Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 06

Jaunimu džiaugęsis D.Adomaitis pamėtė akmenų į M.Echodo daržą

Dainius Adomaitis buvo patenkintas savo komandos pasirodymu sekmadienio vakaro LKL rungtynėse prieš Utenos „Juventus“ ekipą. Vilniaus „Rytas“ nugalėjo 86:65.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Labai neblogos rungtynės, kas liečia rotaciją. Jaunimas gavo pasižaisti, žaidėjai įgyvendino tuos dalykus, kuriuos akcentavome. Varžovai pelnė 4 taškus greitajame puolime, tai – komanda, kuri šiaip turėdavo po 15 situacijų greitose atakose ir ankstyvam „du prieš du“.

Pavyko sustabdyti jų uraganinį puolimą, gynyboje buvo geras procentas, o kitoje pusėje stengėmės išnaudoti savo persvaras, buvo tikrai gerų momentų, komandiškai žaidėme tikrai gerai“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Treneris mačo metu turėjo daug priekaištų Martynui Echodui.

„Daug kas jam nesisekė, dėl to ir priekaištai yra. Statistika yra viena, bet tai, kaip tu žaidi: pozicija aikštelėje, tai, ką turi atlikti gynyboje, kokia tavo koncentracija. Čia turime bėdų“, – nevyniojo treneris.

D.Adomaitis gyrė jaunuosius Ąžuolą Tubelį ir Mareką Blaževičių.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis

„Manau, kad per tas paskutines minutes jauni žaidėjai treneriui duoda atsakymus. Jie davė atsakymą, kad nori tų minučių daugiau. Gaus šansą ir kitose rungtynėse“, – žadėjo „Ryto“ treneris.

D.Adomaitis buvo priverstas žaisti be raumenį pasitempusio Camerono Bairstow ir peršalusio Mindaugo Girdžiūno.

Australas, anot trenerio, būtų galėjęs žaisti ir sekmadienį, jei to mirtinai reikėtų. M.Girdžiūnas ryte temperatūros jau neturėjo, bet buvo nuspręsta patausoti ir jį.

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas po rungtynių akcentavo, kad jo auklėtiniai pirmuose dviejuose kėliniuose gerai „mušėsi“, bet vėliau leido „Rytui“ pabėgti.

„Varžovai nusiramino, atsipalaidavo, metimai, sprendimai... Tada gali suklysti, gali leisti sau šiek tiek suklysti, pradedi žaisti lengviau. Mes ir ketvirtame kėlinyje turėjome -8, bandėme variantus. Gal ir jėgų neužteko. Ir Skučas numirė, ir Julius... Kai galėjome kabintis, pradėjome gelbėti pasaulį po vieną“, – vaizdingai kalbėjo Ž.Urbonas.

Vis tik galiausiai treneris pridūrė, kad šviesą tunelio gale jau mato.

VIDEO: Ž. Urbonas: „Matau šviesą tunelio gale“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius