Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 04

Įtampą ir paniką Kinijoje pajutęs Donatas Motiejūnas patvirtino – jis žais Lietuvos rinktinėje

Sėdėdamas Kauno „Žalgirio“ arenoje su žaliu šaliku Donatas Motiejūnas pats stebisi – jam taip keista būti šiuo metu Lietuvoje. Tačiau Kinijoje įsisukęs koronavirusas padiktavo neįprastą maršrutą Šanchajaus „Sharks“ krepšininkui.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau 427 žmonės mirė nuo koronoviruso, 99 proc. iš jų Kinijoje, kur šį sezoną žaidė ir D.Motiejūnas.

Žaidė ar dar žais? 29 metų krepšininkas dar pats to nežino.

Jis trečią sezoną rungtyniavo Kinijoje, rinkęs po 22,8 taško per rungtynes Šanchajaus „Sharks“ klubui, ir pirmavo lygoje pagal atkovotus kamuolius (po 15).

Tačiau Uhano regione paplitęs virusas jam suteikė galimybę grįžti į gimtąjį Kauną neįprastu metų laiku ir antradienį vakare apsilankyti Eurolygos rungtynėse tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

Per mačo pertrauką D.Motiejūnas pasidalino mintimis apie baisią padėtį Kinijoje ir savo ateities planus, kuriuose atsidūrė ir Lietuvos rinktinė, kuriai 213 cm ūgio vidurio puolėjas pastarąjį kartą atstovavo 2017 metais.

– Donatai, kaip reagavote, kai koronovirusas įsisuko Uhane ir paplito Kinijoje? – 15min paklausė D.Motiejūno.

– Kai iš pat pradžių virusas paplito, dar niekas jautriai nereagavo, nes tai vyko per 800 km nuo mūsų Šanchajuje. Tačiau kuo labiau, tuo labiau įtampa ir panika ėmė kilti.

Atėjus kinų Naujiesiems metams, kai visi išvažinėjo pas savo tėvus, virusas paplito. Kai aš išvažinėjau iš Kinijos, Šanchajus atrodė kaip kaimas. Žmonių nėra, visi sėdi namie užsirakinę, niekas neina niekur. Gatvės nuolat dezinfekuojamos ir plaunamos. Padėtis labai rimta. Nėra lengva apie tai kalbėti, nes žmonės praranda gyvybes, o vaistų nėra.

Pakalbėjus su klubu buvo nutarta, kad mane ir kitus užsieniečius išleis namo. Dabar sėdime ir laukiame nežinomybėje, nes iš klubo ir lygos žinių nėra. Tad tenka laukti ir ruoštis čia.

– Ar gali būti, kad nebegrįšite į Kiniją?

– Visko gali būti, kaip jau sakiau, lyga dar nepaskelbė jokių veiksmų plano. Nežinia, ką jie darys. Sėdime nežinioje.

– Koks yra jūsų kontrakto statusas?

– Jis dar galioja. Lyga nėra paskelbusi, kaip bus toliau. Lieka daug formalumų, bet tai jau bus ne mano, o agento darbas sutvarkyti.

– Kiek esate pasirengęs laukti nežinomybėje?

– Kiek kontraktas galios, tiek ir lauksiu. Aš turiu darbo sutartį, esu išleistas apmokamų atostogų ir turiu laukti bei ruoštis. Manau, kad netrukus jie turėtų kažką paskelbti. Tada žiūrėsime.

– Jei Kinijos čempionatas nebus atnaujintas, ar svarstysite galimybę žaisti NBA arba Eurolygoje?

– Tai aišku. Kažkaip neįprasta šiuo metu sugrįžti į Lietuvą. Kai padėtis paaiškės ir galimai čempionatas bus nutrauktas, reikės žiūrėti, kur tęsti sezoną.

– Kur labiau save įsivaizduojate tokiu atveju?

– Nenoriu pernelyg spekuliuoti, kalbėti kas bus, jeigu bus. Žiūrėsime, kokie bus variantai, kokios komandos domėsis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

– Ar tiesa, kad esate atviras Lietuvos rinktinei ir Europos čempionato atrankos rungtynėms vasario pabaigoje? (vasario 21 dieną Lietuvos rinktinė žais su Belgija, vasario 24 dieną – su Čekija).

– Taip, šiandien kaip tik kalbėjau su Šanchajaus komandos treneriu, jis leido man be klausimų žaisti rinktinėje. Iš pat pradžių buvo sudėtinga, nes tuo metu per rinktinės varžybų langą patys būtume žaidę penkerias rungtynes.

Tačiau aš pats pasakiau, kad nenoriu sėdėti ir vien treniruotis. Dabar galėsiu atstovauti rinktinei ir dėl to džiaugiuosi.

VIDEO: Donatas Motiejūnas papasakojo ką išgyvena kinai dėl koronaviruso epidemijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius