Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 07

Jaunajam žalgiriečiui ir D.Maskoliūnui rungtynės Taline kelia ypatingus sentimentus

Į Estiją atvykę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį ryte Taline surengė pirmąją treniruotę. Artėjančiam sezonui besirengiantys žalgiriečiai sekmadienį čia sužais draugiškas rungtynes su Talino „Kalev/Cramo“ komanda.
Kerr Kriisa
Kerr Kriisa / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šis mačas bus ypatingas jaunajam žalgiriečiui Kerrui Kriisai. Jau metus „Žalgirio“ sistemoje besidarbuojantis aštuoniolikmetis estas išbėgs į aikštelę prieš savo gimtosios šalies publiką.

„Žaisti prieš savus sirgalius yra ypatingas jausmas. Visada malonu rungtyniauti namuose, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ teigė K.Kriisa. – Estijoje susidomėjimas šiomis rungtynėmis yra išties didelis. „Žalgiris“ čia atvyksta tikrai retai, todėl rytoj arenoje bus daug žmonių.“

Kol penki „Žalgirio“ krepšininkai dalyvauja pasaulio čempionate, K.Kriisa semiasi naudingos patirties „Žalgirio“ pagrindinės komandos treniruotėse.

„Treniravimasis su Eurolygos ar net NBA patirties turinčiais krepšininkais man duoda tikrai daug. Stengiuosi išnaudoti kiekvieną treniruotę. Atiduodu visas jėgas, nes niekada negali žinoti, kada dar pasitaikys toks šansas dirbti „Žalgirio“ pagrindinės komandos treniruotėse“, – sakė K.Kriisa.

VIDEO: Pirmoji Kauno „Žalgirio“ treniruotė Taline

Žalgiriečių treniruotės ir mačas su „Kalev/Cramo“ vyks Talino „Saku“ arenoje. Beveik 7 000 žiūrovų talpinantys sporto rūmai ypatingus prisiminimus kelia ir „Žalgirio“ treneriui Dariui Maskoliūnui. Būtent „Saku“ arenoje jis pirmą kartą debiutavo vyr. trenerio pareigose.

„Besikeičiant „Žalgirio“ vyr. treneriams, tarpe tarp tų pasikeitimų Taline vadovavau komandai. Čia sužaidėme dvejas rungtynes, vienas laimėjome 20 taškų, kitas – 2 taškais, o grįžus į Kauną jau nebebuvau vyr. treneris“, – komišką 2009 m. situaciją prisiminė D.Maskoliūnas.

Šeštadienį žalgiriečiai „Saku“ arenoje treniruosis du kartus, o sekmadienį jų laukia mačas su Estijos čempionais.

„Šios rungtynės yra pasirengimo sezonui dalis. Tiesa, varžovų smarkiai neanalizavome. Žinome, kad jie turi 4 legionierius ir komanda dar yra formavimosi procese. Jie yra sužaidę porą draugiškų rungtynių, tačiau jų mes nematėme, tad galima sakyti, kad į mūšį eisime be žvalgybos“, – sakė D.Maskoliūnas.

Kauno „Žalgirio“ rungtynės su Talino „Kalev/Cramo“ komanda prasidės sekmadienį 17.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius