-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 06

Ispanas Alberto Blanco – R.Kurtinaičio patarėjas ir L.Kleizos mokytojas

Naujųjų Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovų vienas pirmųjų žingsnių buriant komandą buvo skambutis Alberto Blanco. Ispanijos krepšinio specialistas pakviestas sugrįžti į Vilniaus klubą, su kuriuo jau buvo atsisveikinęs praėjusį pavasarį.
Alberto Blanco
Alberto Blanco / bc.lrytas nuotr.

47-erių ispanas į Vilniaus ekipą prieš dvejus metus atvyko asistuoti argentiniečiui Marcelo Nicola. Paprastai „Lietuvos ryte“ ilgai neužsibūna ne tik užsieniečiai treneriai, bet ir jų asistentai. Tačiau A.Blanco sugebėjo išsilaikyti greitai kintančiame Vilniaus komandos paveikslėlyje.

Atleidus M.Nicolą ispanas jau mokėsi dirbti su Tomu Pačėsu, kurį tramdė ir po Europos taurės rungtynių, kai šis puolė teisėją Igorį Dragojevičių. Tačiau greitai ištiksėjo ir emocingo alytiškio bandymų metas.

Prie komandos vairo stojus Rimui Kurtinaičiui šis nedvejodamas į trenerių štabą susigrąžino gerą draugą ir profesionalą Arvydą Gronskį. A.Blanco išnyko iš Lietuvos krepšinio žemėlapio, tačiau labai neilgam.

Kitą sezoną A.Gronskis nusprendė sugrįžti į dukterinę Vilniaus „Perlo“ ekipą ir puoselėti jaunimą. Dabar ispanas sugrįžta ne tik patarinėti R.Kurtinaičiui, bet ir rimtesniems darbams klubo viršūnėje. Oficialiai jis buvo klubo pristatytas kaip trenerio asistentas ir tarptautinis skautas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco ir Marcelo Nicola
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco ir Marcelo Nicola

Kol naujas komandos savininkas A.Guoga dalijo skambius pažadus, R.Kurtinaitis skundėsi, kad vienas pats prekinasi žaidėjų turguje – peržiūri tūkstančių krepšininkų profilius.

Žaidėjų skautingas dažnai patenka į klubo sporto direktoriaus pareigų eilutę, tačiau, jeigu šias pareigas Vilniaus klube užims Linas Kleiza, jam pravers patyrusio krepšinio žvalgo patarimai. Būtent toks yra A.Blanco.

Tik gavęs naujas pareigas, ispanas kibo į darbus ir išvyko į Orlandą, kur šiuo metu vyksta NBA Vasaros lyga.

Už Atlanto dirbantis specialistas su 24sek kalbėjo apie naujas pareigas, klubo viziją ir pamokas L.Kleizai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco

– Gal galėtumėte patikslinti, kokias pareigas konkrečiai atliksite Vilniaus klube?

– Aš būsiu trenerio Rimo Kurtinaičio asistentas ir taip pat būsiu atsakingas už žaidėjų skautingą. Labai džiaugiuosi, kad man buvo patikėtos šios pareigos. Aš esu pasirengęs dirbti komandai, kiek tik galiu. Tikiuosi, kad man pavyks padėti pasiekti klubui iškeltus tikslus.

– Kokios pareigos laukia prie klubo prisijungiančio Lino Kleizos?

– Nežinau, kada tiksliai jis oficialiai prisijungs prie klubo, bet jis tikrai stengiasi padėti mūsų komandai. Linas manęs daug klausinėja apie Europos žaidėjų rinką, nes aš daug apie tai žinau. Pastaraisiais metais sekiau labai daug Europos žaidėjų. Bandau jam padėti susivokti. Su juo dirbti yra lengva, nes jis yra puikus žmogus ir jis turėjo įspūdingą krepšininko karjerą. Manau, kad L.Kleiza yra puikus papildymas mūsų komandos vadybai.

– Tačiau, kai klubas svarstys, kurį žaidėją pirkti, kieno bus paskutinis žodis? Antano Guogos, Rimo Kurtinaičio, Lino Kleizos ar jūsų?

– Aš tik žinau savo pareigas. Turiu pateikti sąrašą žaidėjų, iš kurių renkasi klubo valdyba, tačiau jie klausia mano nuomonės apie tuos krepšininkus ir aš jiems suteikiu visą reikiamą informaciją. Aišku, kad svarų žodį turės sporto direktorius ir treneris Rimas Kurtinaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Alberto Blanco

– Galbūt galėtume patikslinti Drew Gordono situaciją – ar jis turi kontraktą su „Lietuvos rytu“ ir tikrai lieka kitam sezonui?

– Taip, jis turi kontraktą su mumis. Tikiuosi, kad jis žais „Lietuvos ryte“. Aš kaip treneris labai džiaugiausi, kai jis atvyko į komandą. Jo fizinės galimybės yra įspūdingos, iškart supratau, kad jis bus rimtas komandos ramstis. Tačiau, aš nežinau, kas vyko komandoje, kai palikau „Lietuvos rytą“. To negaliu komentuoti. Tačiau, kol aš buvau komandoje, jo darbo etika buvo puiki.

– Kokia komandos vizija bus kitame sezone? Ar „Lietuvos ryto“ branduolį sudarys lietuviai ar legionieriai?

– Už tai atsakingas yra Rimas Kurtinaitis. Jis gaus žaidėjus, kurių nori. Tačiau mes abu sutariame, kad žaidėjų nereikia skirstyti pagal tautybes. Mes galvojame tik apie žaidėjus ir jų sugebėjimus.

– Kaip jums sekasi NBA Vasaros lygoje?

– Stengiuosi dažnai atvykti į Vasaros lygą, kad galėčiau stebėti žaidėjus, kurie nori prasimušti į NBA. Nemažai iš jų vėliau nusprendžia pasukti į Europą. Tai puiki galimybė ne tik pamatyti juos žaidžiant, bet ir pabendrauti.

– Naujasis komandos savininkas Antanas Guoga iškėlė komandai tikslą jau kitą sezoną tapti LKL čempione. Ar jums tai atrodo realu?

– „Lietuvos ryto“ tikslas yra laimėti. Tai ir yra tikslas. Sportas nėra matematika. Niekada nežinai, kas gali nutikti. Mes tik galime pažadėti, kad labai sunkiai dirbsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius