Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2020 09 26

Jaunimą pagyręs Donaldas Kairys: „Pasirodo, esame snaiperių komanda“

Triuškinančią pergalę rezultatu 106:82 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (1/2) pasiekusio Vilniaus „Ryto“ (3/0) strategas Donaldas Kairys liko maloniai nustebintas ne tik solidžiu savo auklėtinių pataikymu, bet ir jaunųjų krepšininkų darbu.
Donaldas Kairys
Donaldas Kairys / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Donaldo Kairio auklėtiniai pirmąją rungtynių pusę sužaidė pagal aukščiausius standartus – tinklelį skrodė beveik kiekvienas vilniečių tritaškis (10 iš 14), o komandoms patraukus į rūbinę jie pirmavo net 65:41.

Pasak „Ryto“ stratego, triuškinanti pirmoji pusė turėjo neigiamos įtakos likusiai rungtynių daliai, per kurią jo auklėtiniai kiek atleido žaidimo vadeles ir svečius iš Pasvalio prisileido arčiau.

„Rungtynės prasidėjo labai, gal netgi per daug gerai, o tas lengvumas turėjo įtakos antroje pusėje. Trečią kėlinį pradėjome neteisingai, pradėjome su klaida, su neagresyviais sprendimais ir paskui nebesisekė ne tik puolimas, bet ir gynyba pasidarė kiaura – atidavėme daug tritaškių varžovui. Sunkiausia buvo prisiprašyti komandą padaryti pražangą ir taip nutraukti varžovų ataką, bet mes tai išmoksime“, – tikino treneris.

LKL vicečempionai pergalingose rungtynėse varžovams atseikėjo net 18 tolimų bombų ir demonstravo pavydėtiną 58% taiklumą. Panašu, kad toks auklėtinių taiklumas nustebino ir patį strategą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Donaldas Kairys

„Pasirodo, esame snaiperių komanda, – šypseną išspaudė Kairys. – Jeigu proga sukurta teisingai – mums visi metimai geri. Tritaškiai taip pat. Jie turi žalią šviesą mesti tiek, kiek nori. Su kai kuriom sąlygom.“

Stovėdamas prie sostinės klubo vairo D.Kairys oficialiuose mačuose išlieka nepralaimėjęs. Visgi pergalių ir teigiamų rezultatų reikliajam strategui nepakanka – norisi vientisumo ir kryptingo darbo.

„Paprasčiausiai norisi solidumo, kad išlaikyti tą teisingo krepšinio liniją, o ne žiūrėti į rezultatą ir daryti kas lengviau. Turėsime taip užsigrūdinti su kiekvienomis rungtynėmis ir žinoti, kad reikia gerbti kiekvieną ataką ir žaisti teisingai.“

Spaudos konferencijos pabaigoje D.Kairys atidavė duoklę savo jauniesiems talentams: „Labai džiaugiuosi savo jaunųjų krepšininkų indėliu, ypač Luko Ulecko ir Augusto Marčiulionio. Manau, kad jie sužaidė labai geras rungtynes ir davė mums teisingo žaidimo.“

VIDEO: D. Kairys: „Pasirodo, esame snaiperių komanda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius