Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 21

Gera žinia iš NBA: D.Sabonis veržiasi į Lietuvos rinktinę

Domantas Sabonis tapo tikru atradimu „Indiana Pacers“ komandoje, tačiau dėl to puolėjui teko praleisti vasarą vykusį Europos čempionatą. Nauja „langų“ sistema taip pat nėra palanki, mat NBA savo krepšininkų į pasaulio čempionato atrankos mačus neišleidžia.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / V.Dranginio/LTOK nuotr.

Tiesa, kiek kitokia situacija gali būti vasarą. Birželio 28-ąją ir liepos 1-ąją Lietuvos rinktinė užbaigs pirmąjį atrankos etapą, o tuo metu NBA sezonas jau nevyks, todėl gali būti, kad rinktinės marškinėlius apsivilks ir D.Sabonis.

Pats krepšininkas tikina, kad labai norėtų tai padaryti. „Esu lietuvis ir noriu reprezentuoti savo šalį. Norėčiau žaisti vasarą ir padėti vaikinams tiek liepą, tiek rugsėjį, jei tik bus įmanoma“, – interviu FIBA.com sakė „Pacers“ puolėjas.

D.Sabonis davė interviu oficialiai prieštaringai vertinamus „langus“ organizuojančios FIBA svetainei:

- Ar tikiesi kitą vasarą žaisti LIetuvos rinktinėje?

- Taip, žinoma. Esu lietuvis ir noriu reprezentuoti savo šalį. Norėčiau žaisti vasarą ir padėti vaikinams tiek liepą, tiek rugsėjį, jei tik bus įmanoma. Apie tai reikės pasikalbėti su klubu ir, jei galėsiu, norėsiu žaisti. Vasaros „langai“ truks vos keletą dienų, todėl nereikės aukoti daug laiko.

- Ką manai apie Lietuvos pergales prieš Kosovą ir Lenkiją lapkričio mėnesį?

Norėčiau žaisti vasarą ir padėti vaikinams tiek liepą, tiek rugsėjį, jei tik bus įmanoma

- Manau, kad jie žaidė gerai, nebuvo savanaudiški ir dalinosi kamuoliu. Nieko nėra geriau nei laimėti dvi pirmas rungtynes, kad įgautum pasitikėjimo. Puikus startas, sekiau tas rungtynes. Mes vis dar turime sužaisti keturias pirmojo etapo rungtynes. Su tokiais žaidėjais turime visus šansus patekti į pasaulio čempionatą.

- Kodėl nerungtyniavai Europos čempionate?

- Prieš mainus planas buvo žaisti. Turėjau pabūti NBA Vasaros lygoje ir tada vykti į savo šalį ir ruošti pirmenybėms, tačiau tada buvau iškeistas ir viskas pasikeitė. „Pacers“ paprašė likti, nes buvau naujas komandos narys. Teko keisti planus. Praėjusią vasarą sunkiai dirbau, tačiau planuoju jau greitai vėl žaisti už savo šalį.

- Kaip rungtyniavimas 2015-ųjų Europos čempionate ir 2016-ųjų olimpinėse žaidynėse prisidėjo prie tavo tobulėjimo?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

- Tai man labai pagelbėjo. Įgijau daug patirties nei jos turi kiti mano amžiaus vaikinai, tačiau supratau, kiek reikia, kad laimėtum rungtynes. Jau žaidžiau Europos čempionato finale ir olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje, tad viskas yra puiku. Išmokau daugybę dalykų, žaidžiau prieš geriausius pasaulio krepšininkus. Žaisti nacionalinėje komandoje yra didžiulė garbė ir puiki galimybė greičiau išmokti dalykus bei priprasti prie aukštesnio lygio.

- Lietuva yra galinga jėga Europoje. Kokios yra šios komandos galimybės ateityje?

- Komanda yra labai gera, dinamiška ir pozityvi. Mes augame konkurencingumo prasme. Visi, esantys rinktinėje, norime to paties: padėti Lietuvai tapti solidžia komanda. Pastaruosius keletą metų viskas ėjosi neblogai, tačiau visada norisi daugiau. Yra dar daug kur stiebtis ir esame patenkinti tuo, kaip atrodo ateitis.

- 2013-ųjų ir 2015-ųjų Europos čempionatuose Lietuvos rinktinė liko antra, šiais metais krito aštuntfinalyje. Kas sutrukdo pagriebti čempionų titulą, kuris buvo iškovotas 2003-siais?

- Galbūt trūksta šiek tiek sėkmės (šypsosi)? Kiekvienais metais susiduriame su traumomis, kai kurie žaidėjai tiesiog negali atvažiuoti, tačiau išliekame pozityvūs, nes žinome, kad ir taip galime rungtyniauti prieš bet ką. Slovėnijos triumfas šiais metais yra geras pavyzdys. Jie visą laiką dirbo ir rugsėjį pasiekė rezultatą. Galime laimėti auksą ateityje ir daug padarysime, kad tai nutiktų.

- Kaip jautiesi Indianos ekipoje žaisdamas vidurio puolėju?

- Jaučiuosi geriau, kai esu „centras“. Manau, kad aikštėje galiu padaryti daug dalykų. Kai žaidžiau sunkiuoju krašto puolėju Oklahomoje, tekdavo išeiti iš baudos aikštelės, o dabar geriau skaitau žaidimą bei darau daugiau įtakos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius