Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 11 05

Įžaidėjų sugrįžimu paženklintame mače „Žalgiris“ atkeršijo „Neptūnui“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai (9-1) suvedė sąskaitas su Klaipėdos „Neptūnu“ (7-3). Būtent mače su Klaipėdos komanda Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionai šį sezoną patyrė vienintelį pralaimėjimą vietos fronte. Tačiau sekmadienio vakarą Kaune žalgiriečių pranašumas nekėlė jokių abejonių.
„Žalgiris“ – „Neptūnas“
D.Bostas (dešinėje) ir J.Johnsonas. / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus vyrai padarė viską, kad atkeršytų už mačą rugsėjo 28 dieną, kai Klaipėdoje „Žalgiris“ nusileido „Neptūnui“ 64:73.

Sekmadienį Kaune jau antrajame kėlinyje „Žalgiris“ sukaupė 22 taškų skirtumą, o rungtynes laimėjo 88:62 (26:15, 24:17, 19:19, 19:11).

„Nepamiršome pirmųjų rungtynių Klaipėdoje, kai jie dominavo, – nenorėjome, kad tai pasikartotų“, – BTV sakė „Žalgirio“ gynėjas Paulius Valinskas.

Antanas Kavaliauskas nugalėtojams pelnė 15 taškų, Kevinas Pangosas pridėjo 13 taškų.

Renaldas Seibutis į buvusios komandos krepšį įmetė 14 taškų, bet Klaipėdos komandai ilgai trūko kitų lyderių indėlio – naudingiausias lygos žaidėjas Arnas Butkevičius ir rezultatyviausias LKL krepšininkas Juanas Palaciosas įpusėjus antrajam kėliniui buvo pelnę tik po tašką.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

Po trijų savaičių pertraukos Kauno komandos gretose vėl žaidė Dee Bostas. Kulno traumą išsigydęs amerikietis per 17 min. pelnė 5 taškus.

Klaipėdos klube debiutavo Jerry Johnsonas. Prieš septynerius metus Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs amerikietis sugrįžo į Lietuvą rungtyniauti būdamas 35-erių metų. Jis šįkart per 9 min. pelnė 2 taškus.

Po šios pergalės „Žalgiris“ sugrįžo į pirmąją poziciją. Taip pat devynias pergales turi ir Panevėžio „Lietkabelis“, sekmadienį išvykoje 78:68 įveikęs „Šiaulius“.

„Neptūnas“ su septyniomis pergalėmis dalinasi 3-4 pozicijas su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

„Žalgiris“: A.Kavaliauskas 15, K.Pangosas 13, B.Daviesas ir A.White'as po 10, P.Jankūnas 9, A.Toupane'as 6, D.Bostas ir P.Valinskas po 5, E.Ulanovas ir G.Masiulis po 4, V.Micičius 2;

„Neptūnas“: R.Seibutis 14, J.Palaciosas 11, A.Butkevičius 8, T.Delininkaitis 7, E.Želionis 6, L.Kisielius 5, M.Girdžiūnas 4, S.Galdikas 3, J.Johnsonas ir M.Jucikas po 2.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. D.Bostas dėjimu į krepšį deda tašką šiame mače. Tai devintoji kauniečių pergalė lygoje, kurioje „Žalgiris“ vėl – pirmas.

37 min. „Žalgiris“ jau leidžia daugiau pasigrūdinti P.Valinskui ir G.Masiuliui. Jauni žaidėjai, tokie kaip L.Beliauskas ir M.Jucikas, jau pasirodė ir „Neptūno“ gretose. Viskas yra aišku, nepaisant E.Želionio gražaus dėjimo į krepšį – 84:58.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

33 min. D.Bostas gauna daugiau žaidimo praktikos. Tai palankus metas susigrąžinti krepšinio įgūdžius, nes atkaklios kovos nebėra – „Žalgiris“ pirmauja 73:55.

Trečiasis kėlinys

28 min. J.Johnsonas lipa ant užribį žyminčios linijos – „Neptūno“ naujokas kol kas atrodo blankiai, o „Žalgiris“ pirmauja 65:46.

25 min. Po pertraukos „Neptūnas“ ginasi ženkliai geriau. Tai padėjo sumažinti skirtumą, nors „Žalgiris“ vis dar priekyje 55:44.

Antrasis kėlinys

20 min. Į pertrauką „Žalgiris“ žengia pirmaudamas 50:32.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė A.Kavaliauskas – 11, P.Jankūnas – 9, K.Pangosas ir A.White'as po 6;

„Neptūnui“: R.Seibutis – 10.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

19 min. Kur „Neptūno“ lyderiai? J.Palaciosas ir A.Butkevičius pelnė tik po 1 tašką! Nenuostabu, kad Kauno komanda pirmauja 50:28.

18 min. A.Milaknis sukūrė tritaškį šedevrą. Iki atakos laikui skirtos pabaigos buvo likę 0,7 sek., kai žalgiriečiai išsimetė kamuolį iš užribio. Tiek laiko užteko A.Milakniui, kurus tykštelėjo greitai ir taikliai iš kokių aštuonių metrų. 43:28 Kaunas priekyje.

15 min. Piktas ir M.Girdžiūnas. Jis tarsi kovos be taisyklių ringe pakišo koją besiveržiančiam K.Pangosui ir pelnytai buvo nubaustas nesportine pražanga.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Žalgiris“ – „Neptūnas“

14 min. Net ir iš mandagiojo R.Seibučio lūpų išsiveržė keiksmažodis po dar vienos klaidos gynyboje. „Žalgiris“ jau nutolo 33:20.

12 min. Koks D.Bosto reidas! Su kamuolius amerikietis nuo tritaškio linijos perskrodė visą svečių baudos aikštelę, dviem žingsniais įveikęs du varžovus. Po jo dvitaškio – 28:20 Kauno komandos naudai.

Pirmasis kėlinys

10 min. Kauno komandos puolimas daro įspūdį per pirmąjį rungtynių ketvirtį: 26:15.

9 min. Klaipėdos komandoje debiutavo Jerry Johnsonas. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas po šešių metų sugrįžo rungtyniauti į Lietuvą, pats būdamas 35-erių.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./D.Bostas
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./D.Bostas

8 min. R.Seibutis nesiruošia nuolaidžiauti savo buvusiai komandai. Jis jau pelnė 10 taškus iš 13 svečių taškų. „Žalgiris“ priekyje 19:13.

7 min. Dee Bostas sugrįžo į aikštę. „Žalgirio“ įžaidėjas tris savaites gydėsi kulno traumą.

6 min. Keistas epizodas – E.Želionis gavęs kamuolį po krepšiu pabandė įdėti, bet atsitrenkė į lanką. Žalgiriečiai kol kas kliūčių mato nedaug: 15:8.

3 min. P.Jankūnas galingas rungtynių pradžioje. Jis pelnė pirmuosius 7 taškus, o Kauno klubas atitrūko 9:5.

Starto penketai. „Žalgiris“: K.Pangosas, V.Micičius, E.Ulanovas, P.Jankūnas, B.Daviesas.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas, R.Seibutis, A.Butkevičius, E.Želionis, J.Palaciosas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius