Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 21

Į Seulą su specifine užduotimi: pozityvus įspūdis ir numatytas galutinio 12-uko terminas

Lietuvos rinktinės delegacija trečiadienio vakarą pakils į keistą kelionę. Skaičiuodami paskutines valandas iki vidurnakčio Europos oro erdvėje, Seulą lietuviai pasieks jau kitą parą, bet taip pat vėlai vakare. „Juk neišeis du kartus pamiegoti“, – prieš skrydį juokėsi rinktinės strategas Dainius Adomaitis. Nacionalinė komanda perkelia savo stovyklą į Aziją, kur žengs paskutinį pasiruošimo žingsnį prieš startą pasaulio čempionate. Ten bus sudėlioti svarbūs paskutiniai štrichai.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Krepšininkai ir treneriai su rinktinės gydytojais konsultuojasi, kaip geriau paspartinti aklimatizaciją ir kuo greičiau paruošti organizmą Azijos gyvenimo ritmui.

Rinktinės gydytojai pateikė žaidėjams rekomendacijas dėl detalaus miego valandų plano prieš skrydį ir kelionės metu. Svarbiausia, kad komanda būtų šimtu procentų pasiruošusi už 10 dienų startuosiančiose planetos pirmenybėse Kinijoje.

Pirmasis rinktinės pasitikrinimas Seule lauks šeštadienį, kai mūsiškiai susitiks su Pietų Korėjos krepšininkais. Rugpjūčio 25 ir 27 dienomis lauks Angolos ir Čekijos testai, o didžiojo metų įvykio startas – rugpjūčio 31-ąją.

„Išvykstame su geromis nuotaikomis, – žurnalistams po rytinės treniruotės Vilniuje sakė Dainius Adomaitis. – Pavyko pasidaryti viską, ką buvome suplanavę, taip pat išvengti traumų ir kitų kliūčių. Tikimės, kad to nebus ir Pietų Korėjoje.

Sprendžiame savo tikslus – pasiruošimas vyksta pagal planą.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

„Išvažiuojame geros nuotaikos, – pritarė Mindaugas Kuzminskas. – Matėte, kad treniruotėje buvome ypatingai energingi ir nekantraujame greičiau būti ten.

Manau, kad treneriai žino, kaip mūsų žaidimo kreivė kyla ir kada pagauti tą piką. Šiek tiek sumažėjo krūviai, lengvesnės kojos, todėl geriau dirba galva. Manau, einame teigiama linkme.“

„Turėjome gerą treniruotę, geri jausmai. Visi pasiruošę skristi į Kiniją“, – antrino Domantas Sabonis.

M.Kuzminskas nedrįso vertinti likusių varžovų pajėgumo pasiruošimo cikle. Po mūšių su Serbija ir Ispanija tokie vardai kaip Angola, Pietų Korėja ar net ta pati Čekija neatrodo įspūdingai. Tačiau lietuviai Seule spręs kiek kitokias užduotis.

„Tai skirtingi varžovai. Pasiruošimo cikle labai norėjome sužaisti su komanda iš Afrikos. Angola bus tas priešininkas, kuris demonstruoja labai panašų žaidimą kaip Senegalas. Daug atletikos, daug bėgimo, kovos, besikeičiančios gynybos. Pietų Korėja tokia specifinė komanda – bus daug aikštės gynybos, ko neturėjome – tai irgi gerai. Kiekvienose rungtynėse bus savos užduotys“, – priešininkų pasirinkimą argumentavo D.Adomaitis.

Į Piėtų Korėją skris 14 Lietuvos rinktinės kandidatų. D.Adomaitis patvirtino, kad galutinis nacionalinės komandos dvyliktukas paaiškės po paskutinių draugiškų rungtynių Seule, rugpjūčio 27 d.

„Kiekvienas turi savo šansų. Matote, kas vyksta kitose komandose. Stengiamės apsidrausti ir treniruočių procese turėti kuo mažiau rizikų, gerą rotaciją“, – sakė D.Adomaitis.

Nedidelė nežinomybė įtampos rinktinėje nekelia.

„Kasmet būna tas pats – manau, visi prie to pripratę. Nemanau, kad bus papildomo spaudimo“, – šyptelėjo M.Kuzminskas.

VIDEO: „Rinktinė 2019“ su legenda: Š.Marčiulionis atvirai apie rinktinę ir gąsdinančias tendencijas
VIDEO: „Ginčas“ dėl pasaulio čempionato Kinijoje prestižo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius