Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Gynėjų traukiamas Kauno „Žalgiris“ Panevėžyje nužygiavo į tryliktą pergalę lygoje iš eilės

„Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse pirmadienį Panevėžyje Lukas Lekavičius, Keenanas Evansas ir Dovydas Giedraitis pelnė dviženkles taškų sumas „Žalgiriui“, o Kauno komanda net ir su 16 klaidų laimėjo prieš „7bet-Lietkabelį“, kurio pozicija LKL čempionate toliau kliba.

Kauno „Žalgirio“ laukia labai svarbi savaitė Eurolygoje, bet prieš tai jis išsprendė sudėtingą tesą Panevėžyje.

„Betsafe-LKL“ čempionate pirmaujantys žalgiriečiai (21-2) „Kalnapilio“ arenoje pirmadienį 83:77 (22:16, 28:24, 18:18, 15:19) įveikė „7bet-Lietkabelį“ (13-10).

14 taškų pelnęs Lukas Lekavičius patraukė Kauno komandą pirmojoje rungtynių dalyje, per kurią „Žalgiris“ įgijo dviženklę taškų sumą ir ją laikė didžiąją mačo dalį.

K.Evansas ne tik surinko 13 taškų, bet ir atliko du galingus blokus rungtynių pabaigoje Gediminui Orelikui bei Pauliui Valinskui.

Tačiau kitas „Žalgirio“ gynėjas Edmondas Sumneris šįkart dažnai klydo – padarė net 5 klaidas iš 16-os Kauno komandos klaidų Panevėžyje.

Galiausiai ir „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri neliko patenkintas rungtynėmis, kuriose svečiai vėl žaidė be traumą besigydančio Rolando Šmito.

„Vienas prasčiausi mačų šį sezoną LKL“, – BTV po mačo pareiškė italas, teigęs, kad galima buvo daug ramiau išlaikyti solidžią persvarą, o taip atsipalaiduoti yra neleistina.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „7bet-Lietkabelis“ - „Žalgiris“ [2024-04-01]

Vis dėlto, „Žalgiris“ lygoje pasiekė tryliktą pergalę iš eilės, o serija prasidėjo gruodžio 3 dieną kaip tik Panevėžyje, kur 80:68 laimėjęs Kauno klubas atsitiesė po nesėkmės Klaipėdos „Neptūnui“ ir ilgam atgavo pergalės skonį.

„Žalgiris“ tvirtai pirmauja LKL čempionate, bet dar svarbiau, kad ir Eurolygoje A.Trinchieri treniruojama komanda pakilo į 11 vietą ir išsaugo galimybes patekti į Top-10.

Eurolygos reguliariajame čempionate žalgiriečiams liko du mačai, o pirmasis jų – ketvirtadienį išvykoje su „Monaco“.

VIDEO: Lyg iš kitos planetos: stebuklingi E.Sumnerio epizodai pergalingose „Žalgirio“ rungtynėse

„7bet-Lietkabelis“ bandė laikytis ant savo lyderių pečių.

20 taškų pelnęs Gediminas Orelikas traukė panevėžiečius rungtynių pirmojoje pusėje, kai po spurto 15:2 pirmajame kėlinyje jie trumpai pirmavo rungtynėse.

23 taškus pelnęs Deividas Sirvydis šįkart daugiausiai taškų pelnė baudų metimais (13 iš 15), o jo atakų šuoras buvo padėjęs sumažinti skirtumą iki 5 taškų mačo pabaigoje.

9 taškus prie pergalės pridėjo gynėjas Diante Baldwinas, pagaliau pataikęs pirmą savo tritaškį žaisdamas už Panevėžio klubą. Iki šiol po 2 taškus rinkęs amerikietis buvo prametęs visus 17 tolimų metimų, kol nemelavo 18-asis tritaškis.

Tačiau ir visa Panevėžio komanda pirmadienį pataikė tik 5 tritaškius iš 23, o dar klydo dažnai – 19 prarastų kamuolių.

Be traumuotų Džoržde Gagičiaus ir Dovio Bičkauskio žaidęs „7bet-Lietkabelis" jau seniai iškritęs iš Europos taurės varžybų, o LKL čempionate stringa pastaruoju metu.

Pastarąjį mėnesį Nenado Čanako auklėtiniai laimėjo tik tris mačus iš septynių, o tarp jų buvęs skaudus pralaimėjimas 37 taškais „Wolves“ klubui ir praėjusį ketvirtadienį patirta nesėkmė 12 taškų skirtumu namie „Rytui“, nutolino panevėžiečius nuo pirmajame trejete esančių Vilniaus komandų.

Dabar atrodo, kad „7-bet-Lietkabeliui“ reikia dairytis į tiek pat pergalių ir nesėkmių turinčią Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (13-10).

„Žalgiriui“ taškų pelnė: Lukas Lekavičius 14 (3/5 tritaškių), Keenanas Evansas 13 (3/6 tritaškių, 2 blokai), Dovydas Giedraitis 11 (3/5 tritaškių), Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas po 8, Kevarriusas Hayesas 7, Brady Manekas, Edmondas Sumneris ir Arnas Butkevičius po 6, Tomas Dimša 4.

„7bet-Lietkabeliui“: Deividas Sirvydis 23 (13/15 baudų) Gediminas Orelikas 20 (6/7 dvitaškių), Diante Baldwinas ir Vytenis Lipkevičius po 9, Nicola Popovičius ir Paulius Valinskas po 6, Gabrielius Maldūnas 4 (Liutauras Lelevičius, Martynas Varnas, Džiugas Slavinskas).

Standings provided by Sofascore

Ketvirtasis kėlinys

40 min. „Žalgiris“ ima pergalę. Ji nebuvo graži, bet svarbi.

39 min. K.Evansas baudų metimais padidino skirtumą, o tada išrašė galingą bloką P.Valinskui.

38 min. D.Sirvydis greitoje atakoje įkrovė kamuolį, o paskui dar pridėjo tritaškį. Panevėžiečiai nepasiduoda ir sumažino skirtumą iki 6 taškų.

36 min. E.Sumneris po nesportinės pražangos baigė mačą dėl penkių nuobaudų. Šįkart prastas mačas amerikiečiui, kuris per 13 min. pelnė 6 taškus, bet suklydo 5 kartus.

33 min. Oho, L.Birutis! Dabar jai šis „Žalgirio“ aukštaūgis galingai dėjo kamuolį po komandos draugo netaiklaus metimo. Kauniečiai priekyje 75:65.

Trečiasis kėlinys

30 min. V.Lipkevičius įskraidino tritaškį nuo lentos, pridėjo ir baudų metimą. Šeimininkai prikirpo skirtumą, bet „Žalgiris“ liko po trijų kėlinių priekyje 68:58.

29 min. Koks K.Hayeso dėjimas! Po B.Maneko netaiklaus tritaškio kitas „Žalgirio“ amerikietis nuo lanko atšokusį kamuolį tėškė į krepšį viena ranka taip stipriai, kad net E.Ulanovas atbėgo apsikabinti vidurio puolėjo po šio sėkmingo epizodo.

28 min. L.Lekavičiaus tritaškis, A.Butkevičiaus reidas, ir „Žalgiris“ vėl rauna pirmyn. 64:50.

27 min. Atakų bangos sumenko, bet „Žalgirio“ pranašumas lieka patikimas – 59:50.

25 min. D.Sirvydis savo didžiąją taškų dalį renka baudų metimais. Jau 13 iš 15 pataikė snaiperis, kuris šįvakar dažniau veržiasi ir provokuoja pražangas.

23 min. „7-bet-Lietkabelis“ gramdė skirtumą, bet „Žalgiris“ po E.Sumnerio ir K.Evanso tritaškių vėl atsiplėšė – 58:46.

Antrasis kėlinys

20 min. „Žalgiris“ pirmauja po dviejų kėlinių 50:40.

Lukas Lekavičius svečiams pelnė 12 taškų, K.Evansas ir E.Ulanovas po 8;

Šeimininkams 15 taškų pelnė G.Orelikas, 12 – Deividas Sirvydis.

20 min. Diante Baldwinas buvo prametęs visus 17 tritaškių rungtyniaudamas LKL, bet štai – 18-asis kartas „7bet-Lietkabelio“ gynėjui nemelavo.

19 min. K.Evansas įskraidino šeštą (iš 15) „Žalgirio“ tritaškį. Šeimininkai yra pataikę tik 1 iš 7, tad nenuostabu, kad Kauno komanda tolsta. Jau 47:34 „Žalgirio“ naudai.

18 min. N.Čenakui – techninė pražanga už per karštus priekaištus teisėjui.

17 min. G.Orelikas ne pirmą kartą verčia taškus kartu su žalgiriečių pražangomis. 33 metų puolėjas emocingai rėkia – jis laiko Panevėžio ekipą per kovinį atstumą.

16 min. E.Sumneris kol kas stringa rungtyniaudamas įžaidėju Panevėžyje. Jau 3 klaidos ir tik 2 taškai amerikiečio sąskaitoje. Tiesa, Kauno klubas priekyje 31:25.

14 min. Šeimininkai rodo atsigavimo ženklus. G.Orelikas pataikė pirmą šeimininkų tritaškį ir jau pelnė 12 taškų. Bet „Žalgiris“ pirmauja 29:25.

12 min. „Žalgiris“ toliau didina apsukas. K.Evansas elegantišku dėjimu sukūrė dviženklę persvarą – 27:16.

Pirmasis kėlinys

10 min. Dabar jau „Žalgirio“ spurtas 15:2 ir susigrąžintas pranašumas 22:16. Brady Manekas ir Kevariusas Hayesas taškais įnešė gyvasties Kauno komandos puolime.

9 min. Rezultatas sustingo ties 16:16.

6 min. Šeimininkų spurtą 14:0 tritaškiu nutraukė A.Butkevičius, pataikęs iš aikštės krašto.

5 min. „Žalgiris“ jau suklydo 4 kartus, po „7bet-Lietkabelio“ spurto 12:0 jau A.Trinchieri šaukia minutės pertraukėlę. 12:7 Panevėžio naudai, o G.Orelikas jau pelnė 7 taškus.

4 min. Panevėžys grįžta po šalto dušo į kovą. D.Sirvyčio, G.Oreliko, N.Popovičiaus pastangomis šeimininkai spurtavo 10:0 ir įsiveržė į priekį 10:7.

2 min. N.Čanakas jau prašo minutės pertraukėlės, nes „Žalgiris“ šovė į priekį 7:0. D.Giedraitis jau pelnė 5 taškus, E.Sumneris – 2.

1 min. A.Trinchieri į „Žalgirio“ starto penketą kartu su Dovydu Giedraičiu, Arnu Butkevičiumi, Edgaru Ulanovu, Laurynu Biručiu įtraukė ir Edmundą Sumnerį. Šis amerikietis pastaruoju metu liepsnojo Eurolygoje, kaip bus Panevėžyje?

Prieš mačą: A.Trinchieri prieš mačą pasikalbėjo su prie „Žalgirio“ suolo sėdinčiomis žiūrovėmis. O jos tituluotos.

Tai Aneta ir Jurgita Kaušaitės yra grįžusios per Velykas į Lietuvą. Sesės dvynės yra 1997 metų Europos čempionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius