Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
01 23

G.Žiemelio žodžius priminęs L.Kleiza: „Tai – pamoka „Wolves“ ateičiai“

Ambicijomis spinduliuojanti Vilniaus „Wolves“ pametė raktą į pergales, jau neįgyvendino tikslų Europos taurės ir Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyruose, o tai darbo vietą kainavo vyriausiajam treneriui Kęstučiui Kemzūrai. „Tai – pamoka klubo ateičiai“, – apžvelgęs situaciją „Wolves“ ekipoje 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.
Linas Kleiza pasisakė apie „Wolves“ ir Kęstučio Kemzūros skyrybas
Linas Kleiza pasisakė apie „Wolves“ ir Kęstučio Kemzūros skyrybas / 15min nuotr.

Sekmadienį, atsakomųjų KMT ketvirtfinalio rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ rytą, Vilniaus „Wolves“ paskelbė apie „bendru susitarimu“ pasiektas skyrybas su 53-ejų strategu Kęstučiu Kemzūra, kuris praėjusį kovą šiame poste pakeitė Rimą Kurtinaitį.

Vilniečiai dar prieš keturias dienas itin skaudžiai krito Rygoje, kurioje 64:91 kapituliavo prieš Slobožanskės „Prometey“. Po šios nesėkmės tapo aišku, jog „Wolves“ nebeturi šansų prasibrauti į Europos taurės atkrintamąsias varžybas – sąskaitoje vos 5 pergalės ir 10 pralaimėjimų.

Vilniaus krepšininkai per pastarąsias 14 rungtynių per visus turnyrus iškovojo vos 2 pergales.

„Vilkams“ teko priimti sprendimą, prieštaraujantį dar spalio mėnesį klubo įkūrėjo Gedimino Žiemelio išsakytai pozicijai.

„Kemzūros niekas neplanavo ir neplanuoja keisti, – baikite fake news, – spalio 30 dieną socialiniame tinkle rašė verslininkas. – Darbštus treneris yra vertybė. Sezono pradžioje pratęsėme (sutartį) – klausimas uždarytas. Jis vadovaus finaluose ir pateks į istoriją.“

„Kas bebūtų, nekeisime nieko – nes mano filosofijoje žodis – yra įstatymas ir ilgalaikiškumo garantas“, – po aštunto „Wolves“ pralaimėjimo iš eilės gruodžio 30-ąją dieną aistras ramino G.Žiemelis.

Vis dėlto praėjo mažiau nei mėnuo ir rokiruotė „Wolves“ vyriausiojo trenerio kėdėje įvyko.

„Vilniaus „Wolves“ komandos vyr. treneris Kęstutis Kemzūra palieka savo postą. Sprendimas nutraukti sutartį priimtas abipusiu susitarimu“, – rašoma klubo oficialiame pranešime.

„Tai – pamoka ateičiai. Visų pirma, tai negali tiek kalbėti ir įsivaryti save į kampą. Mušėsi į krūtinę, kad treneris neliečiamas, žais finale ir įeis į istoriją, bet vis tiek Kęstą atleido. Pamoka ta, jog krepšinyje, ypač tokiame lygyje, tu niekada nežinai, kaip bus. Spalis buvo įspūdingas mėnuo, pažymėtas pergalėmis, bet tuomet viskas drastiškai ir greitai krito žemyn. Traumos, dar kiti dalykai... Taip karuselė ir užsisuko. Aš galvojau, jog klubas gražiai susitars su treneriu ir paskelbs, kad Kęstas atsistatydino pats. Dabar rašoma, kad skyrybos įvyko bendru susitarimu. Šių laikų atleidimai yra „bendru susitarimu“. Gedas sakė, kad bus taip ir taip, bet krepšinis tuo ir yra gražus, kad tu nežinai, kaip iš tikrųjų bus. Viskas gali greitai pasisukti į vieną ar kitą pusę. Vienu metu atrodo, kad laimėti yra neįmanoma, krizė didžiausia, bet ateina laikas ir viskas staigiai persisuka. Stebint „Wolves“ komandą matėsi, kad K.Kemzūros laikas artėja į pabaigą. Ši komanda atrodė sunkiai, tad sudėtinga būtų buvę kažką laimėti“, – 15min laidoje PIKENROLAS sakė Linas Kleiza.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra
Lukas Balandis / BNS nuotr./Kęstutis Kemzūra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius