Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 20

FIBA keistenybės: prieš pat Europos čempionatą – atranka į planetos pirmenybes

Atrankos tvarkaraštį į pasaulio krepšinio čempionatą pristačiusi FIBA privertė kilstelėti antakius. Atrankos kovos numatytos prieš pat Europos krepšinio čempionatą.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad „Eurobasket 2022“ kitąmet startuos rugsėjo 1 dieną, tačiau prieš jį Europos rinktinėms, tarp jų – ir Lietuvai, dar reikės sužaisti ir atrankos mačus į planetos pirmenybes.

Pastarieji numatyti prieš pat „Eurobasket 2022“, rugpjūčio 22-30 dienomis, tad, teoriškai, Europos čempionate dalyvausiančios rinktinės turės tik 1 dieną poilsiui ar kelionei į „Eurobasket 2022“.

Pasaulio čempionato atrankoje iš viso dalyvaus 32 rinktinės. 24 iš jų žais ir 2022 metų Europos čempionate. Tarp jų bus ir Lietuva.

Vyriausiojo trenerio šiuo metu neturinti mūsų rinktinė „Eurobasket 2022“ žais vienoje grupėje su olimpine vicečempione Prancūzija, Europos čempione Slovėnija, šeimininke Vokietija, taip pat Vengrija bei Bosnija ir Hercegovina.

Europos krepšinio čempionatas kitąmet vyks rugsėjo 1-18 dienomis. FIBA skelbia, kad rinktinių tvarkaraštį derino su šalių krepšinio federacijomis. Atrankoje į pasaulio čempionatą iš viso reikės sužaisti 6 atrankos langus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius