Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 26

Ispanijos žiniasklaida po pergalės Lietuvoje šlovina Pau Gasolį: „Rečitalis prieš rimčiausią varžovą“

Neatskleisdami visų kortų, tačiau pergalingai – taip Europos čempionatui pasirengimą baigė pagrindinė turnyro favoritė Ispanijos rinktinė. Sergio Scariolo auklėtiniai penktadienį Vilniuje 78:77 palaužė Lietuvos rinktinę, nors įpusėjus dvikovai turėjo dešimties taškų deficitą.
„Mundo Deportivo“ laikraščio puslapis
„Mundo Deportivo“ laikraščio puslapis

Pergalę svečiams padovanojo Pau Gasolis, kuris likus žaisti 8 sekundes pataisė netaiklų Alexo Abrineso metimą ir pelnė pergalingus taškus iš po krepšio.

Nors ispanų žiniasklaidoje nuo pat šeštadienio ryto kur kas didesnis dėmesys buvo skiriamas savaitgalį prasidedančiam šalies futbolo čempionato antrajam turui, retuose šlovės spinduliuose pasimaudė ir ispanų krepšininkai.

Ispanijos sporto žiniasklaidos milžinas „Marca“ pergalę prieš Lietuvą pavadino vieno solisto koncertu. Tas solistas – jau beveik du dešimtmečius Ispanijos rinktinę ant savo pačių tempiantis Pau.

37-erių „centras“ lietuviams penktadienį vėl davė ne vieną skaudžią pamoką ir per 29 minutes pelnė 24 taškus bei sugriebė 7 atšokusius kamuolius.

„Ispanija pasirengimą baigė puikia pergale ir Pau rečitaliu, – šeštadienį ryte rašo „Marca“. – Mūsų rinktinė pasirengimo cikle susitiko su rimčiausiu varžovu, kuris iki pertraukos kėlė labai daug rūpesčių, bet antroje rungtynių dalyje pavyko triumfuoti.“

Didžiausias ispanų sporto dienraštis pažymi, jog šiame mače krepšinio aistruoliai išvydo nuostabią aukštaūgių duetų dvikovą, kurią Pau ir Marcui Gasoliams vis dėlto pavyko laimėti prieš lietuviškąjį Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno tandemą. „O šis pranašumas dabartiniams žemyno čempionams davė rimtą postūmį“, – pastebi „Marca“.

Katalonijos sostinėje Barselonoje leidžiamo „Mundo Deportivo“ puslapiuose krepšininkų pergalė liko į „Barcelona“ ekipą už 105 mln. eurų iš Dortmundo „Borussia“ persikeliančio Ousmane'o Dembele šešėlyje, bet ir šis dienraštis pažymėjo ispanų charakterį.

„Finalo pakartojimas. Ispanija nuostabiai sureagavo svarbiausiais rungtynių momentais ir tai buvo raktas į pergalę. Penktadienio vakarą pamatėme geriausią Pau Gasolio versiją, nuostabų Alexo Abrineso ir Ricky Rubio pasirodymą po didžiosios pertraukos ir visa tai rinktinei užaugino sparnus, kurie padėjo laimėti paskutinę pasirengimo dvikovą“, – rašo „Mundo Deportivo“ krepšinio apžvalgininkas Julianas Felipo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius