Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 02 03

Jautria tema prabilęs Mantas Kalnietis paaiškino svarbų gyvenimo posūkį

Mantas Kalnietis tik šiemet pirmą kartą išvyko rungtyniauti į Italiją, nors tai galėjo įvykti dar prieš šešerius metus. Ant Trevizo „Benetton“ komandos slenksčio buvęs įžaidėjas dėl sunkios tėvo ligos 2009-aisiais buvo pasiryžęs palikti Kauno „Žalgirį“. Apie tai M.Kalnietis pasakojo Italijos žiniasklaidai.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Egidijaus Jankausko/"Neptūno" nuotr.

29-erių krepšininkas 2008-2009 metų sezono metu jau buvo sukirtęs rankomis su Trevizo „Benetton“, kai „Žalgirį“ kamavo finansinė krizė. Į Italiją jis turėjo išvykti pasibaigus sezonui.

„Tuo metu sužinojome, kad mano tėvas serga vėžiu. Jam reikėjo vaistų ir gydymo, o tai buvo brangu. „Žalgirį“ kamavo krizė, todėl klubas negalėjo man suteikti finansinių garantijų. Ėmiau žvalgytis būdų, kaip galėčiau uždirbti be jokios rizikos“, – „La Gazzetta dello Sport“ atviravo M.Kalnietis. Jo tėtis mirė 2010-aisiais.

Bet situacija apsivertė aukštyn kojomis, kai „Žalgiris“ išsiropštė iš finansinės duobės. Atsirado ir garantijos, ir klubo noras išlaikyti M.Kalnietį. 

Lietuvis buvo tapęs „Benetton“ įkaitu, nes italai neketino nuolaidžiauti ir vis tiek laukė M.Kalniečio Trevize. Tačiau viskas baigėsi tuo, kad M.Kalnietis liko „Žalgiryje“.

Šių metų gruodį, kai „Žalgiris“ pateko į „Top 16“, M.Kalnietis vėl sulaukė skambučio iš Italijos. Skambino „Emporio Armani“ klubas, panorėjęs, kad įžaidėjas sustyguotų turtingiausios Italijos komandos žaidimą.

M.Kalnietis lyg ir pasiryžo likti Kaune, bet prasidėjus „Top 16“ kovoms jis suprato, kad dabar jam geriausia išvykti į Italiją.

„Gruodį dar nebuvau pasiruošęs. Bet po to supratau, kad man tai geriausias variantas. Tai – didingą istoriją turintis klubas, turintis daug ambicijų“, – pasakojo M.Kalnietis.

Interviu „La Gazzetta dello Sport“ M.Kalnietis taip pat teigė, kad nebepuoselėja vilčių patekti į NBA.

„Ruošiamės trečios dukrelės gimimui. Nenoriu būti toli nuo šeimos“, – tikino krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius