekundėmis pakėlė nuotaiką, bet galima pridurti ir tai, kad Hayesas neblogai kovojo su W.Tavaresu – šis skundėsi teisėjams ir griuvo po kontaktų.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kevarrius Hayes

Hayesas po rungtynių kalbėjo, kad norėtų likti Kaune, pažiūrėsime, kuo tai baigsis. Aš pats nesu tikras – galbūt šalia komandoje liekančio Biručio norėtųsi kiek kitokio vidurio puolėjo. Kita vertus, kai iš „Žalgirio“ išvažiuos Evansas, bus įdomu, kam „Žalgiris“ mes didesnius pinigus – naujam įžaidėjui, o gal pagrindiniam vidurio puolėjui. Labai įdomu, kaip viskas susidėlios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius