Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 18

Eurolygos ir NBA klubų dėmesio sulaukiantis D.Motiejūnas turi naujienų iš Kinijos

Dveji metai, penki mėnesiai ir devynios dienos. Tiek laiko praėjo nuo paskutinio karto, kai Donatas Motiejūnas vilkėjo Lietuvos rinktinės marškinėlius. Iš Kinijoje siaučiančio koronaviruso gniaužtų ištrūkęs D-Mo sugrįžo į nacionalinę šalies komandą ir su šypsena laukia artėjančių 2021 m. Europos čempionato atrankos kovų su Belgijos ir Čekijos rinktinėmis.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paskutinis kartas Lietuvos rinktinėje D.Motiejūnui buvo skaudus. Lietuviai niekaip nepralaužė graikų gynybos ir krito žemyno pirmenybių aštuntfinalyje, o pats kaunietis tame liūdnos pabaigos susitikime žaidė vos 9 minutes ir surinko -3 naudingumo balus.

Po to sekė trys D.Motiejūno sezonai Kinijoje, o rinktinę jam teko pamiršti dėl perbėgusios juodos katės tarp žaidėjo ir vyriausiojo trenerio D.Adomaičio.

VIDEO: „Ginčas“: D.Motiejūno šansas rinktinėje, Ado nuoskauda ir pirmas trenerio iššūkis

Visgi šįkart situacija susidėliojo taip, kad D-Mo galėjo priimti iš pradžių atmestą naujojo rinktinės vairininko Dariaus Maskoliūno kvietimą.

Dėl koronaviruso sustabdžius Kinijos pirmenybes, 29-erių lietuvis grįžo į gimtinę, kurioje jau beveik mėnesį treniruojasi neturėdamas oficialių rungtynių – paskutinį mačą su Šanchajaus „Sharks“ apranga D-Mo sužaidė dar sausio 21-ąją.

„Tikrai nesėdėjau ant sofos, – paklaustas apie dabartinę savo formą tikino D.Motiejūnas. – Kiekvieną dieną su treneriu Virginijumi (Mikalausku) dirbome, turėjome po dvi treniruotes. Jis žino, kaip išlaikyti mano formą. Ji yra tokia, kokia ir turi būti.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Po pirmosios treniruotės Lietuvos rinktinės gretose D.Motiejūnas pasakojo apie džiaugsmą sugrįžus į nacionalinę rinktinę, pranešė netikėtą kinų sprendimą, atskleidė sulaukiąs Eurolygos ir NBA klubų susidomėjimo bei įvardino prie rinktinės prisijungusio V.Mikalausko įtaką jo karjerai.

– Kaip jus sutiko grįžusį į rinktinę?

– Kaip ir kiekvieną žaidėją. Man džiugu čia būti, esu labai laimingas čia būdamas. Labai džiaugiuosi matydamas daugelį žaidėjų veidų. Kai kuriems žaidėjams atvažiavimas į rinktinę yra daug sunkesnis negu man. Kai kurie dar prieš porą dienų žaidė rungtynes, finalus. Aš pilnai juos suprantu, kad jie atėjo pavargę, kai aš per paskutinį mėnesį be treniruočių daugiau nelabai ką veikiau.

Ypatingai laukiau šito momento ir džiaugiuosi būdamas čia.

– Ar teko kalbėtis su treneriu Dariumi Maskoliūnu – ko iš jūsų tikisi, ką akcentuoja?

– Akcentavo žaisti komandiškai ir laimėti rungtynes – tai yra pagrindiniai dalykai. Žaisime kartu, esame jau ne vieną kartą žaidę. Turime daug talentingų ir gerų žaidėjų, kurie sugeba žaisti ir žaidžia tikrai aukštame lygyje. Dvi pergalės būtų idealus variantas, o mes to ir sieksime.

– Ar buvo iš Šanchajaus klubo kokių nors žinių?

– Kol kas iš Šanchajaus nėra, daugiau iš CBA (Kinijos krepšinio lygos – red.past.). Jie paskelbė, kad balandžio 1-ąją bus pratęstas čempionatas. Likus trims savaitėms kvies visus, kad pradėtų treniruotis, tai realiai po pirmos kovo savaitės reiktų išvykti. Bet realistiškai žvelgiant į situaciją tokį planą bus labai sunku įvykdyti, nes situacija dar nėra suvaldyta. Žiūrėsime, lauksime žinių. Mano darbas yra būti pasiruošusiam, dirbti ir sportuoti kiekvieną dieną, o šiuo metu – atstovauti Lietuvos rinktinei.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

– Eurolygoje baigiasi „langas“, kai galima pasirašyti sutartis su naujais žaidėjais. Ar šio turnyro klubai neatakuoja pasiūlymais?

– Su agentu šiais klausimais šnekėjome. Yra ir Eurolygos, ir ne vienas NBA klubas klausęs su tikslu mane prisivilioti. Bet, kaip pasakė ir agentas, kad nevardins ir nekvaršins man galvos, nes mano situacija yra aiški – aš turiu kontraktą ir tokiu atveju, jei jį nutraukčiau, galėtų prasidėti bylinėjimaisi, teisiniai reikalai, paleidimo rašto neatidavimas, kas man į naudą neišeitų ir gali būti, kad dar ilgiau užsitęstų.

– Jeigu situacija Kinijoje nebūtų suvaldyta, bet klubas reikalautų atvykti, ar yra tikimybė, kad atsisakytumėte važiuoti baimindamasis dėl savo sveikatos?

– Yra tokia tikimybė. Jei situacija liktų tokia, kokia yra dabar, tai su agentu svarstytume visus variantus. Tai yra gyvybei pavojinga liga, kuri yra smarkiai išplitusi visoje Kinijoje. Tokiu atveju šnekėtume su agentu ir spręstume, ką daryti tokioje situacijoje, kokius sprendimus priimti.

– Su treneriu Virginijumi Mikalausku dirbate visus metus. Kiek jis prisideda prie jūsų sportinės formos?

– Tai tik ateina, parodo kažką ir išeina (juokiasi). Ne, treneris Virginijus trečius metus dirba kaip mano gydytojas, fizioterapeutas, treneris, psichologas ir t.t. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokį žmogų šalia savęs. Jis man tikrai padėjo atsistoti ant kojų ir yra žmogus, kuris man padeda ir verčia tobulėti kiekvieną dieną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginijus Mikalauskas ir Donatas Motiejūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Virginijus Mikalauskas ir Donatas Motiejūnas

– Jis yra rinktinėje, ar važiuos kartu ir į Belgiją?

– Taip, tai suderinta su rinktine. Aš gražiai paprašiau. Treneris jau kurį laiką dirba ir yra išsiilgęs rinktinės krepšinio, mačiau, kaip jo veidas švyti būnant šalia rinktinės. Mums abiem tai yra ypatinga ir mes džiaugiamės, kad esame čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius