Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Į finalą žengė Klaipėdos derbį laimėjusios LCC tarptautinio universiteto studentės

Antrajame Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) pusfinalyje Klaipėdos derbyje LCC tarptautinis universitetas palaužė „Neptūną-Amberton“ 62:52 (9:13, 18:14, 17:18, 18:7) ir žengė į finalą, kuriame susitiks su čempionės titulą ginančia Latvijos „TTT-Riga“.
LCC tarptautinis universitetas
LCC tarptautinis universitetas / Mato Baranausko nuotr.

Rungtynių pradžioje abi komandos pademonstravo maksimalų užsivedimą dirbti gynyboje, o sužaidus 3 min. LCC Tarptautinis Universitetas pirmavo 6:0.

Tuomet krepšys atsirišo ir „Neptūnui-Amberton“. Po pirmojo kėlinio jau ši ekipa buvo priekyje 13:9, o antrajame sugebėjo įgyti ir dviženklį pranašumą (20:9). Vis dėlto dar iki didžiosios pertraukos studentės sugebėjo žaidimą išlyginti ir ilsėtis komandos iškeliavo švieslentėje degant lygiam rezultatui – 27:27.

Trečią kėlinį geriau pradėjo LCC tarptautinio universiteto komanda (38:32), bet persvaros ilgai taip pat neišsaugojo. Po 3 kėlinių priekyje 45:44 vėl buvo „Neptūnas-Amberton“.

Ketvirtojo kėlinio viduryje rimtą paraišką pergalei pateikė LCC tarptautinis universitetas. Studentės spurtavo 10:0 ir susikrovė, kaip tokioms rungtynėms, labai solidžią 9 taškų persvarą (59:48). Netrukus paaiškėjo, kad tai buvo lemiamas rungtynių lūžis.

„Neptūnas-Amberton“ niekaip nesugebėjo išlipti iš šios duobės, o paskutinę minutę varžovės savo persvarą dar ir pavertė dviženkle.

Turnyro finalas tarp LCC tarptautinio universiteto komandos ir „TTT-Riga“ šeštadienį prasidės 16.05 val., o rungtynes tiesiogiai transliuos TV6. Mažajame finale nuo 13.15 val. kovos „Neptūnas-Amberton“ ir Vilniaus „Kibirkštis“.

LCC tarptautinis universitetas: Lina Loceniece – 21, Maisa Dias – 15 (13 atk. k., 4 rez. p., 4 per k., 24 naud.), Maiara Dias – 10, Gerda Raulušaitytė – 8 (8 atk. k.), Elizabete Bulane – 4, Urtė Slavickaitė – 3, Dominyka Paliulytė – 1.

„Neptūnas-Amberton“: Viktoria Balaban – 14, Audronė Zdanevičiūtė – 12, Rūta Stipra – 11 (10 atk. k.), Marina Solopova – 7 (7 atk. k.), Brigita Sinickaitė – 4, Maria Delgado – 3, Amanda Okodugha – 1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius