Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 14

Į NBA nusitaikęs D.Sirvydis nepadės Lietuvos jaunimo rinktinei pasaulio čempionate

Lietuvos vaikinų jaunimo (U19) rinktinė Druskininkuose baigė antrąjį pasiruošimo Pasaulio čempionatui etapą ir persikels į Kauną bei pradės kontrolinių rungtynių maratoną. Antradienį Gedimino Petrausko auklėtiniai sužais rungtynes su Lietuvos dvidešimtmečių rinktine, kuriai vadovauja Donaldas Kairys.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Silpnas vietas geriausiai parodo kontrolinės rungtynės, bet jau per treniruotes normalu, kad matosi tie dalykai. Mes akcentuojame tai, ką turėjome pernai – atkovotus kamuolius, gynybą, puolimo derinius. Bet žinoma, geriausia bus, kai sužaisime kelias rungtynes su latviais išvykoje, tai atskleis daugiau mūsų problemų“, – sakė Lietuvos vaikinų jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Devyniolikmečiai pasiruošimą pasaulio čempionatui pradėjo gegužės mėnesį, kur skyrė dėmesį fiziniam pasirengimui, o persikėlę į Druskininkus krepšininkai jau darbavosi krepšinio salėje ir šlifavo taktiką.

„Klaipėdoje daugiau skyrėme fiziniam pasirengimui ir darbui su fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu, o čia jau skyrėme dėmesį krepšiniui, taktikai, gynybai, puolimui. Kaip jau minėjau, darbas yra geras, nusiteikimas geras, neturime problemų dėl traumų ir žaidėjų pastangų. Svarbiausia kiek pavyks įsidėti į galvas per tą trumpą laiką, kad pasiruoštume čempionatui“, – teigė G.Petrauskas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gediminas Petrauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gediminas Petrauskas

Dėl dalyvavimo NBA naujokų biržoje šiais metais rinktinei nepadės Deividas Sirvydis, tačiau po ilgos pertraukos rinktinės marškinėlius vėl užsivilks Martynas Arlauskas. Jis dėl traumos paskutinį kartą rinktinėje žaidė 2016 metais, kai su šešiolikmečių komanda iškovojo Europos čempionato sidabro medalius. Krepšininkas teigia, kad yra pasiilgęs krepšinio ir žaidimo rinktinėje.

„Gerai viskas, nors dabar sunku labai, žaidžiame vien krepšinį, didelis krūvis. Tokie karščiai, tai sunku viską suderinti – poilsį ir treniruotes. Visi mes esame pažįstami, draugai, kol kas viskas labai „fainai“. Prieš pusę metų tik grįžau po traumos, dar nespėjau normaliai to tikro krepšinio turėti, tai dabar labai laukiu kol prasidės varžybos. Tikslai aukščiausi, bet žiūrėsime į kiekvienas rungtynes atskirai, vienos, po to kitos. Bet taip, tikslai, žinoma, aukščiausi“, – sakė Martynas Arlauskas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Į krepšį kamuolį dedantis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Martynas Arlauskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Į krepšį kamuolį dedantis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Martynas Arlauskas

Devyniolikmečių rinktinė antradienį (gegužės 18d.), Kaune susitiks su metais vyresne Lietuvos rinktine. Susitikimas vyks krepšinio mokykloje „Žalgiris“ (Naglio 4a.), susitikimo pradžia – 18 valandą.

Pirmoji dvikova pasaulio čempionate lietuvių lauks birželio 29 dieną su Senegalo ekipa, birželio 30 dieną lauks susitikimas su JAV, o grupės kovas devyniolikmečiai baigs akistata su Naujosios Zelandijos rinktine liepos 2 dieną.

Pasaulio jaunimo vaikinų krepšinio čempionatas vyks šių metų birželio 29 – liepos 7 dienomis Heraklione (Graikija). Šiai rinktinei LKF Vykdomasis komitetas iškėlė tikslą čempionate užimti 1-8 vietas.

Lietuvos jaunimo (U19) rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis:

  • 2019.06.18 | Lietuva U19 – Lietuva U20
  • 2019.06.15 | Latvija – Lietuva
  • 2019.06.16 | Latvija – Lietuva
  • 2019.06.21 | Lietuva – Rusija
  • 2019.06.22 | Lietuva – Australija
  • 2019.06.23 | Lietuva – Kinija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius