Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 04

Į Pasvalį pakviestas Gediminas Petrauskas: „Man tai buvo netikėta“

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai praėjęs savaitgalis buvo itin svarbus. Šeštadienį prie ekipos vairo Rimantą Grigą pakeitė Gediminas Petrauskas, o jau kitą dieną pasvaliečiai susikovė su Kauno „Žalgiriu“.
Gediminas Petrauskas
Gediminas Petrauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Diskusijas keliančias skyrybas Pasvalyje apraizgė kontroversiški gandai

Permainas išgyvenusiai komandai Lietuvos čempionų barjeras namų arenoje buvo per aukštas – „Žalgiriui“ pralaimėta 51:75.

Taip Aukštaitijos klubas apleido ilgą laiką turėtas pozicijas pirmajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) penketuke, į priekį užleidus Alytaus „Dzūkiją“.

Tiesa, dabar artimiausias „Betsafe-LKL“ rungtynes Pasvalio ekipa namie žais su Kėdainių „Nevėžiu“, o dar po savaitės – svečiuose su „Dzūkija“.

Mane Pasvalio komandos pasiūlymas tikrai nustebino.

Šios rungtynės bus svarbios ir prie komandos vairo ką tik stojusiam G.Petrauskui, kuris neslepia noro sugrįžti į pajėgiausiųjų penketuką. Specialistas, kalbėdamas apie „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą, patikino, kad po pasitraukimo iš Utenos ekipos kvietimas pradėti dirbti klube dar iki didžiųjų metų švenčių jam buvo netikėtas.

„Mane Pasvalio komandos pasiūlymas tikrai nustebino. Logiška buvo manyti, kad kuomet man teko pasitraukti iš Utenos, bent jau iki Kalėtų teks kažko laukti, taigi tikrai nustebino. Galbūt galima sakyti, kad tas pasiūlymas nebuvo laiku, nes buvau išvykęs į JAV. Po „Pieno žvaigždžių“ pralaimėjimo „Šiauliams“ buvo užklausa, ar mane domintų prisijungti, atsakiau, kad taip, bet daugiau tada ir nekalbėjome“, – pasakojo G.Petrauskas.

– Užsiminėte apie kelionę į JAV. Ar tai buvo stažuotė? – tinklalapis „bcpienozvaigzdes.lt“ paklausė trenerio.

– Taip, esu už tai dėkingas Alvydui Pazdrazdžiui, kuris suorganizavo išties daug. Stebėjau „Mavericks“ treniruotes ir rungtynes, padėjo Donnie Nelsonas, stebėjau universitetų rungtynes, G lygą, Teksaso „Legends“ treniruotes. Vyko savotiškas investavimas į save.

– Tai buvo pavykęs investavimas?

– Manau, kad taip. Bet kokiu atveju, jaunam treneriui kažkur vykti, stebėti, tobulėti yra privalumas. Mokymosi procesas vyksta visą gyvenimą. Pasitaikius progai, stengiuosi kiekvieną kartą tai daryti ir pats.

– Grįžkime prie komandos reikalų. Kaip žaidėjai reagavo į pasikeitimus trenerio poste?

– Sunku pasakyti, reikia komandos klausti. Manau, kad jiems buvo netikėta. Taip, kaip ir man pačiam buvo netikėtas pasiūlymas. Na, prieš rungtynes su „Žalgiriu“ paprašiau, kad reikia koncentruotis į šias rungtynes. Eikime, lipdykimės, reikia pažinti vienam kitą. O apie reakciją nežinau. Nebuvau komandoje, kai klubas atsisveikino su treneriu R.Grigu.

– Ko gero prieš rungtynes su „Žalgiriu“ nieko pernelyg pakeisti nespėjote.

– Ne. Buvo tik viena vakarinė treniruotė ir rytinis pamėtymas, tai aišku, kad nieko nekeičiau, būtų kvaila taip greitai įvedinėti korekcijas. Turėjome rungtynėse idėją gynyboje. Puolime žaidėme tuos pačius derinius, kurie buvo, gal tik vieną-kitą pabandėme naują, po minutės pertraukėlių. Iš esmės žaidėme pagal buvusias sistemas, bet šią savaitę jau pradėsime korekcijas. Tikrai nesakau, kad darysime kažkokį perversmą. Matau, kad ši komanda yra gerai paruošta, tik trūksta žmonių ir ūgio.

– Kokios yra šios komandos sezono perspektyvos?

– Manau, kad net buvimas penktoje vietoje šią akimirką parodo, kad komanda ėjo tikslingu keliu. Visgi mus riboja ir tai, kad su mumis vis dar nėra Nikitos Balašovo. Trūksta ir kito centro, kurio klubas dar iki manęs ieškojo. Dabar tęsiame paieškas, mėginsime stiprinti baudos aikštelę. Mums to trūksta, tai yra viena pagrindinių šios komandos bėdų, nes esame priešpaskutinėje vietoje pagal atkovotus kamuolius būtent dėl to, kad trūksta ir centimetrų. Kalbant apie potencialą, tai neatėjau čia žadėti. Atėjau dirbti, kad komandai būtų geriau. Pamatysime, kaip bus ateityje.

– Ar yra planų stiprinti ir kitas pozicijas?

– Taip. Be centro yra ieškomas ir atakuojantis gynėjas.

– Užsiminėte apie komandos silpnąją vietą po krepšiu. O kokios yra stipriosios „Pieno žvaigždžių“ pusės?

– Manau, kad tai yra greitas žaidimas. Dabar atėjus Trevonui (Hughesui – aut.) komanda sulėtėjo, bet manau, kad prijungus minėtus du žaidėjus, bus galima tikėtis, kad jei varžovai sulaikys mūsų greitą puolimą, kažką suorganizuosime ir poziciniame žaidime penki prieš penkis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius