Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 10 07

Į bažnyčią eiti pažadėjęs D.Adomaitis apie išsprūdusią pergalę: „Pametėme galvas“

Jei Vilniaus „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis iš tiesų nueis į bažnyčią, kaip žadėjo sekmadienio vakarą, jis turės paprašyti ne tik sveikatos savo komandai, bet ir šaltakraujiškumo. Būtent ramios galvos pritrūko jaunai ekipai, kai ji buvo atitrūkusi 14 taškų ketvirtajame kėlinyje, bet pralaimėjo LKL mačą Kauno „Žalgiriui“ 69:76.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus „Ryto“ arena jau buvo patikėjusi pergale, kai žiūrovų veiduose ėmė žaisti šypsenos, šeimininkams įsibėgėjus ir tritaškiais sukaupus 14 taškų persvarą.

Tačiau Kauno „Žalgiris“ surengė beprotišką spurtą 22:0 ir palaužė kovingus šeimininkus, kurie pasidavė panikai per paskutines 10 rungtynių minučių.

„Krepšinis labai paprastas žaidimas – tai sprendimų žaidimas, – po mačo sakė „Ryto“ treneris D.Adomaitis. – Mūsų sprendimai, jei atimtume mačo pradžią, iki ketvirto kėlinio buvo neblogi. O ketvirtame mes tiesiog sugriuvome.

Mūsų 8-9 klaidas jie pavertė greitais taškais. 12 lengvų taškų į mūsų krepšį. Gynyboje, ten, kur turėjome rizikuoti, pametėme galvas, o jie iškart mus baudė.

Galime ieškoti pasiteisinimų, bet į tokias situacijas šį sezoną dar pateksime. Turime išmokti šias pamokas.“

D.Adomaičio vairuojamas „Rytas“ atrodė labai simpatiškai didžiąją mačo dalį, kai prie tritaškiais it slibinas besispjaudžiusio D.J.Seeley prisidėjo jaunieji vilniečiai – 21 metų Margiris Normantas ir 18-metis Deividas Sirvydis.

„Kiekvieno jauno žaidėjo geras pasirodymas džiugina, – paklaustas apie drąsius D.Sirvydžio tritaškius trečiajame kėlinyje sakė D.Adomaitis. – Kaip ir Normanto, nors jam sakėme, kad jis žais nemažai minučių. Margiris buvo pasiruošęs, žaidė gerai, darė, ką reikėjo. Deividas yra metikas – jis metė be abejonių.

Dabar svarbu, kad jauni žaidėjai grįžtų į rotaciją.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Margiris Normantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dainius Adomaitis ir Margiris Normantas

Vykusiai Mindaugą Girdžiūną įžaidėjo pozicijoje pavadavęs M.Normantas šlubčiodamas paliko aikštę antrojo kėlinio pabaigoje, kai jau buvo pelnęs 7 taškus. Paskui jis nebežaidė.

M.Normantas prisidėjo prie Chriso Kramerio, kuris praleido rungtynes dėl kelio traumos, patirtos per Europos taurės turnyro mačą su Malagos „Unicaja“.

„Daug kas priklauso nuo gijimo, bet 2-3 savaites jo neturėsime“, – apie pagrindinį įžaidėją Ch.Kramerį sakė D.Adomaitis.

Jis pripažino, kad įžaidėjo trauma kiek jaukia mintis, nes „Rytas“ dairėsi atakuojančio gynėjo ir lengvojo puolėjo pozicijose galinčio žaisti naujoko, o taip pat dar vieno aukštaūgio. Ar įžaidėjų traumos keis pirkinių sąrašą?

„Keičiame truputį nuomonę, galvodami, kas geriausiai būtų komandai. Tikimės, kad Chrisas grįš kuo greičiau ir mes neturėsime problemų jo pozicijoje. Labiau ieškome 2-3 pozicijos žaidėjo.

Tiesiog pirmos pozicijos žaidėjo, kuris darytų skirtumą žaidime, šiuo metu rinkoje nėra. O jei yra, jų reikėtų laukti 3-4 savaites, o mes tiek laukti negalime“, – sakė D.Adomaitis.

O kol kas nežinia, kada grįš į aikštę traumą patyręs M.Normantas.

Prieš dvikovą Europos taurės turnyre Kazanėje su „Uniks“ reikėtų ne tik jo, bet ir daugiau sėkmės.

„Eisime rytoj bažnyčią“, – liūdnai šyptelėjo D.Adomaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius