TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 22

J.Valančiūnas neslepia, kad teks žaisti be D.Sabonio: „Labai didelis praradimas“

Tarp NBA sezono ir žaidimo Lietuvos rinktinėje Jonas Valančiūnas turėjo svarbių reikalų. Lietuvos krepšinio žvaigždė įgijo Lietuvos sporto universiteto bakalauro diplomą. Atsiimdamas jį mūsų šalies rinktinės ir „New Orleans Pelicans“ vidurio puolėjas prakalbo ir apie išretėjusią Lietuvos nacionalinę komandą.
LSU diplomų įteikimo šventė
LSU diplomų įteikimo šventė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki šiol kalbėjęs atsargiau, Jonas Valančiūnas prasitarė, kad nesitiki išvysti Domanto Sabonio Lietuvos rinktinėje šią vasarą.

Lietuvos rinktinės treneris Kazys Maksvytis prieš porą savaičių galimybes sulaukti „Sacramento Kings“ žvaigždės pasaulio čempionate vertino atsargiai.

Apie tai ketvirtadienį Kaune buvo paklaustas ir J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas baigė Lietuvos sporto universitetą

Žurnalistų paklaustas, ką galvoja apie tai, kad D.Sabonio veikiausiai nebus, rinktinės kapitonas sakė: „Labai didelis praradimas. Manau, kad buvo vienas lyderių. Mūsų lyderis. Tikrai didelis praradimas. Bet reikia nežiūrėti atgal, o stebėti, kas atvažiuos, ir su jais lipdyti komandą.“

D.Sabonis NBA sezoną gegužę baigė žaisdamas, nors ir patyręs dešiniojo nykščio raiščio avulsinį lūžį. Po sezono vidurio puolėjas siekė išvengti rankos piršto operacijos. Be to, Domantas artimiausiu metu turėtų sulaukti antrojo vaiko.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Lietuvos rinktinėje trūks ir daugiau svarbių žaidėjų. Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis, Lukas Lekavičius, Rokas Giedraitis taip pat nesiruošia žaisti pasaulio čempionate dėl skirtingų priežasčių, o Igno Brazdeikio apsisprendimas nėra aiškus.

„Jau daug prikalbėta. Vieni kritikuoja, kiti gina. Aš manau, kad jei yra pateisinama priežastis, – mes nesame robotai, visko gali nutikti gyvenime. Bet pats jaučiu garbę žaisdamas už Lietuvos rinktinę ir noriu, kad ir kiti jaustų tokią garbę“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

Kompaniją rinktinėje jam turėtų sudaryti pažįstami bendražygiai, tarp jų Rokas Jokubaitis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Tomas Dimša, Eimantas Bendžius ir kiti.

Nors sudėtis nebus tokia stipri, kokia galėtų būti, J.Valančiūnas laiko galvą aukštai.

„Svarbiausia pasiruošti gerai ir visomis jėgomis kibti į čempionatą, – apie rugpjūčio pabaigoje prasidėsiančias pirmenybes Filipinuose sakė vidurio puolėjas. – Kaip ir visi, mes tikimės aukštų vietų, gerai pasirodyti, žengti iš grupių etapo tolyn ir dalyvauti finale. Žiūrėsime, kaip bus.“

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius