Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 15 /20:53

Į pusfinalį – su vėjeliu: „Žalgiris“ neturėjo vargo prieš išretėjusį „Neptūną“

Į vieną krepšį. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai be didesnių problemų žengė į Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalį, trečiadienio vakarą savoje arenoje patiesdamas Klaipėdos „Neptūną“ – 81:58 (23:11. 14:10, 23:18, 21:19).

Akistata tarp dviejų stipriausių šalies komandų kėlė bene didžiausią intrigą po ištrauktų ketvirtfinalio burtų, tačiau įdomumu šioje poroje nepakvipo.

Vidinių problemų kamuojamas Klaipėdos klubas nė iš tolo nepriminė tos komandos, kuri būtų pajėgi mesti pirštinę galingam savo priešininkui ir iš Kauno grįš patyrusi triuškinantį pralaimėjimą.

Nors žaidė be vis dar neatsigavusio savo kapitono Pauliaus Jankūno, „Žalgiris“ jau pirmajame kėlinyje varžovus pasiuntė į nokdauną (23:11). Iš jo „Neptūnas“ atsigauti taip ir neįstengė.

Priminsime, jog uostamiesčio ekipa pastaruoju metu yra purtoma nemenkų sukrėtimų. Į Vilniaus „Lietuvos rytą“ išvyko ekipos lyderis Jamesas Baronas. Paskelbta, kad dėl drausmės pažeidimų su ekipa atsisveikina ir Larry Drew bei Omari Johnsonas. Lyg to būtų negana, ekipoje nebeliko „Neptūno“ vadovo Osvaldo Kurausko.

Pusfinalyje „Žalgirio“ laukia Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda, antradienį ketvirtfinalyje 90:75 pranokusi Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Kitame trečiadienį vykusiame ketvirtfinalyje Panevėžio „Lietkabelis“ svečiuose 86:80 įveikė Alytaus „Dzūkiją“ ir pusfinalyje žais su Utenos „Juventus“.

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 11, Brockas Motumas ir Augusto Lima po 9, Leo Westermannas ir Edgaras Ulanovas po 8, Paulius Valinskas ir Renaldas Seibutis po 7, Lukas Lekavičius 6, Artūras Milaknis ir Kevinas Pangosas po 4, Robertas Javtokas 3.

„Neptūnas“: Mindaugas Kačinas 15, Mindaugas Girdžiūnas 14, Martynas Mažeika ir Arvydas Šikšnius po 7, Laurynas Beliauskas 6.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. Tiesa, „Neptūnas“ sudėti ginklų neketino ir dar labiau priartėję išprovokavo Šarūno Jasikevičiaus pertraukėlę – 60:43.

Po jos į visus iki tol dar kamavusius klausimus atsakė baudas sumetęs Edgaras Ulanovas ir penkis taškus paeiliui rinkęs Renaldas Seibutis – 67:45.

Susikrovę pergalingą pranašumą jau kur kas anksčiau, Lietuvos čempionai eksperimentavo su sudėtimi ir taupydami jėgas ramiai žengė į finalo ketvertą, kuris vasario 18-19 dienomis vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Puošmena tapo ir tai, jog prie pergalės rezultatu 81:58 prisidėjo visas „Žalgirio“ dvyliktukas, kadangi pačioje pabaigoje sužibėjo septynis taškus pelnęs Paulius Valinskas ir baudomis taškų kraitį atsidaręs Robertas Javtokas – 81:58.

III kėlinys. Trečio ketvirčio pradžia nieko gero svečiams nežadėjo, mat prabilo iki tol tylėjusi žaliai-baltų toliašaudė artilerija: du tritaškius įskraidino Leo Westermannas, vieną pridėjo Brockas Motumas, o pirmuosius savo taškus rinko Lukas Lekavičius – 50:27.

Vis labiau pasitikintis savimi jautėsi Lukas Lekavičius, be klaidų krepšį iš žaidimo toliau atakavo Augusto Lima, bet sėkmingesnę atkarpą sužaidė ir klaipėdiečiai, tad nieko nelaukęs pasitarimą šaukė Šarūnas Jasikevičius (54:35).

Per likusį kėlinio laiką varžovų trukdymų nepaisė rezultatyviai reidus užbaigę Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis, o prieš lemiamą mačo atkarpą intriga nenumaldomai tolo – 60:39.

II kėlinys. „Žalgiris“ tempo nemažino. Po Isaiah Hartensteino dėjimo kauniečių persvara pasiekė 19 taškų ribą – 31:12.

Klaidinamų judesių arsenalą baudos aikštelėje demonstravo Augusto Lima, sėkmingą reidą pridėjo Kevinas Pangosas, tačiau atotrūkis tarp komandų jau nebedidėjo – 37:17.

Nors kauniečių puolimas prieš pat didžiąją pertrauką išsibalansavo, svečiams atsilikimą per tris minutes tepavyko sumažinti keturiais taškais – 37:21.

I kėlinys. Rungtynes taikliu metimu pradėjo Antanas Kavaliauskas, bet Martynui Mažeikai pavyko rezultatą išlyginti. Tuomet „Žalgirio“ „centras“ dar kartą išmaudė Jerai Grantą, pataikė Leo Westermannas ir šeimininkai truktelėjo į priekį 6:2.

Pirmoje kėlinio pusėje žalgiriečiai stengėsi agresyviai žaisti po varžovų krepšiu ir tai pasiteisino. Dar du taškus pridėjo Brockas Motumas, pataikė Augusto Lima, baudos metimus sumetė Kevinas Pangosas. Jau įpusėjus kėliniui, žalgiriečiai įgijo dviženklį pranašumą – 12:2.

Rungtynių pradžioje klaipėdiečiai turėjo labai didelių problemų puldami. Per pirmas 7 minutes svečiai tebuvo sukrapštę viso labo 2 taškus.

Jau pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ pasiuntė savo varžovus į nokdauną – 23:11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius