Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 09 29

Eurolygos kryptimi žvelgęs K.Maksvytis atskleidė, kas kelia didžiausią nerimą

Dvejos rungtynės – dvi pergalės. Toks yra Kauno „Žalgirio“ startas Lietuvos krepšinio lygoje. Praėjusio sezono bronzos medalininkai užtikrintai startavo vietiniame fronte, bet ne už kalnų – ir Eurolygos kovos, prieš kurias Kazys Maksvytis tikisi susitvarkyti gynybą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

91:66 Kauno komanda laimėjo ketvirtadienio vakarą prieš Prienų „Labas GAS“, nors triuškinamą persvarą susikrovė per paskutinį kėlinį. Iki jo ekipas skyrė 10 taškų.

„Iškovojome pergalę, norėjome persvarą įgyti anksčiau, – teigė K.Maksvytis. – Ypač pirmoje pusėje darėme daug gynybinių klaidų, neatskyrėme kairės pusės nuo dešinės, metikas tai ar ne. Norėjosi didesnės koncentracijos. Kita vertus, naudojome rotaciją, keitėme gynybos sistemas, tad gal ir patys išsimušėme iš ritmo. Bet laimėjome rungtynes.“

Išmetė „Žalgiris“ 25 tritaškius šiose rungtynėse, pataikė 5. K.Maksvytis negali teigti, kad jį tenkinta tolimiems metimams susikuriamos progos.

„Jei lyginsime su rungtynėmis Klaipėdoje, gal buvo kažkiek geresnės progos, kažkiek geriau kamuolį įžaidėme. Buvo keletas metikų, kad ir Karolis, kuris kelių metimų laisvas nepataikė. Čia vienas mūsų rezervų, kurį turėtume pagerinti. Gal trūksta kiek laisvumo ir pataikymo“, – kalbėjo treneris.

Jis teigė, kad žaidėjai neatkreipė dėmesio į varžovus, kurie kūrėsi progas ir provokavo pražangas žaisdami vienas prieš vieną.

„Keitėmės ginamaisiais, o tada labai svarbu žaidėjo asmeninės savybės, – sakė K.Maksytis. – Žinome, kad Washingtonas nemes, o veršis į dešinę, bet praleidžiame. Žinome, kad Brownas norės grįžti į dešinę, numušti užtvarą. Įvairūs dalykai, kur galėjome atimti taškus, bet juos davėme.“

Paklaustas apie jaunųjų žaidėjų įtraukimą į LKL kovas, „Žalgirio“ vairininkas teigė to daryti dar neskubėsiantis.

„Dar turime klausimą, kaip visus šituos turimus žmones rotuoti, nesinori iš kažko atimti laiką, – sakė K.Maksvytis. – Sezono pradžia. Jei neįtrauki žaidėjo į vienas ar kitas rungtynes, jis praranda ritmą, gal net motyvaciją, energiją. Manau, šiek tiek sezonui įsibėgėjus (įtrauksime – aut. past.). Kol kas žiūrime į šiuos žaidėjus. Jaunimas gaus patirties NKL ir, kai turėsime progą, Krivą ir Lelevičių išsikviesime.“

Eurolygos kovas „Žalgiris“ pradės lygiai po savaitės – spalio 6 dieną, kai Tel Avive susitiks su „Maccabi“. Kas K.Maksvytį labiausiai neramina prieš tarptautinio turnyro startą?

„Įvedėme naujovių gynyboje, įvedėme jas su mintimi, kad iki Eurolygos starto turime keletą rungtynių tai patobulinti. Puolimas nejaudina, ten gana neblogai susikuriame progas. Eurolygoje labiausiai jaudins gynyba: kaip atimti taškus, priversti varžovą žaisti neparankų, klampų krepšinį. Tad gynybą reikia pagerinti“, – dėstė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius