-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 24

J.Mačiuliui dar skauda: „Tai neįtikėtina – nesuprantu, kodėl teisėjai nenorėjo to matyti“

Jonas Mačiulis ruošiasi sezonui su Atėnų AEK klubu, tačiau Lietuvos rinktinės senbuvis dar nepamiršo skaudaus pralaimėjimo pasaulio čempionate. 34-erių krepšininkas negali suprasti, kaip teisėjai taip suklydo lemtingoje Lietuvos dvikovoje su Prancūzija.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvai gyvenk arba mirk rungtynių su Prancūzija pabaigoje arbitrai neįskaitė taško mūsiškiams, kuris būtų išlyginęs mačo rezultatą ir palikęs 30 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos.

Vietoj to, neleistinas Rudy Gobert'o veiksmas buvo neužfiksuotas, prancūzai liko su vieno taško persvara ir pergalingai uždarė rungtynes.

Pralaimėjimas eliminavo Lietuvos ekipą iš pasaulio čempionato, kuris lietuviams baigėsi antrajame etape. Dėl prastų rezultatų iš posto pasitraukė vyr. treneris Dainius Adomaitis.

„Suprantu, kad visi – žaidėjai, treneriai, teisėjai yra žmonės, ir visi mes klystame. Bet aš niekaip nesuprantu paskutinio švilpuko, – Katia Petropoulou iš gazzetta.gr sakė J.Mačiulis. – FIBA teigė, kad vaizdo peržiūra gali vykti tik dėl linijos, sekundžių ir t.t., bet juk tai buvo esminis momentas, kuris nulėmė komandos likimą. Tai neįtikėtina...

Toks jausmas, kad tą klaidą matė 6–7 tūkst. arenoje susirinkusių žiūrovų, išskyrus tuos tris vyrukus.

Nežinau, kodėl jie nenorėjo to matyti. Nesakau, kad jie buvo akli. Ne. Dėl kažkokios priežasties kažkaip jie nenorėjo to matyti ir nenorėjo peržiūrėti epizodo.

Tai jau FIBA reikalas, o mums tai kainavo patekimą į kitą etapą. Dabar mes čia, ruošiamės klubinio sezono pradžiai ir bandome pamiršti tai, kas nutiko.“

FIBA vėliau pripažino teisėjų klaidą ir pašalino tris Lietuvos ir Prancūzijos rungtynėse dirbusius arbitrus iš pasaulio čempionato.

Pats FIBA generalinis sekretorius Andreas Zagklis vėliau kalbėdamas arbitrų darbą Kinijoje teigė, kad bendrai visų teisėjų lygį vertina gerai, o klaidų pasitaiko visiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius