Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Grįžo M.Kiltinavičius – grįžo pergalės: „Nevėžio“ nesustabdė net ir „Lietkabelio“ šaulio salvė

Tadas Vaičiūnas iki šiol Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) buvo pataikęs vos penkis tritaškius, o vien šį vakarą Kėdainiuose jų iššovė net šešis. Tačiau net ir tai nepadėjo jo atstovaujamam Panevėžio „Lietkabeliui“ (15-7) švęsti pergalės Kėdainiuose – Lietuvos geografiniame centre pergalę 76:67 (16:19, 24:14, 15:18, 21:16) pasiekė „Nevėžis“ (7-16), kurio vairą vėl perėmė Marius Kiltinavičius.
Marius Kiltinavičius
Marius Kiltinavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antrą sezoną LKL rungtyniaujantis T.Vaičiūnas šį sezoną tik epizodiškai išbėgdavo ant parketo – per visą sezoną jis žaidė tik 26 minutes, pelnė 11 taškų ir pataikė 3 tritaškius iš 6.

Tačiau Kėdainiuose jis pražydo ryškiausiomis spalvomis ir pataikė visus šešis mestus tritaškius – po tris per abi mačo puses. Taip vos per vieną susitikimą, kuriame jis žaidė beveik 20 minučių, T.Vaičiūnas pelnė daugiau taškų (18) nei per visą iki šiol buvusį sezoną (11).

„Nevėžį“ į pergalę dirigavo po trijų mėnesių pertraukos vėl prie komandos vairo stojęs M.Kiltinavičius.

Sėkmingai sezoną su Kėdainių klubu pradėjęs specialistas paliko „Nevėžį“ gruodį, o tuomet prasidėjo tikras klubo krachas – per 12 rungtynių kėdainiškiai laimėjo vos sykį ir atsidūrė 9-oje LKL vietoje.

Visgi sugrįžęs M.Kiltinavičius jau pirmajame mače atvedė „Nevėžį“ link pergalės.

Kėdainiškiai vėl grasina perimti atkrintamųjų poziciją. Pergalėmis jie susilygino su Prienų „CBet“ (7-15) ir Alytaus „Dzūkija“ (7-12), tačiau yra sužaidę daugiau rungtynių.

„Lietkabeliui“ šis pralaimėjimas gali būti itin skaudus reguliariojo sezono pabaigoje – panevėžiečiai turi vienu pralaimėjimu daugiau už Utenos „Juventus“ (16-6) ir dviem už Vilniaus „Rytą“ (15-5).

Kėdainiuose „Lietkabelis“ vertėsi be trijų startinio penketo žaidėjų. Traumas yra patyrę Vytenis Lipkevičius, Margiris Normantas ir Džordže Gagičius.

Rungtynės kulminaciją pasiekė likus mažiau nei 4 minutes. Sedrickas Barefieldas dvitaškiu didino šeimininkų pranašumą iki 4 taškų (65:61). „Lietkabelis“ užstrigo puolime, o „Nevėžis-Optibet“ kalė vinis – Justo Tamulio tritaškis atsakė į visus klausimus šiose rungtynėse (71:61).

„Nevėžis-Optibet“: Sedrickas Barefieldas 21, Justas Tamulis 13, Rafaelis Luzas 12 (10 atk. kam.), Arielis Hukporti (14 atk. kam., 20 naud. bal.) ir Abraomo Canka po 10.

„Lietkabelis“: Tadas Vaičiūnas 18 (6/6 trit.), Paulius Valinskas 12, Gytis Masiulis ir Kyle'as Vinalesas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius