Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 24

Netikėtas gyvenimo žingsnis, kurio nebuvo Dariaus Songailos planuose

„Nevilioja manęs tas darbas. Pažįstu labai daug trenerių. Pats nenorėčiau... Negaliu sakyti. Nespjaunu į tą balą. Tačiau jei toks pasirinkimas bus, treneriu dirbti neplanuoju“, – vasaros pradžioje „ZIP FM“ pasakojo Darius Songaila. Praėjus porai mėnesių jis buvo pristatytas kaip naujasis Gintaro Krapiko asistentas Kauno „Žalgiryje“. „Dabar atrodau kvailai“, – juokiasi krepšininko karjerą po 2014–2015 metų sezono baigęs D.Songaila.
Darius Songaila su žmona Gintare
Darius Songaila su žmona Gintare / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

G.Krapiko pasiūlymas prisijungti prie „Žalgirio“ trenerių štabo Dariui buvo netikėtas.

„Net nesvarsčiau tokios galimybės“, – 24sek.lt sakė Marijampolėje gimęs 2003-iųjų Europos čempionas.

37-erių aukštaūgis nenorėjo sugrįžti prie krepšininko rutinos: treniruotės, rungtynės, kelionės. Tik ne tada, kai 2015-ųjų vasarį jis su žmona Gintare sulaukė šeimos pagausėjimo – dvynukų Herkaus ir Jorio.

„Neseniai sulaukėme šeimos pagausėjimo, todėl daugiau laiko norisi praleisti su šeima. Sunku tai suderinti“, – sakė D.Songaila.

Krepšininko rutina taip pat buvo peilis trylika metų profesionaliai rungtyniavusiai Lietuvos krepšinio garsenybei.

Norėjau bent metams atitrūkti nuo krepšinio virtuvės ir tvarkaraščio, nes jis buvo toks pat.

„Norėjau bent metams atitrūkti nuo krepšinio virtuvės ir tvarkaraščio, nes jis buvo toks pat. Nebūdavo taip, kad dirbi pirmadienį-penktadienį ir turi savaitgalį. Visos dienos – vienodos. Vėl grįžti į tą rutiną, vėl tos kelionės...“ – didžiausius klaustukus mena D.Songaila.

Bet G.Krapikas pasielgė supratingai. Jis pažadėjo, kad D.Songailai nereikės vykti į Eurolygos išvykos rungtynes ir jo darbo grafikas bus gerokai lankstesnis.

Prioritetą sunkusis krašto puolėjas skirs individualiam darbui su „Žalgirio“ aukštaūgiais. Jo patarimai ypač pravers jauniesiems žaidėjams – australui Brockui Motumui, „Žalgirio“ dublerių komandos aukštaūgiams, kitąmet į Kauną atvyksiančiam Vokietijos supertalentui Isaiah Hartensteinui.

D.Songaila taip pat galės padirbėti su tais krepšininkais, kurie nežais Eurolygos rungtynėse ir liks treniruotis papildomai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dariaus Songailos pagerbimas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./D.Songailos pagerbimas

Nuo praėjusio sezono „Žalgiryje“ G.Krapikui talkina Šarūnas Jasikevičius, todėl Lietuvos čempionai treniruotėse turės aukščiausios klasės savo pozicijų meistrus.

„Susitarėme, kad liksiu čia, Lietuvoje. LKL juk išvažiuoji, vakare sužaidi ir grįžti – tu visada namuose. Sandoris su „Žalgiriu“ naudingas abiem pusėm – aš gausiu tai, ko noriu, o komanda irgi gaus naudos“, – teigė D.Songaila.

Kur nuves šis naujas D.Songailos gyvenimo kelias, jis dar nežino. Viena aišku, kad asistento darbas „Žalgiryje“ jam bus eksperimentas, leisiantis nuspręsti savo likimą vilkint trenerio kostiumą.

„Noriu pradėti darbuotis ir pasižiūrėti, ar šis darbas man patiks, – atsargiai savo naują profesinį pasirinkimą vertina D.Songaila. – Gal jis tikrai man patiks ir aš tiesiog to dar nesuvokiu. Pasinersiu, pradėsiu matyti savo darbo rezultatus ir sakysiu, kad o, faina. O gal po sezono sakysiu, kad tai buvo ne tai, ko tikėjausi. Pačiam įdomu, kaip čia ta visa virtuvė, kaip viskas klostysis. Dar nenoriu sakyti, ar sieju ateitį su trenerio pareigomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius