Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 17

G.Masiulio karjeros vakaras, į pavėsį nustūmęs patį G.Einikį: „Darė, ką norėjo“

Jie netikėtai susipažino prieš ketverius metus Jūros šventėje Klaipėdoje, bet dabar Rokas Spurgana yra didžiausias Gyčio Masiulio sirgalius. 15min portale – projektas „Mes su tavimi“, apžvelgiantis karščiausią kiekvieno Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidato aistruolį.

„Smagu, jog Gytis Masiulis pasirinko mane, kaip didžiausią jo faną. Aš visada palaikau jį. Stebėjau praėjusį sezoną Gyčio žaidimą Ispanijoje, dabar – rinktinėje, o prieš tai – Klaipėdoje ir Panevėžyje. Smagu stebėti jo žaidimą ir noriu, kad jam pasisektų“, – 15min sakė Rokas Spurgana, Gyčio Masiulio draugas ir didžiausias sirgalius.

Nors jie susipažino visai neseniai, vos prieš ketverius metus Jūros šventėje Klaipėdoje.

Tai buvo įprastas vasaros susitikimas, kuriame būrys draugų, tarp kurių buvo ir ne vienas gerai žinomas Lietuvos krepšininkas, sugužėjo pas kitą krepšininką Ernestą Jonkų.

Gytis Masiulis buvo neseniai grįžęs iš Europos jaunimo čempionato Vokietijoje, parsivežęs dvejopas emocijas.

Lietuvos U20 komanda pirmenybėse finišavo vos devinta, tačiau perspektyvus Kauno „Žalgiriui“ priklausęs puolėjas demonstravo dominuojantį žaidimą.

Jis buvo trečias turnyro žaidėjas pagal taškus (vid. 18,3 tšk.) ir atkovotus kamuolius (vid. 9), antras – pagal efektyvumą (21,1 naud. bal.).

„Kai grįžti be medalio, yra vidinis nusivylimas ir liūdesys. To būna pas kiekvieną žaidėją ir tai yra sveika, bet kai kalbiesi su draugais, užsimiršti, – prisiminimais dalijosi R.Spurgana. – Mes susipažinome netikėtai, tačiau greitai radome bendrų temų, išsikalbėjome ir artimai bendraujame ligi šiol. Gytis dabar yra tikrai geras mano draugas, su kuriuo ryšį palaikome visada. Pasidomiu, kaip sekasi rinktinėje, susirašome ir sezono metu. Bendraujame apie viską, ne tik krepšinį. Jie yra žmonės, ne tik krepšininkai. Bet Gytis yra gyvo bendravimo žmogus, o ne susirašinėjimo žinutėmis.“

R.Spurgana pats lankė krepšinį ir myli oranžinį sviedinį, tad G.Masiuliui pristatinėti nereikėjo.

„Žinojau Gytį kaip perspektyvų krepšininką. Jis dominavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Kas galėjo jo nežinoti?“, – retoriškai klausė Rokas.

Bet ko jis nežinojo, tai buvusio krepšininko ir dabar trenerio Tomo Masiulio sūnaus žmogiškųjų savybių.

„Paprastumas yra geriausia žmogaus savybė, – sakė R.Spurgana. – Gytis – visiškai paprastas ir nuoširdus žmogus, kuris nebijo pasakyti, jei kažkas yra ne taip. Geras žmogus, kaip ir jo tėveliai. Teko su jais susipažinti. Tai – tikra gera šeimyna.“

asm. archyv. nuotr./Gytis Masiulis ir Rokas Spurgana – draugų kompanijoje
asm. archyv. nuotr./Gytis Masiulis ir Rokas Spurgana – draugų kompanijoje

Praėjus metams nuo jų pažinties – ryškiausias Gyčio Masiulio karjeros momentas, įsirėžęs į R.Spurganos atmintį.

2019-ųjų metų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) serijos dėl bronzos starte Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas sudraskė Panevėžio „Lietkabelį“, pagerinęs 24-erius metus kabėjusį Gintarui Einikiui priklaususį atkrintamųjų naudingumo rekordą.

Uostamiesčio klubo aukštaūgis prieš panevėžiečius surinko 33 taškus (8/11 met., 13/15 baud., 7 atk. kam.) bei 46 naudingumo balus.

Legendinio G.Einikio pasiekimas buvo 45 efektyvumo balai.

„Kai aplenkė Gintarą Einikį, – ryškiausią momentą įvardijo R.Spurgana. – „Neptūnas“ žaidė prieš „Lietkabelį“ atkrintamosiose, o Gytis darė, ką norėjo. Tai yra geriausias Gyčio karjeros momentas man. Įprastai rungtynes žiūrėdavau Klaipėdoje, bet šią dvikovą stebėti teko per televizorių.“

VIDEO: G. Masiulis – „Betsafe-LKL“ balandžio mėnesio MVP

Po etapo Klaipėdoje G.Masiulis išvyko į Panevėžio „Lietkabelį“, o tuomet – sezonas Bilbao „Surne Basket“ ekipoje.

Nors lietuviui sužibėti stipriausiame Europos vietiniame čempionate nepavyko, didžiausias sirgalius tiki Gyčio ateities perspektyvomis.

„Žiūrėjau daug ACB rungtynių. Stengdavausi visų Ispanijos lietuvių mačus pasižiūrėti, – sakė R.Spurgana. – Tai buvo pirmieji Gyčio metai ACB, bet nesakyčiau, kad jie buvo labai prisvilę. Tiesiog atėjo gan stiprus žaidėjas į jo poziciją ir minučių skaičius nukrito. Ne visada viskas priklauso nuo tavęs. Kartais yra sistema, į kurią nepataikai. Prisimenant Gyčio sezoną Klaipėdoje, kai treneris Kazys Maksvytis jį puikiai išnaudojo... Kartais ir individualiai silpnesni žaidėjai pasidaro geresnes karjeras, nes patenka į tinkamą situaciją. Manau, kad visada reikia laukti savojo šanso ir juo pasinaudoti. Tikrai noriu, kad jis atsiskleistų, nes duomenys yra elitiniai. Krepšinio suvokimą turi gavęs iš tėvelio, reikia pridėti jėgos ir Gytis dar visiems parodys.“

Kas iš G.Masiulio žaidimo R.Spurganai patinka?

„Tikrai labai geri duomenys. Gera ranka, kurią gali dar stipriai patobulinti. Tokio tipo ir ūgio žaidėjai nesimėto. Gytis neprapuls ir dar parodys savo geriausią sezoną ateityje“, – sakė Rokas.

asm. archyv. nuotr./Gytis Masiulis ir Rokas Spurgana – draugų kompanijoje
asm. archyv. nuotr./Gytis Masiulis ir Rokas Spurgana – draugų kompanijoje

Šią vasarą „Žalgirio“ sistemos produktas G.Masiulis tapo Vilniaus „Ryto“, kuris jį kvietėsi jau trečią kartą, nariu.

„Šį dalyką daro sirgaliai, o žaidėjai žiūri, kur jiems yra geriau. „Žalgiryje“ šiai dienai Gyčiui vietos nėra, tad jaunos dienos Kauno klube įtakos sprendimui keltis į Vilnių neturėjo. Tai sprendimas, kurį Gytis ir agentai matė kaip geriausią. Aš ir manau, kad tai yra geras sprendimas, – sakė R.Spurgana. – Smagus žingsnis, nes „Rytas“ yra auganti organizacija. Galvoju, kad jų apetitas užkilo laimėjus LKL. Gytis ten atsiskleis, žais ir Čempionų lygoje, o tai yra dar geresnis žingsnis nei būti ACB, kadangi jis žais per du turnyrus ir bus matomas platesniame rate. Tai nėra žingsnis atgal, nieko nenutiko. Jis parodys, kad gali žaisti gerai.“

ltu.basketball nuotr./Gytis Masiulis
ltu.basketball nuotr./Gytis Masiulis

Bet prieš iššūkį sostinėje – vasara su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine.

Pirmiausia G.Masiulis žaidė pasaulio čempionato atrankoje, o dabar siekia vietos ir dvyliktuke, kuris rugsėjį kausis Europos pirmenybėse Vokietijoje.

„Ryto“ puolėjas vis dar yra tarp penkiolikos krepšininkų, pretenduojančių žaisti Lietuvos rinktinėje.

„Kvietimas į rinktinės stovyklą manęs nenustebino. Tai natūralu. Laiko klausimas, kada Gytis taps stabiliu dvyliktuko žaidėju. Mano akimis, šioje pozicijoje šiai dienai trūksta žaidėjų. Gyčiui reikia atrasti savyje tikėjimo ir viskas bus gerai, – 15min sakė R.Spurgana. – Pats Kazys matys, kas jam geriau. Jis įvertins krepšininko galimybes, o aš palaikysiu savo draugą. Tikiuosi, kad viskas bus gerai ir išvažiuos į čempionatą, o jei ne, tuomet turės motyvacijos kitąmet patekti į pasaulio pirmenybes.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir R.Vyšniauskas – Lietuvos rinktinės klaustukai ir „Žalgirio“ komplektacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius