Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11

Išskirtinį M.Kalniečio MVP apdovanojimą aptemdė trauma: „Jaučiau, kad papuoliau į bėdą“

Ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis pirmadienį tapo pirmuoju lietuviu istorijoje, kuriam pavyko iškovoti VTB Vieningosios lygos sezono MVP apdovanojimą. Bet malonų 34-erių veterano asmeninį pripažinimą aptemdė čiurnos trauma, sujaukusi sezono pabaigą.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Kaip portalui 15min atskleidė pats Mantas Kalnietis, traumą jis patyrė treniruotės metu, o ant parketo Krasnodaro „Lokomotiv“ atakų organizatorius sugrįš nebent prieš VTB finalo seriją, jei „Loko“ į jį paklius.

Ketvirtfinalio etapą „lietuviškoji“ Krasnodaro ekipa pradės šiandien, o varžovas – Maskvos srities „Chimki“. Jei Mytiščių klubą peržengti pavyks, tuomet „Lokomotiv“ lauks Zielonos Guros „Stelmet“ ir Kazanės UNIKS poros nugalėtoja.

„Mano čiurnos visada gyja greičiau už prognozes, bet pusfinaliai įvyks tiesiog per greitai, – 15min pasakojo M.Kalnietis. – Tyrimai parodė, jog lūžių ar skilimų nėra, bet raiščiai trūkę, todėl turėsiu 2–3 savaites poilsio. Reikia tikėtis, kad komanda praeis „Chimki“, o paskui – ir Kazanę.“

VTB-League.com nuotr./Mantas Kalnietis, Jevgenijus Pašutinas ir Mindaugas Kuzminskas
VTB-League.com nuotr./Mantas Kalnietis, Jevgenijus Pašutinas ir Mindaugas Kuzminskas

Gegužės 21-ąją dieną bus aiškūs VTB Vieningosios lygos finalo dalyviai, bet tuomet bus skelbiama ilga pertrauka, kad Maskvos CSKA galėtų pasiruošti Eurolygos finalo ketvertui, kuris vyks gegužės 28–30 dienomis.

Laikui nepavaldų žaidimą rodantis M.Kalnietis šį sezoną rinko po 9,6 taško, 3,4 atkovoto kamuolio, 9,8 rezultatyvaus perdavimo ir 17,3 naudingumo balo.

Jis užėmė pirmąją vietą lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, o pagal efektyvumą buvo trečias.

Solidaus lietuvio vedama „Lokomotiv“ pirmą kartą klubo istorijoje užėmė antrąją vietą VTB reguliariajame sezone.

Įvertinimo jis sulaukė ir Europos taurėje, kurioje pateko į antrąją simbolinę sezono komandą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

Iki tol VTB sezono MVP trofėjų yra iškovoję tokie žaidėjai: Viktoras Chriapa, Ramelas Curry, Andrejus Kirilenko, E.J.Rowlandas, Andrew Goudelockas, Nando De Colo ir Aleksejus Švedas.

„Žiauriai apmaudu. Traumą, kaip ir visada, patyriau kvailoje situacijoje. Aukštai išsišokau, atidaviau perdavimą, nusileidau ant kito žaidėjo kojos ir jaučiu, kad batai. Per tiek metų jau suprantu, kuris kojos pasisukimas yra rimtesnis. Staigiai atėmė kvapą, sunkiai kvėpavau, jaučiau, kad papuoliau į bėdą“, – 15min pasakojo M.Kalnietis.

Antradienio vakarą tinklalapyje 15min – išsamus interviu su M.Kalniečiu apie itin saldų MVP apdovanojimą, sezoną ir gyvenimą Krasnodare, gero žaidimo paslaptį, Kauno „Žalgirio“ žiūrimą komandos draugą bei norą olimpinėje atrankoje pasitikrinti su slovėnų vunderkindu Luka Dončičiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius