Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 30

Įvertino LKL klubų pirkinius: „Žalgiriui“ trūksta metikų, „Wolves“ įnešė naujų vėjų

Buvęs krepšininkas Tautvydas Šležas, per pastaruosius metus išbandęs treniravimo, sporto vadybos bei komentatoriaus roles, bendraudamas su LKL.lt apžvelgė Lietuvos krepšinio klubų tarpsezonio darbus.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Turint omenyje Lietuvos klubų turimus išteklius, pasak pašnekovo, buriant ekipas ypatingai svarbiu įgūdžiu tampa gebėjimas įžvelgti talentus iš žemesniame lygyje žaidžiančių krepšininkų tarpo.

Kalbėdmas apie „Rytą“, T.Šležas pabrėžė, kad šiai ekipai iššūkis bus ne vien apginti titulą, „bet ir atlaikyti tą žvėrišką konkurencinę kovą prieš pamažu į Vilnių ateinančią „Wolves“ komandą“.

„Martynas Echodas ir Gytis Masiulis yra panašaus ūgio, bet Masiulis gali daugiau išplėsti aikštelę. Toddas Withersas man truputį primena Otto Porterį jaunesnįjį iš „Warriors“. Metimo technika, ūgis, galbūt kažkiek galės pacentruoti. Benedekas Varadi patiko – stiprus gynėjas, iš akies testo neblogai pataiko, jaučia žaidimą, greitai išmeta kamuolį, primena ne tik Vaidą Kariniauską, bet ir daugiau kuriančią, stipresnę Sasu Salino versiją", – apie „Ryto“ naujokus kalbėjo T.Šležas.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ išsaugojo Nenadą Čanaką, o šalia kelių naujokų iš užsienio ir sugrįžusio Željko Šakičiaus pridėjo ir du talentingus jaunuolius – Mantą Rubštavičių ir Paulių Murauską.

„Bus įdomu, kaip tobulės M.Rubštavičius, nors bus daug bangavimo. Tikėkimės, po U20 čempionato nepraras pasitikėjimo ir užsiaugintų sparnų. Aišku, reikia stiprinti kūną, sprendimus aikštėje, bet turi gerą metimą ir gerą mentalitetą“, – komentavo T.Šležas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tautvydas Šležas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Tautvydas Šležas

„P.Murauskas – ne pagal metus rimtas vyras, gerai keičia ritmą ir sproginėja, pasižymi gera kūno kalba, yra labai darbštus. Jis savo galimybes jau įrodė, turi potencialo, o įsivaizduoti geresnį mentorių ir treniruočių partnerį, nei Ž.Šakičius, yra sunku. Šie du žaidėjai yra maža rizika, bet didelis atlygis“.

„Stefanas Peno stringa su metimu, bet yra labai aukštas, kūrybiškas, vienas geresnių savo kartos talentų. Jis mato perdavimų linijas, kuo pasižymi ir Nickas Calathesas. Jamalas Morrisas turi 16 taškų vidurkį, bet tik 8 naudingumo balus per rungtynes. Tai šiek tiek zuikis maiše. Golomanas iš Vengrijos gali išplėsti aikštelę, žaisti 4-5 numeriu, gynyboje yra neblogas lanko saugotojas“, – vicečempionų žingsnius įvertino specialistas.

Susigrąžinti Lietuvos krepšinio karūną sieksiantis Kauno „Žalgiris“ driokstelėjo keliais skambiais pirkiniais, o dar vienu jų atstovu gali tapti ir proveržio sezoną pernai sužaidęs Dovydas Giedraitis.

„Smagiausia, kad net ir su nesėkminga sezono pabaiga komanda išlaiko pasitikėjimą treneriu. Kazys Maksvytis suprato, su kuo gali eiti į karą, su kuo ne. Renkasi įdomią komandą, daug gerų lietuvių.

Smagu dėl Arno Butkevičiaus, įdomu bus žiūrėti į Rolandą Šmitą, jis be galo talentingas krepšininkas, „Žalgiryje“ žais 4-5 numeriu. Šmitas man įdomiausias – turi daug potencialo, vis dar jaunas, daug metų praleido ACB lygoje“.

„Keenanas Evansas – labai įdomus žaidėjas. Sprogstama jėga, metimai atšokus, neblogai mato aikštę ir tai „Žalgiriui“ gali būti savotiškas nugvelbimas, nors ir buvo antras sąraše po Chriso Joneso.

Nemanau, kad Ignas Brazdeikis, kaip 2 numeris, yra pritemptas. Lietuvis, gerai užsirekomendavo rinktinėje. Komplektacijoje svarbu ir patenkinti žiūrovus, iš to ateina daug dalykų. Tokie žaidėjai, kurie gali žaisti ir yra artimi publikai, yra labai svarbūs“.

„Ignas – labai talentingas, jaunas krepšininkas, stiprus fiziškai, tuo išsiskirdavo ir „lange“. NBA jam nepavyko įsitvirtinti, nes ten žaidėjai ir fiziški, ir atletiški. Ignas nėra pats atletiškiausias, bet Europos kontekste jo fiziškumo lygis labai aukštas. Galbūt man „Žalgiryje“ trūksta metikų.

Su „Wolves“ atėjimu lietuviai žaidėjai, kurie kartais yra per brangūs, bet netempia „Žalgirio“ lygio, dabar yra prieinami

Nežinome, kaip evoliucionuos Tomo Dimšos žaidimas. Jam girdisi ir kritikos, bet man jį kasdien čiupinėjant – gera darbo etika. Jo irgi nereikia nurašyti. Jei Dimša gerai evoliucionuotų kaip žaidėjas Eurolygoje, o Brazdeikis parodys pilną savo potencialą, mes nežinome, kaip viskas gali susiklostyti“.

„Wolves“, pasak T.Šležo, į Lietuvos krepšinį įneša naujų vėjų.

„Smagiausias dalykas, kad su „Wolves“ atėjimu lietuviai žaidėjai, kurie kartais yra per brangūs, bet netempia „Žalgirio“ lygio, dabar yra prieinami. Susigrąžinamas patobulėjęs Juškevičius, Žukauskas, iš Europos taurės komandos „pavagiamas“ Žemaitis. Bus įdomus krepšinis, o nuo jų atėjimo Lietuvos krepšinio ekosistemai bus tik geriau“, – pagyrų „vilkų“ ėjimams negailėjo specialistas.

Išsamius T.Šležo komentarus ir pasisakymus apie kitas LKL komandas galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius