-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 23

Į nepavydėtiną situaciją patekęs Mantas Kalnietis – nei italui, nei Lietuvos rinktinei

Mantas Kalnietis prieš trečiąjį kėlinį neskubėjo baigti pamėtymo. Nors Milano „Olimpia“ komanda jau buvo susibūrusi prie Simone Pianigiani, sekundę pagalvojęs įžaidėjas dar paprašė vietinio turko po „Ulker“ arenos krepšiu paduoti kamuolį paskutiniam tritaškiui. Įsūdęs tolimą metimą, 31-erių krepšininkas neskubėdamas nukulniavo prie atsarginių suolo. Ten italų treneris braižė „Olimpia“ žaidėjams derinius, bet juose M.Kalniečio nebuvo.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / „Scanpix“ nuotr.

M.Kalnietis taip ir nepakilo nuo atsarginių suolo, nors į kovą su „Fenerbahče“ dėl traumos nestojo pagrindinis įžaidėjas Jordanas Theodore'as.

Per pastarąjį mėnesį Mantas iš viso rungtyniavo tik 18 minučių. Tad nenuostabu, kodėl interviu su Mindaugu Kuzminsku metu stabdytas įžaidėjas nebuvo linkęs bendrauti su Lietuvos žurnalistais.

Pirmajam iš „Ulker“ arenos rūbinės išlindus Mindaugui Kuzminskui, trys lietuviai žurnalistai pradėjo kalbinti prieš pusantro mėnesio į Milaną atvykusį puolėją.

Interviu viduryje iš rūbinės išėjo Mantas. Paprašius, kad krepšininkas stabteltų ir akimirką palūkėtų, „Olimpia“ gynėjas mandagiai su šypsena veide pasakė, kad nelabai turi, ką pasakyti.

„Tik perduokit visiems linkėjimus!“ – smagiai ranka mostelėjo į autobusą nukulniavęs Lietuvos rinktinės kapitonas.

Kita vertus, iš tikrųjų: ką galėjo pasakyti Mantas Kalnietis?

Ką jis galėjo papasakoti apie jam skirtą 6 minučių vidurkį Eurolygoje nuo sausio 17-osios?

Arba tai, kad šį sezoną Italijos čempionate nesužaidė dar nė vienų rungtynių? Ir kad Simone Pianigiani nesilaikė pažado duoti jam pasirodyti nacionalinėse pirmenybėse lapkričio pabaigoje arba gruodį?

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simone Pianigiani
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Simone Pianigiani

Net kai „Olimpia“ Stambule antrajame kėlinyje beviltiškai krapštė taškus ir pateko į didžiulę duobę, S.Pianigiani neatsigręžė į patyrusį Lietuvos rinktinės vedlį.

Būtent penktadienį, kitądien po „Olimpia“ rungtynių su „Fenerbahče“, Manto mylimiausia komanda – Lietuvos rinktinė žais 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Vengrija.

„Jei nuo mūsų priklausytų, tikrai visi trys ten ir būtume. Bet kadangi tai yra klubo žodis ir nuo jo viskas priklauso... Jie išleido du italus. Mes išvažiuoti negalėjome. Net nebuvo tokio kalbos“, – 24sek Stambule teigė M.Kuzminskas.

VIDEO: Mindaugas Kuzminskas: nesigailiu dėl savo sprendimo

„Olimpia“ pasiliko du patyrusius italus – gynėją Andrea Cinciarini bei centrą Marco Cusiną, tačiau išleido į rinktinę jaunuosius Awudu Abassą ir Davide'ą Pascolo.

Gal S.Pianigiani būtų buvę logiškiau išleisti į rinktinę M.Kalnietį, kur per vieną vakarą jis sužaistų daugiau minučių, nei pats davė pasireikšti per visą pastarąjį mėnesį?

Be abejo, Lietuvos nacionalinė komanda turi susitvarkyti su Vengrija bei Kosovu ir be tikrojo savo kapitono. Galbūt tai ne tie priešininkai, dėl kurių Mantui reikėtų rizikuoti savo sveikata ir lakstyti pirmyn atgal iš Eurolygos. Tačiau, kita vertus, Mantui tai būtų gera emocinė terapija.

Ne vienas rinktinės kandidatas yra pabrėžęs, kad naujoji FIBA langų sistema leidžia įkvėpti gryno oro ilgo ir varginančio klubinio sezono metu. Dažnai nacionalinės komandos rungtynės yra atgaiva po skaudžių pralaimėjimų ar nesklandumų klubuose.

M.Kalniečiui tai galėjo būti reikalingas minučių gurkšnis.

„Nežinau dėl Manto, bet kad mums neleis, iškart žinojome atsidarius antram langui“, – patikino Artūras Gudaitis.

VIDEO: Artūras Gudaitis vasarą gavo iškvietimą į „Cavaliers“

Akivaizdu, kad „Olimpia“ lietuviai išgyvena dėl pastaruoju metu nedaug rungtyniaujančio tautiečio. M.Kuzminskas įsitikinęs, kad jų žaidimo kartu istorija Milano ekipai praverstų aikštėje.

„Smagu žaisti kartu. Galima pasikalbėti už aikštės ribų, kas gerai, kas blogai. Bet norėtųsi ir aikštelėje daugiau laiko pažaisti, nes vienas kitą suprantame iš pusės žvilgsnio. Juk tiek metų žaidę rinktinėje“, – apie lietuviškos trijulės efektą 24sek kalbėjo M.Kuzminskas.

Galbūt lietuviškas trio būtų vienas būdų, kaip traukti „Olimpia“ iš priešpaskutinės Eurolygos turnyro lentelės vietos, kurioje Milaną gramzdina 7 pergalės ir 16 nesėkmių.

Bet kai žaidžia Mindaugas su Artūru, Simone Pianigiani palieka Mantą tūnoti ant suoliuko su apšilimo apranga.

Šį sezoną Eurolygoje jis vidutiniškai per 16 minučių pelno 4,5 taško (36 proc. dvit., 38 proc. trit.), atkovoja 1,8 kamuolio, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo, klysta 1,4 karto ir renka 4,9 naudingumo balo.

Tai pusantro karto prastesni rodikliai nei praėjusį sezoną, kai Milanui vadovavo kroatas Jasminas Repeša.

Keista, nes statistiškai paskaičiuota, kad per 100 atakų „Olimpia“ prie M.Kalniečio aikštėje ir geriau puola (vid. 102,5 tšk. per 100 atakų su Mantu ir 100,5 be jo), ir ginasi (99,1 taško su Mantu ir 110,5 be jo).

Nei italui reikalingas, nei į mylimiausią komandą išleistas Mantas Kalnietis dabar turi būti ypač kantrus ir stiprus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius