TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 10 15

Galingai startavęs V.Šeškus – apie pyragus kepantį lyderį ir naujokų paieškas

Didžiausias Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezono starto siurprizas – šalia Kauno „Žalgirio“ irgi be pralaimėjimų žengianti Jonavos „CBet“. Virginijus Šeškus pasidalijo mintimis apie įspūdingą pradžią, pyragus komandos draugams kepantį naudingiausią lygos žaidėją, nė neatsisveikinusį pabėgusį legionierių bei kas šeštadienį Jonavos komandos laukia sostinėje.

Virginijaus Šeškaus vadovaujama Jonavos „CBet“ rugsėjo pabaigoje neperžengė pirmojo FIBA Europos taurės atrankos laiptelio, nusileidusi Rumunijos ekipai Krajovos SCMU, bet vietiniame fronte keliauja be strigimų ir yra iškovojusi visas keturias pergales. Visaip kaip ir Kauno „Žalgiris“.

Šeštadienio pavakarę jonaviečiai keliaus į sostinę, kur jų lauks po netikėto pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžiui-Optibet“ suirzęs Vilniaus „Rytas“.

„Nesitikėjau tokios pradžios, bet treneris negali taip viešai sakyti, nes kaip tai atrodytų? Galvojau, kad 3:1 būtų geras rezultatas, o 2:2 – planuojamas rezultatas. Dabar su 4 pergalėmis iš 4 mes truputį iššokome virš bambos“, – 15min sakė „CBet“ treneris Virginijus Šeškus.

Sezoną Jonavos ekipa pradėjo pergale Prienuose 80:74, antrajame ture 71:64 įveikė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, tuomet 80:62 sudaužė Alytaus „Wolves“, o praėjusį savaitgalį paskutinių sekundžių trileryje Pasvalyje 92:90 pranoko vietos „Pieno žvaigždes“.

„Visos pergalės smagios ir skirtingos. Pirmoji pergalė Prienuose buvo principinė. Prieš „Nevėžį“ stengėmės ir džiaugiamės, bet šią pergalę turėjome imti. „Wolves“ buvo po rungtynių prieš „Juventus“. Matėme, kad jie gerai žaidė, bet sužaidėme labai gerai ir laimėjome dideliu pranašumu, tai ši pergalė buvo labai faina. Pasvalyje – išvykos mačas, paskutinių sekundžių pergalė... Irgi smagu. Visos pergalės sukėlė skirtingas, bet fainas emocijas“, – sakė V.Šeškus.

Antrąją pagal biudžetą šalies komanda „Wolves“ jonaviečiai sumalė didesne persvara nei likusias tris komandas kartu sudėjus.

„Čia įdomiai nutiko. Manau, kad prieš „vilkus“ visos komandos ir žaidėjai rungtyniauja labiau nusiteikę, – sakė V.Šeškus. – Nauja komanda, apie kurią visi garsiai kalbėjo, kad tai stipri komanda ir būsimas finalo dalyvis. Užkulisiuose buvo labai daug kalbų, todėl prieš „Wolves“ visi žaidžia su dviguba jėga, kaip prieš „Žalgirį“ ar „Rytą“, o „vilkai“ dar nėra pasiekę geriausios sportinės formos, tai tokia mūsų pergalė ir buvo.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Lietkabelis“ Europoje, kraujuojantys „vilkai“ ir L.Kleizos daina

Nors šalies krepšinio specialistams „CBet“ vasaros darbai didelio įspūdžio nepaliko, tačiau ši komanda žygiuoja be pralaimėjimų. Kur slypi gero žaidimo paslaptis?

„Mūsų stiprybė yra komanda, draugiškumas, kurį žaidėjai tarpusavyje išlaiko. Žinoma, visi piktumai ir nesutarimai išlenda, kai komanda pralaimi. Sunkiai laimėjome Prienuose, o tuomet buvo labai nesėkmingas startas FIBA Europos taurėje. Jeffery žaidė su danties skausmu, Laksa turėjo problemų su krūtine, o Šulskis bijojo dėl savo kojos. Tai tokie ir ėjome žaisti. Bijojome rungtynių su „Nevėžiu“, bet man labai smagu, kad mes atsistojome ant kojų. Galėjo būti ir 0:4 sezono pradžia“, – sakė 55-erių strategas.

LKL.LT/Jeffery Garrettas
LKL.LT/Jeffery Garrettas

V.Šeškus kaip pagrindinę stiprybę akcentuoja komandinį žaidimą, bet statistikos protokoluose ryškiai žiba viena pavardė.

Tai – naudingiausias šiuo metu „Betsafe-LKL“ krepšininkas Jeffery Garretas, renkantis po 26 naudingumo balus. Palyginimui, antroje vietoje esantis „Šiaulių“ įžaidėjas Donatas Sabeckis fiksuoja po 21,8 efektyvumo balo rodiklį.

Dar praėjusio sezono pabaigoje Jonavoje nusileidęs 27-erių metų 198 cm ūgio krepšininkas per pirmąsias ketverias šio sezono rungtynes rinko po 18,8 taško, 9,8 atkovoto ir 2,8 perimto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, 1 blokuotą metimą per 31 minutę.

„Mes labai jo norėjome, nes žinojome, kad Jeffery bus žmogus, kuris labai mums padės. Jis ir pernai labai tiko prie mūsų sistemos. Jam patiko mano sistema. Pinigai, kuriuos mes jam davėme... Jis tikrai turėjo pelningesnių pasiūlymų, – apie auklėtinį kalbėjo V.Šeškus. – Įrodinėjame, kad galime jam irgi padėti. Nieko fiktyviai nedarome, kad Jeffery žaistų daugiau. Žmogus pats dirba, pergyvena dėl kažkokių momentų ir nori laimėti. Žaidėme Pasvalyje, pirmoje pusėje jis prastokai atrodė gynyboje ir darė daug klaidų, tai po mačo už tai atsiprašė visos komandos. Kiek žinau, jis iškepė visai komandai pyragą. Jei treniruotėse būna kokių pykčių, tai jie greitai išsisklaido, o dėl to man yra smagu. Tai yra svarbiausia.“

Kokia yra krepšininko žaisti ir gyventi Jonavoje, jeigu užsienyje buvo dosnesnių finansiškai variantų, kaip kad teigia „CBet“ treneris?

„Atėjęs praėjusį sezoną į mūsų komandą Jeffery pasakė, kad jam labai gaila, kad Jonavoje žaidžia ne nuo sezono starto. Mes visą vasarą palaikėme ryšį, o jis ne karto nepasakė, kad nenori grįžti žaisti į Jonavą. Tai buvo pagrindinis dalykas. Mūsų siūlomi pinigai buvo kitokie. Pabaigoje nugalėjo tai, kad jis norėjo žaisti Jonavoje. Jis įrodinėja savo vertę. Sakiau jam šįryt, kad pasitaikys ir gerų, ir blogų rungtynių, bet reikia išlaikyti lygį, o mes jam padėsime kilti į viršų“, – atsakė V.Šeškus.

Ar treneris yra ramus, kad įspūdingai sezono starte žaidžiantis J.Garrettas komandoje išbus iki sezono galo?

„Dar tik sezono pradžia, nemanau, kad jis išlaikys tokį naudingumą viso sezono metu. Kaip jį gali kažkas iš mūsų nugvelbti? Jei kažkas už jį sumokės didelę išpirką, mes pasiimsime kitą neblogą žaidėją“, – nusijuokė treneris.

PIKENROLO KLUBAS: Eurolygos potencialas, muštynės „Warriors“ ir L.Kleizos karjeroje
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
PIKENROLO KLUBAS su Linu Kleiza ir Ryčiu Vyšniausku

Nors komandos startas – be pralaimėjimų, žaidime V.Šeškus mato spragų, taisytinų vietų ir rezervų.

Treneris užsiminė apie 8 taškus pelnantį, bet vos 20 proc. tritaškių pataikantį latvį Martiną Laksą bei iš Rumunijos į Jonavą vasarą persikėlusį įžaidėją Dovį Bičkauskį.

„Martinas Laksa pagal savo galimybes dar nežaidžia, bet jam yra įskilęs šonkaulis. Galvoju, kad jis yra snaiperis ir gali žaisti dar geriau. Pradžioje buvau nepatenkintas Dovio vadovavimu, bet jis tikrai atiduoda visas jėgas ir viskas yra gerai. Kažkas kažkur gal nepavyksta, bet jis turi didžiulį norą laimėti, o dėl to mes ir laimime. Sezono pradžioje Dovis labai greitai padusdavo. Darėme analizę, žiūrėjome... Gal jis vasarą perdegė, nežinau, bet po truputį, po truputį ir viskas bus gerai, – sakė V.Šeškus. – Negaliu pasakyti, kad kuris nors vienas žaidėjas nenori laimėti ar tinginiauja. Žinoma, visi žaidėjai kartais patinginiauja, bet duodi velnių, o jie tai priima. Pykčių nėra, viskas labai gerai.“

Jonavoje turėtų nutūpti ir du naujokai – vienas pakeis traumą patyrusį 21-erių įžaidėją Adomą Sidarevičių, kitas – tyliai ir staigiai išvykusį legionierių Xavierą Thamesą.

Ieškome papildymų. Mums reikia combo gynėjo. Reikia ir vieno jaunesnio vaikino, kai traumą patyrė Adomas Sidarevičius. Galvoju, kad bus du naujokai – vienas jaunas vaikis ir vienas legionierius.

2014-ųjų metų 59-asis NBA šaukimas Xavieras Thamesas iš Jonavos papustė padus vos po pirmojo mačo, kuriame pasižymėjo minus 6 efektyvumo balais. Dėl tokio auklėtinio sprendimo V.Šeškus yra nustebęs ligi šiol.

„Net nežinau, neįsivaizduoju, kas nutiko. Jis gerai jautėsi, juokavo. Ir dabar nežinau, kodėl jis išvyko. Pats Xavieras sakė, kad dėl šeimyninių aplinkybių. Jis nieko daugiau nesakė. Nors sutarė gerai su komandos draugais, bet apie savo sprendimą iš anksto niekam nepranešė. Tiesiog 5 ryto parašė, kad išvažiuoja. Ir išvyko neatsisveikinęs. Manau, kad per 2–3 dienas negalėjo būti taip, kad jam miestas nepatiko ir nenorėjo čia būti. Neatrodė, kad jam būtų čia blogai“, – mintimis dalijosi Jonavos ekipos vairininkas.

LKL.LT/Dovis Bičkauskis
LKL.LT/Dovis Bičkauskis

Ar toks startas čempionate sezono tikslų Jonavoje nekeičia?

V.Šeškus pokalbio telefonu metu su 15min šio klausimo ėmė klausinėti ir šalia jo tuo metu buvusio klubo prezidento Vaido Vaškevičiaus.

„Kokie tikslai, prezidente? Sakė, kad turime kautis ir sezoną baigti be skolų“, – juokdamasis V.Vaškevičiaus atsakymą perdavė Virginijus Šeškus.

Kautis bus sunku šeštadienį, kadangi „CBet“ laukia akistata čempionų aikštelėje prieš sužeistą Vilniaus „Rytą“. Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose 88:92 nusileido Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ ekipai.

„Bus sunku, – atsidusęs sakė V.Šeškus. – Jie pralaimėjo rungtynes Kėdainiams, bet žaidė ne visos sudėties, leido jaunimėlį, o tai labai jautėsi. Galbūt dar neįvertino varžovo. Manau, kad mus atvažiavusius „Rytas“ ims už gerklės. Mes esame lentelės viršuje, o jie pralaimėjo rungtynes. Mes neturime plačios rotacijos, galvoju, „Rytas“ bus stiprus, agresyvus. Jie norės saviems žiūrovams įrodyti, kad netyčia pralaimėjo prieš „Nevėžį“.“

VIDEO: PIKENROLAS: „Lietkabelis“ Europoje, kraujuojantys „vilkai“ ir L.Kleizos daina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius