-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 02

Į „Rytą“ grįžęs M.Echodas girdi šalia staugiančius vilkus: „Viskas pasimatys aikštėje“

Po metų pertraukos į Vilniaus „Rytą“ sugrįžęs Martynas Echodas sostinėje rado ne tik LKL čempionų titulą, bet ir naują ambicingą komandą.
Martynas Echodas
Martynas Echodas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Girdim, girdim“, – 15min paklaustas apie garsias kaimynų kalbas, šypsojosi 25-erių 206 cm aukštaūgis.

„Šnekėti galima, bet reikia ir parodyti. Gerbiu juos, renka tikrai neblogą sudėtį, bet viskas pasimatys aikštėje“, – BC „Wolves“, kurie pirmąjį sezoną žais Alytuje, įspėjo „Ryto“ vidurio puolėjas.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Martynas Echodas „Umana Reyer“ ekipoje
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Martynas Echodas „Umana Reyer“ ekipoje

M.Echodas į Vilnių grįžta po nesėkmingo karjeros etapo Italijoje. Venecijos „Umana Reyer“ klube legionieriaus duonos pirmą sykį paragavęs lietuvis toli gražu negavo to, ko tikėjosi.

„Prasidėjo viskas gerai. Pasiruošimo etape treneris leido žaisti, pasitikėjo. Tačiau patyrėme kelis netikėtus pralaimėjimus. Taigi atsitiko taip, kaip buvo įspėję komandos draugai – treneris ėmė labiau pasitikėti tais, kuriuos jau buvo išbandęs anksčiau.

Ne tik man, bet ir kitiems komandos naujokams sezonas buvo sudėtingas. Buvome laikomi vienais iš Italijos lygos favoritų, bet pergalių trūko, spaudimas treneriui augo, taigi jis vis mažiau pasitikėjo naujokais“, – atsiduso aukštaūgis, prieš tai „Ryto“ aprangą vilkėjęs 2017–2021 m.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Walteris De Raffaele
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Walteris De Raffaele

Galiausiai taip ir neradęs bendros kalbos su 53-ejų italu Walteriu De Raffaele, M.Echodas nusprendė skirtis – nutraukė ilgalaikę sutartį.

Praėjusiame Europos taurės turnyre lietuvis žaidė po 13 minučių, pelnė po 6 taškus, atkovojo po 3,2 kamuolius ir blokavo po 0,7 metimo.

Jei ne galingas pasirodymas prieš Ulmo „Ratiopharm“, kurį pagrindinis „Umana Reyer“ vidurio puolėjas Mitchellas Wattas praleido dėl traumos, o M.Echodas pelnė 19 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 2 blokus ir 30 naudingumo balų, bendra lietuvio statistika būtų dar skurdesnė.

Italijos čempionate aukštaūgis žaidė vos po 10 minučių, per kurias rinko po 4,8 taško ir 2,5 atkovoto kamuolio.

„Toks užburtas ratas. Gauni kelias minutes žaidimo, leisdamas pailsėti pagrindiniam centrui, bet kol sušyli, kol pajunti žaidimą – vėl sėdi ant suolo. Ne itin sėkmingas sezonas“, – atviravo M.Echodas.

nuotr. Ž.Vingelio/LKF/Martynas Echodas
nuotr. Ž.Vingelio/LKF/Martynas Echodas

Sunkus etapas Italijoje buvo atėmęs ir meilę krepšiniui. „Vienu metu tikrai nesinorėjo net žiūrėti į tą kamuolį“, – prisipažino lietuvis.

Atsigauti padėjo vasara ir Kazio Maksvyčio kvietimai – iš pradžių į atrankos langą, o vėliau ir į pasiruošimą Europos čempionatui.

„Pirmiausia po tokio sezono reikėjo pailsėti psichologiškai. Vėliau pažaidžiau pirmajame lange kartu su rinktine tokį krepšinį, kokį mėgstu, ir vėl pasidarė džiugu.

Dabar vėl turiu labai daug motyvacijos, energijos. Džiaugiuosi čia būdamas, kur surinkti visi geriausi žaidėjai“, – teigė tarp šešiolikos kandidatų pakviestas M.Echodas.

Lietuvos rinktinės marškinėlius jis vilkėjo jau ne sykį, bet dar niekada su vyrų rinktine nedalyvavo jokiame čempionate.

„Bus beprotiškai sunku“, – atsargiai savo šansus vykti į „Eurobasket 2022“ vertino vidurio puolėjas, kuriam dėl vietos rinktinėje tenka konkuruoti su NBA bokštais Jonu Valančiūnu ir Domantu Saboniu bei Kauno „Žalgirio“ atstovu Laurynu Biručiu.

„Iš savo pusės atiduosiu maksimaliai visas jėgas. Jeigu ir nepateksiu (į galutinį dvyliktuką), noriu, kad sąžinė būtų rami, jog padariau viską. O jeigu pavyktų, tai išsipildytų viena didžiausių, kaip krepšininko, svajonių“, – tęsė M.Echodas.

Žaisdamas Vilniaus komandoje, sirgalius jis labiausiai žavėdavo galingais dėjimais, kai greitai kirsdavo po krepšiu, sugriebdavo kamuolį ore ir nenusileidęs ant žemės grūsdavo jį į krepšį.

Vis dėlto paskutinį sezoną Vilniuje (2020–2021 m.) M.Echodas pradėjo kitaip. Atrodė gerokai priaugęs masės ir raumenų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Echodas

„Taip, tuomet sezono pradžioje buvau kitoks, bet vėliau mano mobilumas grįžo. Turėjau pėdos traumą, negalėjau daug bėgioti, daugiau laiko leidau treniruoklių salėje užsidaręs ir negalėjau to svorio išbėgioti. Dabar esu toks, koks būdavau anksčiau“, – teigė aukštaūgis.

Grįžti į Vilnių jį įtikino Giedriaus Žibėno ir klubo vadovų vilionės.

„Geras pasiūlymas, gera organizacija, žinoma vieta, žinoma komanda. „Rytas“ šiemet gins titulą. Svarbiausia, kad klubas – ir treneris, ir vadovybė – manęs žiauriai norėjo. Žinau, kad čia galėsiu atgauti pasitikėjimą ir tobulėti“, – pasakojo M.Echodas.

Su „Ryto“ klubu aukštaūgis pasirašė dvejų metų sutartį, bet neprarado ir noro ateityje dar paieškoti laimės užsienyje.

„Žinoma, džiaugiuosi būdamas Vilniuje, tačiau norėtųsi dar pabandyti kažkur pakilti į aukštesnį lygį. Tikrai nenusiminsiu, jei liksiu Vilniuje. Čia jaučiuosi mylimas, džiaugiuosi žaisdamas“, – pokalbį užbaigė M.Echodas, kuris paskutiniame savo sezone Vilniuje buvo naudingiausias „Ryto“ žaidėjas FIBA Čempionų lygoje – rinko įspūdingą statistiką: 18,5 taško, 5,8 atkovoto kamuolio ir 17,8 naudingumo balo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius