-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 10

Griausmingas „Lietkabelio“ graiko proveržis žavi ir specialistus

Panevėžio „Lietkabelis“ stebina Europos taurėje, o didžiausiu Aukštaitijos komandos šviesuliu tapo graikas Panagiotis Kalaitzakis, po trijų turų įsitaisęs rezultatyviausių ir naudingiausių turnyro krepšininkų sąraše.

2019-ųjų metų vasarą į Kėdainių „Nevėžį“ atvyko talentingieji dvyniai broliai Georgios ir Panagiotis Kalaitzakiai. Pirmasis Lietuvoje užsibuvo vos vieną sezoną, sugrįžo į Atėnų „Panathinaikos“, o dabar rungtyniauja NBA klubo „Milwaukee Bucks“, tuo metu antrasis pradėjo lėčiau, bet talento proveržius demonstruoti ėmė trečiojo sezono Lietuvoje starte.

Praėjusį kovą į Panevėžio „Lietkabelį“ atvykęs graikas puikiai užsirekomendavo, vasarą suraitė parašą ant naujos dvejų metų sutarties, kuri, kaip rodo laikas, gali tapti puikiu Aukštaitijos klubo laimėjimu.

Europos taurės sezono starte 22-ejų metų 200 cm ūgio Panagiotis Kalaitzakis tiesiog liepsnoja.

„Lietkabelis“ iškovojo dvi pergales ir nusileido tik Krasnodaro „Lokomotiv“ vyrukams, o po 29 minutes žaidžiantis Panos renka po 18 taškų, 2,7 atkovoto ir 1,3 perimto kamuolio, 3,7 rezultatyvaus perdavimo bei 20 naudingumo balų.

Pagal rezultatyvumą tarp visų Europos taurės žaidėjų P.Kalaitzakis yra šeštas, pagal efektyvumą – septintas.

Nors tai tik sezono pradžia, bet graikui buvo numatytas atsarginio gynėjo vaidmuo, tad proveržis yra įspūdingas. Toks jaunojo žaidėjo šuolis stebina ir „Lietkabelio“ atstovus.

„Graikas stebina tikrai, – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo buvęs krepšininkas Jonas Mačiulis. – Gal mačas Italijoje nebuvo toks gynybinis, bet man labai patiko, kaip Panagiotis Kalaitzakis gynėsi prieš „Juventus“ lyderį Patricką Millerį. Spaudė aktyviai, P.Milleris ėmė nervintis, nusistūminėti. Panagiotis išgirdo kažkieno balsą, kad jam reikia pagerinti gynybą. Jis pietietis, užsiveda nuo geros gynybos, pradeda geriau jaustis ir emociškai, pradeda bėgti į greitą ataką, prasiveržimus daryti. Jis nebuvo užtikrintas tritaškininkas, bet šįmet meta užtikrintai.“

Per pirmąsias trejas rungtynes P.Kalaitzakis realizavo 7 tritaškius iš 14. Labiausiai kentėjo Trento „Aquila Basket“, kai graikas realizavo pirmuosius tris tolimus metimus.

„Jis dabar meta užtikrintai, su pasitikėjimu. Ir gerai pataiko. Įdomu, kas nutiko. Ar jis įdėjo daugiau darbo, ar apsiprato Lietuvoje per tris sezonus? Gal su 22-ejais metais atėjo ir branda. Dabar jis yra labai didelis faktorius“, – sakė J.Mačiulis.

VIDEO: PIKENROLAS: D.Adomaitis ir J.Mačiulis – „Žalgirio“ bandymas gelbėti sezoną ir ką duos naujokai

Panagiotis pasinaudojo iš dangaus nukritusiu šansu, kai traumą patyrė pagrindinis atakuojantis gynėjas Dovydas Giedraitis, o graiko minučių skaičius šoktelėjo net iki 30 per mačą.

„Geriausias žaidėjas vienas prieš vieną „Lietkabelyje“. Matyti, kad komanda tuo tiki ir pasitiki. Galvoju, kad jam į naudą išėjo praėjusio sezono atvykimas į „Lietkabelį“ ir sezono užbaigimas ten. Nenadas Čanakas „pačiupinėjo“ ir pamatė, kad tai yra talentas. Reikia pripažinti, jog tai yra talentas. Klausimas – iki kokio lygio talentas? – 15min laidoje PIKENROLAS kalbėjo treneris Dainius Adomaitis. – Ką jis dar duoda komandai, tai kamuolio spaudimą. Jis turi ilgas rankas, ūgį ir įkyrumą. Varžovai to nemėgsta. Jei jis dabar tai suprato, tai eis labai toli, kadangi tokie žaidėjai yra labai vertinami. Reikia pažiūrėti į elitines Eurolygos komandas, kuriose gynėjai bent tris ketvirtadalius aikštės žaidžia su spaudimu. Toks yra aukščiausio lygio krepšinis Europoje. Jis stengiasi tai daryti. Tą darė ir ne tik prieš Trento, bet ir prieš „Loko“ žaidėjus.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panagiotis Kalaitzakis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Panagiotis Kalaitzakis

„Kalaitzakis turi visus fizinius duomenis būti geru krepšininku, tik gal reikėtų didesnio žaidimo supratimo. Gynyboje vienas prieš vieną ir puolime jis turi viską – duomenis, gerą kūną, bet jam reikėtų susikoncentruoti į komandinę gynybą. Tuomet viskas būtų super“, – prieš sezono startą 15min kalbėjo „Lietkabelio“ puolėjas Gediminas Orelikas.

Kad graikas kartais iškrenta iš konteksto komandinėje gynyboje, sutiko ir PIKENROLO laidos dalyviai.

„Taip, jam trūksta patirties, o tai kartais matyti. Panagiotis kartais padaro jaunatviškų ar taktinių klaidų, kartais, būna, atsipalaiduoja ir atsistoja ant tiesių kojų silpnoje pusėje. Bet tai ateis su patirtimi. Svarbiausia, kad jis tinka trenerio žaidžiamoje sistemoje“, – sakė D.Adomaitis.

„Būna, kad Kalaitzakis pameta galvą komandinėje gynyboje, bet Orelikui apie tai kalbėti nereikėtų. Orelikas ir gynyba kartu viename sakinyje eiti negali“, – šyptelėjęs sakė Jonas Mačiulis.

Po dviejų savaičių į rikiuotę grįžti turėtų Dovydas Giedraitis, kuriam buvo numatytas startinio atakuojančio gynėjo vaidmuo. Panagiočiui gali tekti migruoti per antrą ir trečią pozicijas, o ir visą sezoną jis žaisti po 30 minučių per rungtynes aukštame lygyje negalėtų.

„Sutikime, kad žaidėjas visą sezoną negali žaisti po 30 minučių. Europos taurė, LKL. Ateis natūralus kritimas. Tai kontaktinis sportas, pasitaiko mikrotraumų. Jis gauna daugiau minučių, nes Dovis iškritęs, bet jis labai gerai išnaudoja. Panagiotis komandai duoda labai daug“, – sakė D.Adomaitis.

Visa 15min laida PIKENROLAS su Jonu Mačiuliu ir Dainiumi Adomaičiu:

VIDEO: PIKENROLAS: D.Adomaitis ir J.Mačiulis – „Žalgirio“ bandymas gelbėti sezoną ir ką duos naujokai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius