Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 26

Eurolygos pamoka: 111 sekundžių, kurios Kaune sugriovė „Neptūną“

„Čia kas, žemės drebėjimas Kaune vyksta? Bėgt namo reikia?“ – išgirdęs didžiulį dundesį šalia spaudos konferencijos salės, dėl triukšmo beveik nebegirdėdamas savęs klausė Šarūnas Jasikevičius. Bėgti namo jam nereikia. Namo važiuoja Klaipėdos „Neptūnas“, kurio planus sukurti sensaciją LKL finalo starte Kaune sugriovė žalgiriečių sukeltas žemės drebėjimas. Kas nutiko per lemtingąsias 111 sekundžių?
Martynas Mažeika
Martynas Mažeika / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
LKL superfinalas | Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 83:72 | Serija 1-0

Rungtynių startas „Neptūnui“ klostėsi pagal planą. Antrojo kėlinio pradžioje svečiai dar pirmavo 22:18 ir suteikė viltį, kad po kojomis gali kristi dar vienas favoritas.

Kol „Neptūno“ žaidimo neišderino du esminiai dalykai: „Žalgirio“ aikštės gynyba ir greitų išpuolių sprogimas.

Naudodami aikštės gynybą žalgiriečiai iš pradžių išsiveržė į priekį 31:28, o per 111 sekundžių skirtumas šoktelėjo iki 41:28.

„Nepataikėme tikrai gerų metimų ir klydome grįždami į gynybą, nors tą akcentavome“, – pabrėžė „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis.

Pro šalį daugiausiai svaidė Vytautas Šarakauskas, Danielis Ewingas ir Angusas Brandtas. Aukštaūgiai buvo palikti be priežiūros, bet krepšys spjovė kamuolį lauk.

„Neptūnas“ darė viską gerai. Tiesiog nekrito.

VIDEO: LKL finalas prasidėjo užtikrinta „Žalgirio“ pergale

„Prieš aikštės gynybą reikia pataikyti metimus. Dėl to taip ir išėjo“, – sakė „Neptūno“ įžaidėjas Mindaugas Girdžiūnas.

Puolime gali nesisekti, bet geležinė taisyklė – atidirbti gynyboje. O „Žalgiris“ dvi minutes skriaudė „Neptūną“ tuo pačiu būdu – trimis greitais išpuoliais.

Iš pradžių „Neptūno“ gynybą it peiliu aštriai greitoje atakoje sužaidęs pjaustė Jerome'as Randle'as.

Netaiklus „Neptūno“ metimas ir vėl J.Randle'as skuodžia į priekį „Ferrari“ greičiu. „Neptūno“ gynyba vangiai grįžta atgal, o laisvas paliktas Brockas Motumas baudžia svečius dvitaškiu – 35:28. Australas tik pykteli, kad užmynė tritaškio liniją, bet Šarūnui Jasikevičiui svarbiausi taškai – duoda penkis.

Dar viena klaipėdiečių ataka, blokas Danieliui Ewingui, o kitoje aikštės pusėje po svečių krepšiu jau nardo Paulius Jankūnas – 37:28.

D.Ewingas šveičia dar vieną plytą, o „Žalgiris“ reaktyviniu greičiu metasi į greitą išpuolį ir baigia ataką vos per tris sekundes – perdavimą kitoje aikštės pusėje gaudo Brockas Motumas.

39:28 ir Dainius Adomaitis piktas mosteli ranka. Prieš pat pertrauką rungtynės griūva.

Per rungtynių peržiūrą kitą dieną nesmagiausiai turėjo jaustis „Neptūno“ įžaidėjas Danielis Ewingas ir aukštaūgis Angusas Brandtas. Jiedu bent porą kartų vangiai grįžo į gynybą, o greito išpuolio pričiupti likę komandos draugai nebespėdavo sustatyti gynybinių užtvarų.

Greitų atakų sprogimas „Neptūną“ užklupo nepasiruošusį. Klaipėdiečiai pamatė, kas yra Eurolygos komanda. Eurolygoje brangi kiekviena ataka, nes dėl koncentracijos stokos per porą minučių galima paleisti visas rungtynes. Tuo šį sezoną įsitikino ir „Žalgiris“.

„Tai yra Eurolygos komanda. Jie žino, kaip auginti skirtumą. Privalome su žalgiriečiais žaisti lygiai ir jų nepaleisti. Negalime prarasti koncentracijos“, – pabrėžė D.Adomaitis.

Arčiau nei 8 taškais „Neptūnas“ Kaune taip ir nebebuvo priartėjęs.

„Neptūnas“ LKL finalo serijos starte pakrikštytas brangia Eurolygos pamoka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius