Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 02

Grįžusio Luko vėl išgąsdintas K.Maksvytis: „Labai stipriai dairomės žaidėjų turguje“

Kauno „Žalgiris“ iškovojo svarbią pergalę Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio starte, bet pozityvių nuotaikų žalgiriečių stovykloje pastaruoju metu nedaug.
Kazys Maksvytis, Tautvydas Sabonis
Kazys Maksvytis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kauno ekipa svečiuose 95:79 nugalėjo Alytaus „Wolves“ ir prieš atsakomąsias rungtynes Kaune, vyksiančias sausio 22 dieną, susikrovė solidžią 16 taškų persvarą.

Rungtynes komentavęs Kazys Maksvytis juokėsi padaręs kalbos klaidą bei džiaugėsi iškovota pergale.

„Iškovojome pergalę, laimėjome pirmąją dalį, bet dar ne viskas pabaigta – reikės užtvirtinti tą pergalę Kaune. Džiaugiuosi, kad komanda rimtai sureagavo į šias rungtynes ir nežaidė kalės... Ne kalės, o katės ir pelės žaidimo (šypsosi). Iškovojome pergalę, džiaugiuosi. Rotacija kažkiek turime aptrupėjusią, bet tie žaidėjai visi gauna savo vaidmenis, visi patenkinti“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Nesutrukdė kauniečiams laimėti net ir 21 tašką debiutinėse rungtynėse Lietuvoje pelnęs „Wolves“ naujokas Jeffery Tayloras. Ar ilgametis Madrido „Real“ žaidėjas praverstų „Žalgiriui“ – tokį klausimą spaudos konferencijoje išgirdo K.Maksvytis.

„Jeigu „Barcelona“ nepaėmė, o paėmė „vilkai“, tai nežinau, ką „Žalgiris“ darytų. Juokas juokais, bet, be abejo, taip, kaip žaidė šiandien, toks vaizdas, kad tiktų“, – surimtėjęs atsakė treneris.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jeffery Tayloras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Jeffery Tayloras

Jis prieš rungtynes galėjo džiaugtis, jog beveik po mėnesio pertraukos sulaukė po šonkaulio lūžio pasveikusio Luko Lekavičiaus, bet sužaidęs vos kiek daugiau nei 8 minutes įžaidėjas vėl pasiprašė keitimo. K.Maksvytis nerimauja dėl savo žaidėjo, kuris praleido penkerias iš eilės Eurolygos rungtynes.

„Kažkas atsitiko, tikiuosi, kad ne tas pats ir tikiuosi, kad nestipriai. Tiksliai dabar negaliu pasakyti, bet mes jį atšaukėme nuo rungtynių“, – sakė K.Maksvytis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Lukas Lekavičius

Problemų kamuojami yra ir dar keli žalgiriečiai. Alytuje nerungtyniavo Monake praėjusią savaitę susižeidęs Dovydas Giedraitis ir jau kelerias rungtynes praleidęs Tyleris Cavanaugh. Bet jų situacija skirtinga, o vieno iš žalgiriečių trauma verčia „Žalgirį“ aktyviai dairytis pastiprinimo.

„Dovydas Giedraitis turėtų grįžti, tikiuosi, kad jau artimiausiose rungtynėse. O Cavanaugh, gaila, bet problemos tęsiasi. Ir gydome jį, ir labai aktyviai dairomės žaidėjų turguje“, – sakė K.Maksvytis.

VIDEO: Rimo Kurtinaičio ir Kazio Maksvyčio komentarai apie KMT rungtynes

O ar galima tikėtis, kad papildymas į Kauną atvyks artimiausiu metu?

„Konkrečių variantų nėra. Atsiveria Eurolygos langas po kitų rungtynių, tai dėkingas momentas. O antra, sausio mėnuo labai svarbu, žaisime su savo lentynos komandomis, tad bandysime rasti (papildymą – red. past.)“, – sakė „Žalgirio“ treneris, kurio komanda į kitą Eurolygos mūšį stos ketvirtadienį, kai Kaune viešės Stambulo „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius